Заради Google Maps – туристи се губят, коли затъват в Сардиния

Властите се принудиха да сложат знаци
18 окт 2019 21:06, Нели Христова
46
Заради Google Maps – туристи се губят, коли затъват в Сардиния
Снимка: CNN

На всички ни се е случвало поне веднъж - караме по непознат път, навигацията ни казва да завием наляво и се озоваваме на... неправилния път.

Оказва се, че в община Баунеи на острова Сардиния пътната инфраструктура е непонятна за Google Maps.

Приложението често праща коли и пешеходци там, където те нямат място. Едните затъват в пясъци. Другите се губят.

Туристите често използват Google Maps, за да открият пътя към по-малки, отдалечени от тълпата плажове. И това винаги води до един и същи резултат - коли, затънали в пясъци.

Само за 2 години, властите са получили 144 спешни обаждания от хора, които са изпаднали в беда, защото "завили там, където не трябва".

Затова те решили да вземат мерки - като поставят знаци, които гласят "Не следвайте указанията на Google Maps".

"Тези пътища са подходящи само за високопроходими коли. Прекалено много седани и хечбегове затъват по тях. Понякога дори автомобили за офроуд затъват тук. Ето защо сложихме знаци - на италиански и английски, за да не се подвеждат туристите", казва кметът на Баунеи - Салваторе Кориас пред CNN. По думите му, спасителните акции се финансират от данъците на гражданите и туристите не трябва да плащат нищо.

Разбира се, властите се свързали и с Google Maps, за да бъде решен проблемът.

"Чакаме. Вярваме, че ще си свършат работата", казва Кориас. През това време, той предлага на туристите  да се върнат малко назад във времето и да "използват добрите, стари пътни карти".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Теглих им една дълга на изобретателите изключих мамуната и я хвърлих в най дълбокото на река Искър."Зряло и нормално поевдение ... Хвърлил си си телефона в реката, въпреки, че си се изгубил.
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз никога вече няма да ползвам гугъл мапс. Това недоразумение на природата човешка го пробвах само веднъж. За да видя дали ще ме прекара по най прекият път който знаех. Уви тръгна да ме прекарва по на обиколният път. Трябваше да измина 15 км вместо 3 км. Теглих им една дълга на изобретателите изключих мамуната и я хвърлих в най дълбокото на река Искър. Справям се идеално където и да съм без гугъла. Едно време с москвича да не би гугъла да мее водил. Обиколил съм цяла бг и половината европа.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bad CompanyДа, плащаш само с душата си :)
7
8
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Maps нито е платен, нито е задължителен за ползване. На който не му отърва да ползва руската глонас или дявол знае как се казваше.Шматароци. Претенции към подаръка. Не го ползвайте бре! Няма по-точна навигация от тази на гугъл.
6
10
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Maps е добре като като карта да правиш справки ли да ходиш пеша, но из града.Като навигация е гола вода!За навигация има Гармин. Но е платен - това е проблемацията на днешния турист. Парите.
5
7
 
4
 
! Отговори
Доналд преди 4 години
Както казваше баба, когато исках да ядеме пица:- Италианците не са точно бели хора ...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Качеството на пътя няма как да го знаеш, без да си минавал от там или не питаш някого, преди да избереш съответния път. То и в България има много пътища, които ги има на картата, но реално никой не ги използва, защото са почти непроходими за нормален автомобил и бавнопроходими с джип. Лошото е, че понякога кратерите се появяват след като вече си карал няколко километра.
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1?Tos pa i toq .... na vie 6a mi pi6e
2
11
 
3
 
! Отговори
До 1? преди 4 години
Уверен ли сте в това което казвате !?Да Ви чуем.... .
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е заради Гугъл мапс ами заради липса на мозък

Спонсорирани публикации