Huawei – семейният бизнес на Джънфей

Почти всички роднини на Рън Джънфей имат водещи позиции в компанията
20 окт 2019 23:00, Нели Христова
54
Huawei – семейният бизнес на Джънфей
Снимка: Reuters

В една гореща лятна сутрин новият тематичен европейски кампус на Huawei в Шънджън, мъж, наподобяващ млада версия на основателя на компанията Рън Джънфей, се обръща към двама подчинени.

„Използвайте мозъците си, за да мислите“, кара се той, очевидно недоволен от това как се държат с посетителите в сградата, която включва реплики на европейски градове и монументи.

Мъжът е Стивън Рън Шули, 63-годишният брат на Рън Джънфей, който се присъедини към Huawei през 1992 г., а сега е ръководител на борда на директорите. На срещата му със служителите случайно се озовава репортер на Ройтерс през август тази година, който по това време е на визита в камупса.

Huawei може да е една от най-глобално насочените китайски компании, с над 180 хил, служители в над 170 държави, които се грижат за телекомуникационен и технологичен бизнес, който генерира над 100 млрд. долара годишно, но все още има елементи на семейно управлявана фирма. Членовете на семейството на Рън имат ключови роли в част от бизнеса, като повечето от тях не се занимават с телекомуникационната част.

Често тези странични бизнеси, които варират от хотели до храни и вино, са насочени предимно към служителите и клиентите на Huawei.

Ролята на дъщерята на Рън Сабрина Мън Уанджоу, която е главен финансов директор, е добре известна, особено след ареста ѝ в Канада миналия декември след обвиненията на САЩ, че е нарушила част от санкциите, наложени от страната.

Далеч по-непознати са братът, синът и съпругата на Рън, но всички те имат големи роли в различните звена на Huawei.

74-годишният Рън Джънфей официално притежава само 1,14% от частната Huawei, но държи абсолютната власт в нея, твърдят вътрешни лица. Той има правомощия да налага вето на важни решения, а речите му редовно са разпространявани сред служителите.

Жилища и хотели

Носещият титлата главен директор по логистиката в Huawei, по-младият брат Стивън Рън, е ангажиран предимно с контрола над строителството, хранителния бизнес и този с настаняванията.

Това включва и финалната фаза от новия кампус Songshan Lake в Дунгуан, в който ще има офиси за 25 хил, служители, както и нов блок с апартаменти за служители в близост до централата в Шънджън, който се очаква да бъде построен до 2023 г.

Huawei отказва да отговаря на въпроси, свързани с жилищните придобивки на служителите ѝ.

Още четете на сайта на Investor.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: КитайHuaweiРън Джънфей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайска и турска скрап не става за нищо.P.S. Руслямската тоже.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15Да произвеждаш на ишлеме, не означава икономика
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 Не се изказвай неподготвен каскет.За такива като теб, които няма избор......китайското е най добро.....пу бер.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да можеха и москалските азиатци да се похвалят с нещо повече от износ на па чаври.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14, че то всичко е китайско ве глyпaк! И гащите ти са китайски. Всеки чарк и над половината от кода са китайски.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11Али, "бърз и надежден" за китайски *** е излагация и троолене товариш.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА МЕН МАРКАТА ШИОМИ Е МНОГО ПО ДОБРА МНОГО БЪРЗ И ЕВТИН ТЕЛЕФОН
7
3
 
9
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Huawei mate 20 Pro... Най-яката батерия с която съм разполагал.Бърз и надежден.... Малко по-тежък от очакваното... Но батерията е трепач...Бих си взел и новия mate 30 Pro... Вчера прочетох, че през VM (виртуална машина) Google услугите могат да се инсталират сравнително лесно.А иначе - този на снимката прилича на Джеки ЧанАпропо - не ми дреме - че китайците можели "да ме шпионират"Американците искат да смажат конкуренцията с подли практики - нищо ново
6
1
 
1
 
! Отговори
Windows'a преди 4 години
Към 4 : Не е точно така! При Андроида от лично наблюдение подръжките и ъпдейтите на системата зависят от самата марка смартфон! Примерно по новият ми модел на Алкател си седи на Андроид 6 ,а пък Самсунга ми,който е модел 2016г. с версия 5.1 получи ъпгрейт от Самсунг вирсия 8.1 и цепи мрака :) ! За Хуавей незнам как е ,защото нямам!
5
4
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Кое е по евтино?????Бъркаш Шиоми с Хуавей приятелю.2300 лв. ли е евтино
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора, които нямат претенции да си показват и хвалят телефона имат Huawei и не се оплакват. Не е само, че са доста по-евтини, просто хората търсят нещо оптимално като характеристики/цена.В България комплексарщината е на висота. Добре, че в Перник не са започнали да продават Верту иридиово-платинени винкели с инкростирани диаманти и онлайн настройки...
3
26
 
5
 
! Отговори
Ай Продуцент преди 4 години
Ай Фона е най-доброто. Малко е скъпо но - плащаш за качество - както се казва. Андроид на втората година поддръжката окапва. АйОс - поне 5 години поддръжка на нов модел. ПО бърза система в пъти като цяло.
2
10
 
3
 
! Отговори
Истинският Доналд преди 4 години
САЩ Първи, Китай Втори, а ЭСсср скоро ще го пратим в отвъд 3-тият свят - еврото без стойност с отрицателни лихви, производство никакво, европейците (малкото останали) безхаберни, затлъстели и без енергия, разчитащи на Расия за енергия и на Китай за евтини ***, щото за качество са бедни. Армия и национална сигурност никакви - единствено спасение, Расия или Китай да ги окупира, а може и да се разберат да си поделят ЭСсср, ама не знам дали ще искат да си харчат парите за умиращ Союз и Континент
1
4
 
9
 
! Отговори
Наваро преди 4 години
да, Китайската Комунистическа Партия и Технологичното Звена на Червената Народо-Освободителна Армия на Китай наречено Хуавей и управлявяна от Генерал Джънфей, са едно Голяма и Сплотено Семейство!!

Спонсорирани публикации