Цената на вота в Несебър - по 100 лв. на глас, добра работа...

Задържаните не били партийци, искали да останат във властта
19
Цената на вота в Несебър - по 100 лв. на глас, добра работа...
Снимка: архив, БулФото

По 100 лв. на глас обещавали от заловената престъпна група в Несебър, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Още по темата

За ръководител на групата е сочен кметът на общината Николай Димитров, който е и кандидат-кмет за нов мандат.

Петима души са задържани към момента за 72 часа. Милева обясни, че на свидетел по разследването са му били предложени 10 хил. лв. от член на задържаната група, за да осигури най-малко 400 гласа за конкретни кандидати на местните избори.

Обещани са били по 5000 лв. и престижна работа на четирима отговорници, които свидетелят също трябвало да осигури, предаде БТА.

Продаващите гласа си били гласоподаватели с невисок социален статус, като те трябвало да носят специални визитки у себе си в изборния ден, за да знаят за кого да гласуват. Били открити списъци със 114 граждани в тях.
Престъпната група извършвала дейността си от края на месец август тази година.

Предстои съдът да прецени дали да остави за постоянно в ареста задържаните. Седем свидетели са разпитани пред съдия. Иззети са пари, тефтери, списъци със саморъчно написани имена на гласоподаватели.
Ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров коментира, че данни по случая са били изпратени до обвинението от КПКОНПИ след получен сигнал.

По думите му петимата задържани не са били политически ангажирани с нито една от големите политически сили. Те били сдружение на местни хора, бизнесмени, които държали да останат в местното самоуправление на всяка цена. Причината била, че Несебър е една от най-богатите общини в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
хф преди 4 години
Като Ви казах, че Очите е шпионин не казах "български", нали? Така, че питайте Ердоган за турските шпиони в България. Има и жени, специалисти по диамантите, но иначе български не може да говори горката.
17
0
 
1
 
! Отговори
тираджия преди 4 години
Веднъж влезеш ли в листата на ИИ на ЕК и си довиждане.AI European Commission - Against Corruption and Criminals. Не съм чувал да има умен човек в Несебър, така, че обяснявам. Вие сте прости, аз съм ***. Разбираме се! Вече има изкуствен интелект, който ще преследва престъпницоте в целия ЕС. МВР получава заповед от ЕС и колелото започва да се върти. Днес си кмет на върха, а утре разкрит турски шпионин. Румънката също получи достъп до AI. НЕКА ПРЕСЛЕДВАНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ, СЕГА!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За толкова баце купува цяла секционна комисия!
15
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
За 100 лв. гласувам одмах за Митьо пищова.Вече съм похарчил две пенсии за месеца.
14
1
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Ами всичко поскъпна. Апартаменти , храна, глоби , данъци...
13
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 4 години
Сред тях няма лекари, инженери, специалист, които труд е с висока добавена себестойност.Сега, когато изяснихме положението на "несебър-зимно време". Искам да Ви успокоя. Няма политическа поръчка. ГЕРБ? Те имат най-малко нещо общо с това, което се случва. По-важното е да разберете, че обикновения чиновник, рибар, продавач, готвач, рецепционист, перач и т.н. Няма да остане без работа. Така, че всичките тези протести и политизиране са меко казано смешни.
12
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Едно време 2000 зависими несебърлии се наредиха на опашка, а най-отпред на опашката носеха една тежка мутра в ковчег. Тежеше около 170 кг. Бяха го застреляли други мутри от упор в Сл. Бряг.Преди няколко на площад Месамбрия що да види човек? Плака! Събра ли се всички зависими(служители от общината) и протестират.И тогава и сега разлика почти няма. Все зависими хора - несебърлии. Това са хора без сериозно образование, без серизона кариера. Сред тях няма лекари, инженери, специалист с високи
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един нормален ден при нормалните
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с далаверите на Цеца и Цецо ? с къщете за гости ? с ктб ? с пътните/магистрални схеми ? Кво ни занимавате със 100лв бе ?Милиарди,Милиарди се крадът Денонощно !
9
1
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Сега струва 300 лв. Някой си прибира разликата.
8
2
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
100 лв, но преди 10 години
7
0
 
25
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Че то по тази логика, ако приберат всички далавераджии няма да остане ни един кандидат. Навсякъде е едно и също особено по малките градчета и селата, но явно пак се работи избирателно.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни аферисти има и в Балчик
5
3
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Че и ГРОБ напазаруваха вота на "братята" в Русе! Ама е държавна тайна, че им направиха див купон с 12 агнета и им раздадоха по 50-100 лева на калпак. Ама така е когато държавната бухалка е от твоята партия, не те разследва за пазаруване на гласове или ГРОБ са като "братята", те не купуват, просто си берат гласове!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не ходя да гласувам... Защото всичи са един дол дренки - слагат костюма и раздават пари за вот !
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой явно не му е ясно,че обещанието не е като даването! По тая логика могат да сготвят всеки един!
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб развърза кесията
1
0
 
4
 
! Отговори
При такива ситуации. преди 4 години
Е най-добре да се гласува за партия, която не поскъпва своите гласоподаватели.

Спонсорирани публикации