Сензационна кражба: Отмъкнаха ценности за ?1 млрд. от "Грюнес Гевьолбе" !

Крадците са задигнали диаманти и накити
Обновена: 25 ное 2019 13:43 | 25 ное 2019 13:43,
44

Снимка: Reuters

Скъпоценности с предполагаема стойност един милиард евро са били откраднати през изминалата нощ от музея "Грюнес Гевьолбе" в Дрезден. Сензационният грабеж е засегнал историческата част от колекцията, където се съхраняват бижута и други ювелирни изделия, както и особено ценни произведения на изкуството, пише DW.

Според "Билд Цайтунг", плячката на крадците се състои главно от накити, диаманти и други скъпоценни камъни. Помещенията на музея са охраняват изключително строго, но "Билд" пише, че в 5 часа тази сутрин крадците са успели да прекъснат електрозахранването и да проникнат в музея, без да задействат алармените системи.

Вестникът пише още, че една от контролните камери е заснела "много дребни на ръст" извършители, които се промъкнали вътре през един прозорец. Засега тези медийни информации не са потвърдени официално, а полицията не съобщава никакви подробности.

Министър-председателят на провинция Саксония Михаел Кречмер, който веднага се отправи към местопрестъплението, заяви, че е потресен от това престъпление.

Музеят "Грюнес Гевьолбе", който е нещо като съкровищница и дарохранителница, е създаден в периода 1723-1730 от саксонския курфюрст Август II Силни. Днес музеят има две различни колекции. Историческата се намира в партерните помещения на замъка, които са възстановени в оригиналния си вид.

На горния етаж е новата част от колекцията, където са изложени отделни скъпоценни предмети. Една от най-важните скъпоценности на колекцията, "Зеленият диамант", в момента е изложена в нюйоркския музей "Метрополитън". Този 41-каратов диамант с необичаен естествен цвят, е бил украса за шапка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези дребосъци са биле елфи. От шекер махала.
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да крадат бе. Ще ми замразяват 2 милиарда лева в злато и камъни, които никой не ползва, докато хората по света гладуват и мизерстват.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интерсно кво ще ги правят като няма как да ги продадат, освен да е за някоя частна тайна колекция
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е атентат срещу Германия и то огромен.Защо се доверяват само на алармена с-***,защо не са поставили и механична,та да останат там крадците?И не си поставяйте важни документи в компютри или принтери,факсове!И всичко електронно изхвърлете!
9
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дребни русначета-путиноидчета...
8
8
 
14
 
! Отговори
. преди 4 години
Нищо страшно не е станало! Просто отмъкнатите скъпоценности от ВСВ са се върнали при собствениците си.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската Мафия !
6
3
 
31
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Дребни на ръст и чевръсти.Няма да се учудя ако са от даден етнос и с български паспорти.тези,които тука си искат правата,а там смучат европейската социална система под предлог ,че са българи.*** хич,няма да се изненадам...
5
5
 
24
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Работа на талантлив българин. Макроня ги изгони от Франция и сега златните момчета вършеят в Германия
4
4
 
12
 
! Отговори
Джиджи преди 4 години
Е как ще съм аз бе, мен ме убиха вече... баси, все аз съм ви виновен... писна ми пък.
3
4
 
15
 
! Отговори
Officer Barbrady преди 4 години
"много дребни на ръст" - да не са били зелени човечета?Ако ме питате сериозно, проверете камерите от скорошни посещения в музея на ДРЕБНИ ЧОВЕЧЕТА и това са вашите заподозрени! CASE CLOSED! Move along people, there's nothing to see here.
2
9
 
33
 
! Отговори
KALki4 преди 4 години
Борисов е наредил за кражбата след днешната визита с Тръмп. Било му наредено да се закупят още 20 нови-стари F16. Бокич веднага се активизирал със старите дружки от СИК и така... :D
1
8
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Оставка веднага на българския ....

Спонсорирани публикации