Да се отървеш от Tesla – мисията невъзможна

Колко е трудно да бракуваш електромобил?
26 ное 2019 16:37, Нели Христова
30
Да се отървеш от Tesla – мисията невъзможна

Какво се случва, когато животът на един електромобил е приключил? Колкото и бързо да се разпространяват тези коли, те все още не са навъртяли достатъчно километри, за да стане ясно реално колко струват на собственика си, но се оказва, че ако дойде време да се отървем от тях... процесът е труден.

В Европа не можеш да изоставиш просто ей така разбит автомобил. В това се убеди австрийски собственик на Tesla, който дори по законен път не може да бракува своята потрошена машина.

Доминик Фреймут се блъснал в дърво през октомври, след което неговата Tesla, както често се случва в подобни случаи, се запалила и изгоряла напълно. Машината не подлежи на ремонт и възстановяване, като това е признато и от застрахователя. Но пък и няма как да бъде бракувана, тъй като акумулаторът е сериозно повреден и никой не знае как да го свали и рециклира.

Оказва се, че електромобилът не може да бъде превозен и в друга държава или дори друг регион на Австрия, тъй като това е незаконно и опасно. Австрийските предприятия, който се занимават с преработка на боклук, не приемат подобни отпадъци..

Още за странния казус четете на сайта на Automediaл.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 Батерията на тесла не се различава по нищо с батерия от лаптоп. Друга игра има тук, която не е ннаписана в статията.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато са му сложили рег. номера, дали са му взели на човека ЕКО-такса?? Аз не съм се занимавал скоро, но мисля, че точно с такъв мотив я въведоха навремето и у нас. Уж за да има пари за разфасоне!
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатна /или може би платена дори/ ПР статия за теслата. Не виждам друго обяснение!!
20
1
 
32
 
! Отговори
ДО 21 преди 4 години
Човека е баровец , иска да си плати и някой да му вземе скрапта законно .Ти май си му спасението - да я докара във вас , да извадиш метала и медта - да ги издадеш в пункта на ромската махала , акумулаторищете ще ги хвърлиш в реката .Е *** , *** .
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Батерията на тази кола се сваля елементарно. Клетките също не е проблем да се разглобят.... Някой май иска друг да му свърши работата просто. Друго обяснение нямам. Въпросните батериики, които са в конкретния автомобил, ги има в масово производство от момента, в който има лаптопи .... Просто не знам как да коментирам 'новината'. Нямало къде, никой не знаел как. На никой няма да му платят за работата. Това е проблема.
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18В никоя държава към момента няма индустриална технология по ликвидация на тези акумулатори. Има 1-2 експеримента.-Никой не притежава технология за ликвидацията им, в цял свят.Големият балон за "зелените автомобили" скоро ще се пукне.Зелените манипулатори го пренадуха.
17
0
 
31
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До Анонимен 12Взе ми го от клавиатурата :)Поздрави!
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Стига демагогия. Тесла няма как да се занимават със законодателствата на 200 държави за това как се рециклират акумулатори. Това си е проблем на австрийското правителство, че не са предвидили съответните процедури и такси за рециклиране. Някакви чиновници са си чоплели носа и са очаквали някоя частна компания да се появи от нищото да им реши проблема. И сега Тесла били виновни.
15
2
 
41
 
! Отговори
х преди 4 години
Абе накрая ще се окаже, че жицата въобще не е бъдещето, ама явно ще има един такъв период.Щом вече има слухове, че Даймлер се връщат обратно към развитеото на още по-екологични дизели от Евро6, ако е истина, тока е мъртъв.
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много друса - Мъск: изпуснете си малко гумитеМного е шумна - лепи уплътнения от алиекспресабе бета тестер не искам да ви ставам, ало Тесла
13
1
 
42
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Знаех си аз че Теслите са тотална тесла но това наистина надмина всичките ми очаквания. Купуваш веднъж и после не можеш да се отървеш и посмъртно, децата ти ако искат да наследят къщата трябва да приемат наследството с този токсичен oтпадък в двора си до края на света
12
0
 
36
 
! Отговори
г-жа Тодорова преди 4 години
До г-жа *** Христова. Новината е новина, но отново имам проблем с грамотността, а именно: "Австрийските предприятия, който се занимават...".
11
0
 
40
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
дай я на Ковачки да я изгори
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онова не било екологично, това не било екологично, утре няма да е екологично да си жив и екоталибаните ще те изпратят за рециклиране.
9
2
 
42
 
! Отговори
!! преди 4 години
Тези пък какво се притесняват - щом е незаконно и опасно, ще ги пратят в БГ, тукашните "бизнесмени" не се притесняват от такива глупости като закони и екология.
8
3
 
43
 
! Отговори
. преди 4 години
Тази Тесла излезе по-голяма тесла от колкото собствениците й са очаквали...
7
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новите зависимости. Чудиха се как да контролират хората и има намериха цаката. Еко бумеранга ще счупи главите на много хора, а други ще станат богати.Човечеството се умори от тия технически революции дето изкарват много по-големи проблеми на повърхността.Наистина е по-добре да започне ядрена война и да замине всичко. Дори и победителите да не са доволни.
6
1
 
54
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Преди 7 години, когато започна еуфорията с т.н. е-автомибили, казах на моите студенти:това ще бъде един много дълъг и мъчителен процес . И видно това се случва по различни причини. Да не говорим, че оценка на въздействието НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ. !
5
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да се пусне автомобил в сериино производство без да се има напредвид, че при катастрофа негодният автомобил няма къде да се рециклира. Кои бяха тези Умници дето дадоха разрешение на тези автомобили да се пуснат на световният пазар. Никой ли нее помислил че при катастрофа този автомобил се пали и изгаря. Или са мисли ли че с тази кошница няма да се случват катастрофи.
4
0
 
46
 
! Отговори
Евро тъпир преди 4 години
До АнонименКато се изправят и бананите, направо ще е седем.

Спонсорирани публикации