Една икона на 80: Тина Търнър

Последното й турне бе през 2009 г.
26 ное 2019 21:21, Дарена Найденова
7
Една икона на 80: Тина Търнър
Reuters

Тина Търнър е родена като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 година в Тенеси. Когато е само на 21 години, изпълнителката се среща с Айк Търнър в клуб в Сейнт Луис. Тогава той е лидер на R&B банда и обикаля заведенията. Когато певицата, която трябва да запише песента A Fool For Love не се появява в студиото, Тина веднага влиза на нейно място. 

Изпълнението й веднага влиза в класациите и дори стига до номер 2 сред R&B хитовете. Оттогава Айк започва да се занимава с изпълнителката и й изгражда обществената й имидж. Появяват се златните перуки, енергичните движения по сцената и късите поли. Анна Мей Бълок се жени за Айк Търнър през 1962 година. Често обаче Айк изпада в гняв, породен от изблици на ревност. 

Тина успява да впечатли с талатна си Мик Джагър, който кани нея и Айк на турнето на The Rolling Stones през 1969 година. В автобиографията си, Търнър споделя, че изпълнителят е откраднал много от танцовите й умения, включително и танцът "The Pony", който Джагър превръща в своя запазена марка.

Продуцентът Фил Спектър също е един сред многото почитатели на Търнър. Така той решава да помогне на нея и съпругът й да пробият из целия свят. Спектър обаче е имал склонността да изисква много от изпълнителката. 

Още за великата Тина Търнър четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 4 години
И пее далеч по-добре от баба Лили - има една от най-добрите гроулинг техники.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕЛИКА! След този тежък живот, трудното детство, бурната връзка с Айк, побощата, бягството й и всичко останало тази жена на 45 години събра сили не само да възобнови кариерата си, а и да се превърне в легенда! Мъчно ми е, че съм била твърде малка когато е имала концерт в София, но хората които са били на този концерт разправят невероятни неща за цялата енергия, която тази жена излъчва на сцената. Да е жива и здрава!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Chalgarin dudaev 2Има по хубави бедра от нашето Лили......И по интелект я бие по всички параграфи!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определено ти ставаш, ама за друго.
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става ли още?
2
3
 
13
 
! Отговори
Chalgarin dudaev преди 4 години
Има по хубави бедра от нашето Лили
1
0
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!!!

Спонсорирани публикации