Кученце на 18 000 г. "излезе" от вечния лед в Сибир

Все още не е ясно кой точно е животинският вид
28 ное 2019 11:17, Елка Василева
66
Кученце на 18 000 г. "излезе" от вечния лед в Сибир
Снимка: The Siberian Times

"Изгубено кученце" с мустачки, мигли, дебела козина, меко като кадифе носле и остри млечни зъби озадачава учените, съобщава британския "Дейли мейл".

Трупът на двумесечното кученце, живяло преди 18 000 години, се е съхранил много добре във вечния лед в Сибир.

Подробни ДНК тестове все пак не успяха да установят за какъв животински вид става дума. Учените не са наясно дали това е куче или вълк от ледниковата епоха, а може би става въпрос за пример за еволюционен преход от единия вид към другия.

Младият екземпляр от мъжки пол е открит през лятото на 2018 година в замръзнала земя близо до река Индигирка, североизточно от Якутск в Русия.

Причината за смъртта му не е установена, но експерти са на мнение, че зверчето не е било стресирано, когато си е отишло от този свят през късния палеолит.

Кученце на 18 000 г. "излезе" от вечния лед в Сибир
Снимка: The Siberian Times

Руски учени изпратиха проби от древното животно в Шведския център за палеогенетика, за да се разбере дали става дума за бебе вълк, както първоначално се подозираше, или за бебе куче. "Центърът разполага с най-голямата в Европа база данни за всички породи кучета, но специалистите не успяха при първия си опит да идентифицират вида", заяви експертът Сергей Фьодоров от Североизточния федерален университет в Якутск.

"Ще са нужни допълнителни изследвания", допълни той.

Шведските учени потвърдиха, че животното е живяло преди 18 000 години, но все още не могат да кажат дали става въпрос за вълк или куче.

Животинката бе кръстена Догор. Името означава приятел на якутски език. То изразява също съмнение дали екземплярът е куче, или е от друг вид, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
бай Бай преди 4 години
Абе тоя Ломоносов не си ли беше построил бизнес център на Опълченска и Сливница?
54
0
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
До SnorkyТи чувал ли си нещо за Ломоносов, Менделеев, Павлов, Мичурин и т.н.??
53
2
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
До Тези от нас 51Явно си пропуснал доста от часовете в училище...
52
0
 
8
 
! Отговори
- преди 4 години
До ЦКНеуместна шега с велика певица!Хора, ценете талантите докато са живи!
51
1
 
6
 
! Отговори
Окото преди 4 години
До пича от 51-ви коментар. Ходил си на училище? А толкова правописни грешки.
50
3
 
4
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Тия нобелови награди повечето се дават на евреи "хупца" и самота организация за нобеловите награди се спонсорира а и е открита от масоноеврей така че и Тесла им яде попарата на расизма така че не ми изтъквай кои имали повече кои по-малко всичко зависи от ционистките тартори
49
17
 
2
 
! Отговори
Тези от нас преди 4 години
лойто сме ходили на училище, знаем че ДНК започва да се рущи буквално няколко часа след смърта - за това пробите за ДНК ги държат на студено и след 7 дни стават негодни само много необразован човек може да повярва на плиткоумните евреиски лъжи че ДНК може да се запази 18 000 години !животното е очевидно някаква порода койоти е било удавено и почти веднага зампразено преди не по-вече от 200 години
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Snorky увас в болгарий все есть вы богати поетаму голодныи и босый
47
3
 
7
 
! Отговори
Сотир преди 4 години
Значи в Сибир е немало китайци ;)
46
1
 
6
 
! Отговори
Дарвин философ преди 4 години
Кучето е доказателство за рязкък катаклизъм -можеби рязко застудяване .Иначе щяха до го изядат други животни или ...
45
1
 
8
 
! Отговори
Ач преди 4 години
Затова треба да се слагат чипове сега щяхме да знаем на кого е.
44
4
 
13
 
! Отговори
ЦК преди 4 години
Кучето беше подарък за 18 тия рожден ден на Лили Иванова,но тръгна подир бармана който отиваше за лед за коктейли, но се върна без кученцето.Търсихме го доста време бармана го пратихме да пасе мамути за наказание.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39 Snorky "като изключим военната техника..." - Технологиите във военната сфера са квинтесенция на технологичното ниво на една страна и на технологичните възможности на тази страна. Изобщо това са технологии с двойно предназначение, но какво да ти обяснявам като нямаш интелектуален капацитет да разбереш
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 43 Въпросът е теб , който те е правил - някой минганин или потурнак или морч хибрид между двете; Русия има 31 нобелови лауреати, а съюзните републики нито един. Така че, хайде ходи да се правиш на голям гуру в махалата, ние от полуграмотни разбирачи не се нуждаем
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен И затова американците са много по-напред. А и руснаците не са ги правили сами - правили са им ги и учени от "съюзните" републики, които преди известно време се отделиха.
40
1
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
В момента биосферата и охраната на Атмосферния океан следят духът на този който причинил замразяването на МАМУТИ наближава Норвегия нервен стрес имал едвам го размразили чрез обемно облъчване от космоса.бил е заледен в ледниците около северния полюс/данните са от предуреждаваща система отразявана от облаците над KENT UK..Metod на диагностика био резонансен контактен.СЛедят се и тн ЗАМРАЗИТЕЛИ. УПлашени са от охраната на Океана. След навлизане почти до Ираландия сега се оттеглят към Гренланд
39
20
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
До 38Твоите любими колхозници един свестен автомобил не могат да направят, а ти ми говориш за наука. Седни да почетеш малко книжки, че се излагаш...
38
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
кученцето се смята за още живо било в заледено малко радва се на слънцето и на топлината предупреждава за проникващи масови убиици заради тн ДИГИТАЛИЗАЦИЯ и подобни..
37
11
 
4
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
До 37И какви постижения имат руските "учени" като изключим военната техника, плосък?
36
4
 
16
 
! Отговори
Здрав мен... преди 4 години
До 35... Алооо, философе! Ти изобщо запознат ли си с руската наука? А? Или така си клянкаш, колкото маабет да върви... Аман от такива книжни отворковци, разбиращи от всичко по много... а всъщност са едно голяяямо НИЩО!Връщай се обратно в дупката, където агонизираш духовно!

Спонсорирани публикации