Бой, тормоз, подигравки... Тъмните тайни на Виенската балетна академия

Учениците са удряни и принуждавани да пушат
19 дек 2019 21:10, Нели Христова
15
Бой, тормоз, подигравки... Тъмните тайни на Виенската балетна академия
Снимки: Reuters

Виенската балетна академия е едно от най-престижните училища за балетисти в света. Вратите за възпитаниците на учебното заведение, създадено през далечната 1771 година, са отворени навсякъде. Те танцуват в Мариинския театър в Русия и Кралският балет във Великобритания. Но този успех идва с висока цена.

Разследване показва, че децата във Виенската балетна академия са подлагани на системен тормоз. То започна през април, когато се разпали истински скандал. Австрийският вестник Falter публикува информация, че децата са удряни, дърпани за косите, наранявани, а учителите им се подигравали заради теглото.

"Децата в Академията не са предпазени от дискриминация, небрежност и негативни медицински ефекти“, отбелязва докладът на комисията, свикана от австрийското правителство.

Оказва се, че децата са били окуражавани да пушат, за да контролират теглото си. Освен това са били подлагани на много тежки и интензивни тренировки , които, според доклада, „застрашават благосъстоянието им“.

Преподавателите престъпвали и други граници – те се обръщали към учениците си само с първи имена и размера на дрехите им, за да ги засрамят, ако са наддали килограми.

"Получихме информация, че на децата е казвано да започнат да пушат, за да не са толкова гладни“, казва говорителката на комисията Сюзън Рейндл-Кроускопф.

Във Виенската академия учат близо 130 деца, 80% от тях идват от чужбина. Тези, които са били окуражавани да пушат, са на възраст между 10 и 18 години. Заради постоянния тормоз, някои от тях развили анорексия и булимия.

В отговор Виенската балетна академия заяви, че „благосъстоянието на учениците е неин приоритет“ и мерки вече са взети. Броят на представленията на децата са намалени. Също така е дадено началото на програми за психическо и физическо здраве.

Комисията също отбелязва тези промени в доклада си, но според тях, те не вършат работа, а по-скоро са наложени за по-добро възприемане на Академията от обществото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на мен па една даскалица по български ни разказа как по цял ден говорели на български, докатао по математика смятали на български... та такива ми ти
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото е и в Росгвардията, та има и още. Ама как се справиха със стрелеца! За 5 минути.
11
1
 
10
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Нечии болни амбиции съсипват здравето на децата. Пълен абсурд! Трябва да си ментален кастрат за да вярваш, че с насилие и унижения ще изградиш нещо позитивно...
10
9
 
4
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Не мога да разбера кой и от какво се оплаква?!Когато искаш да имаш постижения - трябва да си готов на саможертви.Искаш да пърхаш като лебед на сцената, ама когато гъзът ти тежи от дебелина - как да стане тая работа? Хайде изяснете си първо какво точно искате? Да сте балерини/балетисти или да си влачите *** по пода?! Двете неща са несъвместими!Публичното порицание е възпитателен метод с цел мотивиране на порицания да коригира поведението си. Като са много чуствителни и се се обиждат - вън
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва балет, художествени гимнастики - това си е дресировки до побъркване.
8
4
 
16
 
! Отговори
Родител преди 4 години
Една бългаска гимнастичка ми разказа как навремето са ги карали в час да коленичат на въглени, а и други подобни изтезания. Сега ходи почти Г-образно. Може би навсякъде е едно и също. Никога не бих допуснал децата ми на балет или гимнастика.
7
3
 
3
 
! Отговори
сепеко версус Falter преди 4 години
крайно очудващо е и отвратитело е мълчането на СеПеКо (Световния Педофилски Конгрес).Нали се за децата, а се оказва. че се подлеци и мерзавци, та се налага гьзетът Falter да извика мощно своето журналистическо Н А Й НННН! пишейки с главни букви разобличителните им информации.е те тва се казва йурналистика
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който не знае какво е немски *** да ходи в германия или австрия за да се осведоми
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаА какво ще кажеш за момичето,което от напрежение и непрекъснати тренировки се хвърли от апартамента си и едвам оцеля?Страхувала се да не допусне грешки при изпълнението.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаАз тренирах акробатика като дете и не е имало насилие от страна на треньора,даже по-големите взеха медали в Ню Йорк,а след това треньора ни избяга във Франция,защото беше много добър треньор и вероятно е искал повече пари или развитие.
3
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!Ако съм майка на тези деца,ще си прибера децата и ще ги осъдя треньорите!
2
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете Виена на мира и си вижте одрисканите бългapaшки ***, бе смешниции !!
1
11
 
31
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Едва ли е така но големите успехи идват с много труд и жертви.Така ревяха и за нашите момичета по худ.гимнастика но винаги бяха на върха.Лиготийте са за МОЛовете

Спонсорирани публикации