Рецептата Dnes: Празнично кисело зеле с боб

За новогодишната трапеза
30 дек 2019 07:55, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Празнично кисело зеле с боб
Снимка: iStock

Продукти:

  • 600 г зрял боб
  • 3 глави лук
  • 6 супени лъжици олио
  • 300 г пушен бекон
  • ½ кисела зелка
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер
Приготвяне:
 
Сварете боба с две от главите лук, ситно нарязани. Към тях добавете 3 супени лъжици олио и разбъркайте. В друг дълбок съд сварете ситно нарязаната зелка. Овкусете я с черен, червен пипер и дафинов лист. Отцедете зелето и го запържете леко с останалите 3 супени лъжици олио и останалия ситно нарязан лук. Към тях добавете и бекона, нарязан на едри парчета. Отцедете боба и го добавете към зелето. Разбъркайте и оставете да се готви така около десетина минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С миpuшещия на мъpша бекон,не благодаря!а за зелето се използва чимен(сминдух),а не дафинов лист.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е рецепта за празнични фойерверки и музикална програма.
2
4
 
6
 
! Отговори
въййй преди 4 години
Малиии.......като се изрежеш, не само намирисва ами и люти на очите!
1
5
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Това, с бекона, го разбирам, ама зелето и боба за какво са?

Спонсорирани публикации