Олио за коса - как да го ползвате, за да има ефект?

Не го комбинирайте с балсам
14 яну 2020 18:51, Иванка Гъркова
3
Олио за коса - как да го ползвате, за да има ефект?
IStockphoto

Състоянието на косата се променя заради най-различни фактори, които „я травмират“ всеки ден. Замърсяванията от околната среда, студ, сух въздух, използването на лак, често изправяне и използване на сешоар, могат да повредят космените фоликули и да доведат до прекомерно изсушаване. В такъв случай различните олиа идват на помощ.

 
Според дерматолози, препоръчително е жените да си правят маска с натурални масла, за да подхранят косъма и повишат хидратацията на скалпа, поне веднъж месечно. При някои проблеми броят може да се увеличи до 3-4.
 
Един от случаите, в които се използва олио, е при изправяне на косата. Тогава се нанасят така наречените кристали, които създават нещо като защитна бариера и предпазва от увреждане. При други олиото се нанася върху косата тъй като тя е прекалено суха и изтощена.
 
Как да използвате олио за коса правилно, за да има по-добър ефект?
 
Нежно измиване
 
В повечето случаи жените си правят маска за коса с натурални масла, но след като я отмият, ползват шампоан или друг продукт, с който сами саботират ефекта от нея. Ако искате да се разделите със сухата коса и тя да стане по-гъста и здрава, нанесете олио в момент, когато си почивате и нямате спешно излизане навън. По-добре да преспите така и на другия ден просто да ползвате не много горещ душ, без шампоан или балсам. Така активните съставки на олиото ще подхранят по-добре косъма.
 
Избягвайте балсам за коса след олиото
 
Ако косата ви е суха и накъсана, може да си направите маска с някакъв вид олио, за да я подхраните. В това няма нищо лошо, но ако смятате след това да ползвате балсам както обикновено, променете решението си.
 
Още за олиото за коса и правилното му използване четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз моята коса си я пазя в пликче в гардероба. Не съм знел, че трябва да я мазня с олио.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Трябва да имате коса2. Трябва да имате олио3. Трябва да осъществите контакт помежду им