Заради "Дизелгейт": Полша глоби Volkswagen с $31 млн.

Това е поредният орган, който се произнася по този въпрос
16 яну 2020 12:56, Нели Христова
4
Заради "Дизелгейт": Полша глоби Volkswagen с $31 млн.
Снимка: БГНЕС

Управлението за защита на конкуренцията и на правата на потребителите в Полша налага глоба от рекордните 31 млн. щатски долара на компанията Volkswagen Group Polska, която е подразделение на германския автомобилен концерн Volkswagen, съобщиха от ведомоството.

"Глобата е заради въвеждане в заблуждение за нивата на вредни емииси, отделяни от автомобилите. Това е най-високата глоба, налагана в историята за нарушение на правата на потребителите", се казва в изявлението.

Всъщност, това е поредният орган, който се произнася по този въпрос. От Управлението са категорични, че Volkswagen е манипулирал данните и по този начин е излъгал потребителите, че неговите транспортни средства са екологично чисти.

"Екологично съзнание на хората в Полша расте и много от излъганите в случая клиенти на Volkswagen e можело да избират автомобили на други производители, които отделят по-малко вредни вещества", коментира председателят на UOKiK Марека Нехчала.

Още по темата четете на сайта на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До Данчо калиграфа 3Не се мъчи бе човеко! Не можеш да пишеш, а да мислиш - още по - малко можеш. Ако не ти дреме за теб, поне нас пожали!
3
9
 
4
 
! Отговори
Данчо Калиграфа от С преди 4 години
полша трябваше братушките да ги затрият и да си стане една част от Русия. хем нямаше как да се мъчат да изкарат пари на гърба на работливите германци, хем щяха сега да получават по 13 000 лева за новоредно дете, осигурено от великяи Путин. а не сега да бягат по чубнината и да работят по ферми и да чистят на бабички. ама и те са не са умни като нас който избягахме от рая
2
5
 
4
 
! Отговори
барон фонЗорлендупен преди 4 години
Шляхтичите и те "барабар Петко с мъжете". Скандалът избухна 2015 г. и те 5 години се чудят да се направят ли на велики или не.Не че има лоша реклама , де ...
1
4
 
2
 
! Отговори
Немска преди 4 години
марка какво да кажа

Спонсорирани публикации