Рецептата Dnes: Зеле в тиган с бекон и гъби

За отпускане на душата
22 яну 2020 08:30, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Зеле в тиган с бекон и гъби
Снимка: iStock

Продукти:

500 г бекон
1 зелка, нарязана
1 глава кромид лук, нарязан на едро
350-400 г гъби, нарязани
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В тиган на средна температура загрейте малко олио или зехтин за пържене. В него запържете нарязания бекон, като разбърквате постоянно. Когато добие златиста коричка го извадете и отцедете от мазнината. Изхвърлете мазнината от бекона. Загрейте друга, чиста мазнина в същия тиган. В нея запържете нарязаните зеле, лук и гъби. След като омекнат, върнете бекона в тигана. Овкусете с подправките и пържете, докато ястието добие цялостно златист цвят.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
факт преди 9 месеца
Днес е сряда, постен ден и не е редно да се яде блажни ястия. Може да се въздържате от рецепти с месо, риба, млечни продукти. Има много рецепти с растителни храни. Мекотелите - охлюви, октоподи, калмари, сепии, и други се считат за постни храни.

Спонсорирани публикации