Почистване на грим с мицеларна вода - кои са предимствата?

Намалява излишния себум
30 яну 2020 21:45, Иванка Гъркова
1
Почистване на грим с мицеларна вода - кои са предимствата?
IStockphoto

Мицеларната вода е мултифункционален продукт, който все повече хора използват в грижата за кожата. Мнозина смятат, че той се употребява само за почистване на грим, но това не е така.

 
Самият разтвор съдържа естери на мастни киселини – мицели. Те са изградени от съвкупност от молекули – водни и маслени, които влизат в контакт с кожата. Достигайки до нея, те улавят грима, замърсяванията и излишния себум като същевременно имат хидратиращо действие.
 
Алкохолът в състава на мицеларната вода спомага за намаляване на възпалението и предотвратява инфекции в кожата.
 
Кои са предимствата на мицеларната вода за кожата? 
 
По-качествена хидратация
 
Голяма част от мицеларните води съдържат в състава си глицерин. Той има способността да задържа влагата в кожата и подобрява хидратацията ѝ. Освен това в нея има субстанции, които се борят с раздразнението, омекотяват и успокояват кожата.
 
По данни на проучване, публикувано в Ncbi, третирането на раздразнена и зачервена кожа с глицерин помага за регенерацията и по-добрата хидратация, както и възстановява бариерната функция на кожата. Друго изследване доказва, че глицеринът помага за възстановяването на кожата след нараняване и хидратира кожата, ако се нанася в продължение на няколко дни.
 
Премахва замърсявания и излишни мазнини
 
Мицеларната вода премахва грима и излишните мазнини без да изсушава кожата. Това се дължи на малките мицели в нея, които проникват в по-долните слоеве на кожата и почистват токсините от порите.
 
Според информация на Healthline, глицеринът подобрява пропускливостта на кожата, което е от особено значение при почистването на грима и себума от нея.
 
Още за предимствата на мицеларната вода за кожата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предимствата са изцяло за козметичната индустрия - продава на наивните нещо, без което може да се мине преспокойно за пари в пъти повече, отколкото това реално струва.

Спонсорирани публикации