Светлината от електронните устройства съсипва кожата ни

Продължителното стоене пред екрана причинява бръчки
5 фев 2020 22:10, Иванка Гъркова
3
Светлината от електронните устройства съсипва кожата ни
IStockphoto

Ако спортувате активно или се движите повече пеша, вие се нуждаете от хранителни вещества, с които да укрепите тялото. Освен това, ако една от целите ви е да натрупате мускулна маса, то в менюто ви задължително трябва да присъстват определени храни.

 
„Получаването на достатъчно протеини, особено след тренировка, чрез хранене, може да помогне за трупане на мускули, подобряване на метаболизма и контролиране на апетита през деня“, коментира пред „Shape“ нутрицистът Линда Харджу. И обяснява, че около 30% от макронутриентите в тялото трябва да идват от протеини. Останалите 50 процента организмът трябва да си ги набавя от въглехидрати, като се нуждае и от 20% мазнини.
 
Освен физическите тренировки, които карат тялото да заякне и направи мускули, има и някои храни, които насърчават този процес. Ето кои са те:
 
Много често се говори, че използването на дигитални устройства уврежда зрението ни. Особено преди сън, когато светлините са загасени, човек може да изпитва парене и дори трудно да заспи. А какво се случва с неговата кожа?
 
Според дерматолози, синята светлина, излъчвана от мобилните телефони, таблети и други технологии, които са пред лицето ни на много близко разстояние, влияят отрицателно на структурата на кожата.
 
Какво представлява синята светлина?
 
Д-р Шери Марюбайн обяснява пред „Allure“, че тя е част от видимия спектър светлина, като дължината на нейната вълна е 400-500 nm. Тя бива синьо-виолетова и синьо-тюркоазена, като първата е най-опасна за зрението и кожата. Слънцето е най-големият естествен източник на такава светлина, а що се отнася до изкуствените, това са мобилните телефони, телевизорите, компютрите, таблетите, флуоресцентните и LED лампи и други.
 
Синята светлина може да причини дегенерация на макулата и загуба на зрението, но не е на 100% вредна.
 
„Синята светлина играе важна роля за здравето, защото една част от нея участва в регулацията на циркадния ни ритъм – нашият биологичен часовник. Тя също така отговаря за настроението и помага на мозъка за паметта и когнитивните функции“, коментира от своя страна д-р Менакаши Гупта.
 
Как синята светлина съсипва кожата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
сс преди 4 години
светлината от теледоните е най малкия проблем в *** българия има по големи проблеми най големия е ББ и ГЕРП
2
0
 
0
 
! Отговори
Хо-Хо-Хо преди 4 години
Стоенето на ламБа прави кекса перфектен!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тиквено-мутро-милиционеро-мафиотското управление съсипва абсолютно всичко!

Спонсорирани публикации