Спешни законови промени спасяват баража с Унгария за Евро 2020

Те трябва да станат факт до края на февруари
31
Спешни законови промени спасяват баража с Унгария за Евро 2020
Снимка: Lap.bg

Спешни промени в закона ще спасяват домакинството на България срещу Унгария в решителния бараж за Евро 2020 година. Техни вносители са депутатите от ГЕРБ Маноил Манев и футболния съдия Стефан Апостолов, както и Славчо Атанасов от НФСБ, съобщава "24 часа".

Както е известно в края на януари стана ясно, че баражът, който ще се играе на 26 март в София, може да бъде преместен в друга балканска столица, защото лицензът за международни футболни мачове на Националния стадион “Васил Левски” е изтекъл. По-големият проблем е обаче, че той на практика не може да се поднови заради пропуски в закона, които не регламентират точно кой български орган ще издава разрешителните, които после да се представят пред УЕФА.

Именно затова депутатите подготвят спешни промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, които се очаква да се гласуват максимално бързо. Според тях спортните събития ще могат да се провеждат само на стадиони с камери, озвучителни уредби и седалки с минимум 30-сантиметрова облегалка.

Новите изисквания към стадионите са с цел безопасност на зрителите и играчите. Те са общо 17, като част от тях са седалките да са от нечуплив огнеупорен материал, както и спортното съоръжение да е оборудвано с видео наблюдение и оперативен координационен център с цветни монитори.

Озвучителната уредба на терена пък трябва да е свързана с независим източник на ток. Изискванията включват още места за хора с увреждания, както и минимум 5% от трибуните да са със заграждения за гостуващите фенове.

Доколко тези изисквания се спазват ще следят специална комисия по областните градове, в която ще влизат и представители на полицията и пожарната.

Засегнати от този закон ще бъдат обаче само големите стадиони, които искат лиценз за международни спортни мероприятия.

Вече има становища по законопроекта както от БФС, така и от Министерството на младежта и спорта и се очаква той да бъде приет максимално бързо. Важно е това да стане до края на февруари, за да може решителният бараж срещу Унгария за Евро 2020 да се играе на националния стадион "Васил Левски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименС Пламен Илиев или Георги Георгиев на вратата е реално да паднем с 6-7:0 всеки мач от група F и примерно 20:0 обща голова разлика. Татин Ники надали ще стъпи на терена след като баща му не е шеф на БФС.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първенствата на националните отбори вече нямат никакъв смисъл. България просто да се оттегли и да не харчи пари за това скъпо развлечение. Когато националният отбор на Швейцария например е съставен 80% от хора от бившата Югославия, какъв е смисълът да се нарича национален отбор и какъв е смисълът от национални отбори? Нека да играят клубните отбори в Шампионската лига и това е.
28
0
 
0
 
! Отговори
До Пижо преди 4 години
По-голям ли Е от нашата ?
27
2
 
4
 
! Отговори
perry преди 4 години
Кой ще заплаща разходите - заплати, възнаграждения и други, след като боковци спряха парите на БФС. При това полоение, Националния отбор да се разпусне защото е лредставлява Бг., а БФС. Некадърност и лакомия до дебеле шия!
26
1
 
14
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Миналата година един бая нашишкавял МиниСтър обяви, че се кандидатираме за ЕП по футбол !
25
1
 
10
 
! Отговори
Слънце грее,дъжд вал преди 4 години
Стефан Апостолов не беше ли доведения син на Кака Бойка СиБанкянска??
24
3
 
11
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 17 r 18Какво чудно има, че Азербайдан има наистина впечатляващ стадион? Баку е едно от най-големите петролни пристанища, а 90% от икономиката на Азербайджан е износ на нефт, природен газ и т.н. Наскоро бях в Баку. Държавата излива милиарди, за да демонстрира показност - футуристични сгради, светлинни шоута, "извънземни" стадиони и хотели. Но обикновените хора тънат в мизерия.
23
0
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
30 години кражби и грабежи !!!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
законово трябва да се забрани този мач, първо реформи в БФС, футболните клубове и нещата ще си дойдат на мястото
21
0
 
21
 
! Отговори
домакини 2028 преди 4 години
видяхте ли действителността!!!.....а тръгнали доскоро с фалшиви новини и елемнтарни пропаганди че видите ли щели сме да ставаме домакини заедно с гърция и румъния на евро 2028?!?!?.....с такива елемнтарни пропаганди рано или късно лъсват непраните ***!!!...ето затвориха фабриката за илюзии(национална лотария)....остава само още 3-4 такива илюзии има в държавата да бъдат затворени едната е как икономиката търсела кадри ама нямало кой да работи! и ще сме в като африканската савана
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Добре ли сте?
19
0
 
12
 
! Отговори
Ми преди 4 години
То за ко ни е,с тез футболисти!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17 Ти виж малко как изглежда отвън стадиона в Баку..целия свети в синьо и е с подвижен покрив. Прилича на летяща чиния. Бассии Азерите!
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ми смятайте, щом даже Азербайджан има стадион който ще приеме няколко мача от Европейското на олимпийския стадион в Баку със 70 000 места, а ние даже нямаме лиценз, колко сме зле.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нещо може да се унищожи, то първо се завзема и изсмуква от мафията, а после го довършват политиците, които са го дали на мафията.
15
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Оле, Боже ! Ама, ние и лицензиран стадион нямаме за такъв мач, тръгнали сме на европейско да ходим ...Унгария е нормална европейска държава, управлявана от истински държавник в лицето на Виктор Орбан.Ние сме държава с изчезващо население, управлявана от мутра.Как смятате кой е по-редно да играе на Европейското първенство ?
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано се класираме, само че следва след това най-големия кошмар за нас- попадаме в групата на Смъртта- Група F където са Германия, Франция и Португалия. Очакват ни 3 разгромни загуби с голова разлика 0-15 в най-добрия случай за нас.
13
0
 
25
 
! Отговори
Сливен е син преди 4 години
2020 нямаме 1(един) стадион да приемем такъв мач.Срам и позор!
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на герб.
11
0
 
24
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Сричащия съдия ще спаси баража и после всички ще му целуваме ръка,а тиквата ще му подари Винету да си изглади четенето и после пожизнена пенсия за дето ни е пратил на европейско

Спонсорирани публикации