Мирела Френи - спомен за италианското сопрано

Разказ на журналиста Елиана Митова пред Bulgaria ON AIR
14 фев 2020 15:27, Анисия Иванова
0

3020 гледания   |  Още видео
Мирела Френи, прочутото италианско сопрано, почина на 84-годишна възраст. Френи беше омъжена на българския оперен певец Николай Гяуров.

"Първият ми спомен е от идването на Френи през 1981 г. Всичко беше много тържествено, много неща я свързват с България. Аз взех последното интервю с Гяуров за българска преса. Публиката и раздаването на автографи за нея бяха по-важни от Политбюро", каза за "България сутрин" журналистът Елиана Митова.

По думите ѝ щяло да е хубаво да ѝ се даде титлата "Доктор хонорис кауза". Само допреди 2 години тя била в добра кондиция.

"Трябва да помним хората, които са направили нещо. Операта казват, че е на умиране, но това не е така", посочи още Митова за Bulgaria ON AIR.

Сред най-прочутите ѝ роли е тази на Мими в операта на Пучини - "Бохеми". Пяла е и в оперите "Любовен еликсир", "Турандот", "Тоска", "Отело", "Дон Карлос", "Мадам Бътерфлай" и др. Партнирала е на велики изпълнители, сред които и на италианския тенор Лучано Павароти, който беше неин приятел от детинството и който също беше от Модена.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации