Хапчета, кремчета... Сайтове - фантоми използват тв водещи, трупат печалба

Продуктите са с неясен произход и съмнителен ефект
Обновена: 24 фев 2020 11:01 | 24 фев 2020 11:00, Камелия Цветанова
22
Хапчета, кремчета... Сайтове - фантоми използват тв водещи, трупат печалба
Снимка: Нова тв

Сайтове-фантоми предлагат продукти за отслабване, използвайки фалшиви реклами с телевизионни водещи, без дори те да подозират.  

Търговците трупат печалба от продажба на хапчета и кремове с неясен произход и съмнителен ефект като нерегламентирано използват името и лицето на известни телевизионни водещи.

При схемата се използват и фалшиви профили на потребители, експерти-диетолози и дори организации, които да създават доверие сред потенциалните клиенти.

"10 кг надолу само за 4 седмици!“ - тази атрактивната формула за отслабване е публикувана в сайт, който предлага хранителна добавка – коктейл от 6 естествени съставки.

За реклама на магичните свойства на шейка се използва без разрешение името и лицето на водещата на
"Здравей, България" на Нова телевизия Аделина Радева.

Според текста тя била отслабнала с 12 кг само за месец. Това става ясно от интервю, което намираме в страницата, към която води офертата от Facebook.

Аделина разбира за участието си в тази реклама на продукт първо от свои приятели, но и от вълната от обаждания.

"Получавам десетки запитания на ден от непознати хора и от мои близки, включително и такива, които ми се обаждат да ми поръчат. Искам да им кажа, че нямам нищо общо с тях. Не рекламирам никакви продукти за отслабване. Работата ми е да бъда журналист, а не да съм рекламно лице", заяви водещата.
Според офертата в сайта натуралният комплекс за отслабване води до бързо намаляване на излишното тегло. Освен това се бори с целулита, премахва и акнето.

При поръчка на продукта лични срещи с продавачите няма.

Пратките се изпращат по куриери, а пътят им е трудно проследим.

Екип на Нова тв е поръчал рекламирания шейк за отслабване, който обаче не пристига, а данни за търговеца.

"Тези два сайта, макар с различни домейни, всъщност са били регистрирани от един и същи човек, а именно украинска гражданска. Името на потребителката, която стои зад двата домейна, е Олга Харковска от Украйна. За съжаление са направени значително много усилия да се прикрие истинският произход на този сайт. Т.е. домейнът, на който е качен, е прикрит зад известна американска компания за протекция", обясни експертът по киберсигурност Любомир Тулев Тулев.

Линкове в страницата с интервюто водят и към други продукти за отслабване: шоколадова напитка, яйчен продукт и бурканче с хапчета с ефекта на кето диетата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
аделчето заработва вечер по 1000, ама повече няма да споделя, позовавам се на 2рата поправка и желая да не отговарям
21
3
 
1
 
! Отговори
Когато преди 4 години
Когато пр1днах - Земята се разтресе.Птичките в небето полетяха,рибките в реката пък измряха.Настана паника навред,хиените бяха най-отпред.
20
3
 
8
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Никога не съм си и помисляла да давам пари за кремчета! Във всяко летище има безплатни мостри и си взимам, и си взимам...
19
1
 
1
 
! Отговори
до 16 Азщ+щ преди 4 години
А защо смяташ, че ще ти изпратят нещо :D
18
0
 
10
 
! Отговори
КОМЕНТ: преди 4 години
РАЗЧИТАТ НА ПРОСТОТИЯТА И ЛУЗЪРИТЕ ОТ УЧИЛИЩЕ!АЗ ТОВА НАБИВАМ В ГЛАВАТА НА ДЕТЕТО СИ:! да учи! да учи да уЧи!аз не съм забогатял като пълен отличник, но със знания та ми трудно може да ме баламосат
17
0
 
20
 
! Отговори
короната преди 4 години
По-важното е, че има учен, който е открил лекарство за корона вируса, но мистерозно е изчезнал. Това по нито една медия няма да го чуете.(защото сега си го измислих)
16
1
 
27
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Пълви глупости - куриерът има всички данни на изпращача. Ако е подставено лице, чрез него може да се стигне до реалния схемаджия. Тия приказки ги говорете на баба ми. Ламери
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До запознатНикой продукт предизвика този рак у нея?Или не си запознат?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2003-a го правя тоя номер и все минава. Нали знаете - не е луд тия дет яде баницата ...
13
0
 
13
 
! Отговори
до Кака Мара преди 4 години
Случаят с Поптодорова е черешката на тортата.Всеки не ги умее тези чалъми иска се бързина,похват и ловкост.Кражбата е "велика" работа,питай управляващите.
12
1
 
13
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 4 години
"Рекламата - легализирана лъжа !"А вече стана досадна , натрапчива ,нагла и в заповедна форма ! И повсеместна !И понеже върви ръка за ръка с плановото onpocmачване на населението , се явява и един вид лакмус докъде сме с материала .
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙбалъци ще има винаги, иска се търсене
10
1
 
32
 
! Отговори
Кака Мара преди 4 години
Сайтове, кремчета, дрън -дрън!Вместо да си напазаруват като Поптодорова, от летището без плащане..
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...натуралният комплекс за отслабване води до бързо намаляване на излишното тегло. Освен това се бори с целулита,премахва и акнето." Аха, лекува също едра шарка, холера и понякога и ебола. За глупост обаче не помага :))И както е казал народа, докато има балами, ще има и тарикати...
8
0
 
33
 
! Отговори
Баламата е стожер преди 4 години
на световната икономика. И то непоклатим. На него разчитат корпоративни маркетолози, рекламисти, PR отдели. Защо да не се възползват и шарлатани на свободна практика? Отличителен признак на абдала е трогателната вяра, че рекламата е информация. Няма начин да му втълпиш в бетонната чутура, че е узаконена заблуда. А често и съвсем незаконна. Така е било, така и ще бъде.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предлага и кремчета, намазваш и после измерваш +15 см, мислех да бия рекорда на разпутин, ама от кремчето само ми пораснаха косми
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетох кремчета и се сетих за онази натовката Елена Поптодорова . :)
5
13
 
32
 
! Отговори
Играч преди 4 години
..... А някоя фирма за продажба на луксозни имоти няма ли да използва лицето на Б. Б. - за Продажба на имот примерно в ............. Испания ?!?! .......... Да кажем - Барселона ?!?! .....
4
13
 
14
 
! Отговори
От години преди 4 години
са я използвали за реклама, но сега когато са я подплашили, че ще я дадат на съд, бързо започна да се оправдава. Защо още отначало не повдигна гласност. Явно са и давали пари, но сега е станало напечено.
3
5
 
16
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Съседката ми наистина отслабна бързо с такива химии, но пък се разболя от рак.Благодарение на най-добри доктори и много пари, се излекува.Днес пак е качила килограми, но е здрава.

Спонсорирани публикации