Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"

Отмъщението за събитията в Идлиб щяло да е ужасно
28 фев 2020 22:10, Елка Василева
1028
Съветник на Ердоган заяви готовност за война с Русия, ще я "разчленят отвътре"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на президента на Турция Месут Хаки, който е и член на президентската комисия по сигурността и външната политика, заяви, че неговата страна е готова да воюва с Русия, като отмъщението за последните събития в сирийската провинция Идлиб ще бъде ужасно. Това Хаки заяви по телевизия „Ал Хабер“, цитиран от Лента.ру.

По думите на Хаки Турция не е враг на Сирия, Ирак, на кюрдите или арабите. „Ние с тях сме братя. Ние сме тук, така че брат да не убива брата“, отбеляза той. Хаки добави, че Москва върви по неправилен път и е изгубила доверието на Анкара.

Съветникът заяви също така, че Русия, в която живеят 25 милиона мюсюлмани, „ще бъде разчленена отвътре“, цитира изданието „Ахвал“ част от негови думи в Twitter.

“В миналото сме се сражавали с Русия 16 пъти, ще направим това отново, нашата мъст ще бъде ужасна“, посочи Хаки.

Още по темата

Потребители на социалната мрежа пишат обаче, че обикновено Турция е губила войните. 

С тези думи Хаки реагира на информацията за смъртта на 33 турски военни в сирийската провинция Идлиб по време на обстрел от страна на сирийските сили вечерта на 27 февруари. Други официални лица от Турция засега не се коментирали думите му.

През нощта срещу 28 февруари Турция нанесе ответни удари по позиции на сирийците в Идлиб. Сирийските военни са изгубили комплекси „Бук“ и „Панцир“, 23 танка, също толкова полеви и самоходни оръдия, както и пет хеликоптера.

От руското министерство на отбраната заявиха, че турските военни са попаднали под обстрел, тъй като са се намирали сред бунтовници, настъпващи срещу позиции на сирийската армия и не се предали своите координати. В отговор Турция заяви, че ударите по позициите са били нанесени въпреки координирането на действията с Русия.

В резултат на настъплението си през януари-февруари сирийската армия превзе почти половината от зоната за деескалация в Идлиб и остави зад себе си турските наблюдателни пунктове. Това възмути Анкара и турският президент Ердоган заяви, че ако към края на февруари сирийската армия не се изтегли зад линия на постовете, то турската армия ще започне военна операция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1028
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
3
 
22
 
! Отговори
Отец Петър Гарена преди 4 години
Гърция подкрепя това Благо дело , извършено от Башарова Сирия и Мегалли Россия -- 33 вече 34 неверника са отишли при Алах на свиждане..и още 32 са на смъртно легло, с люти рани .
663
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има нова тръба газ до България през Черно море. Диверсификация.
662
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще изгони всички биещи се помежду си братя. Да се бият извън Сирия. Турците подкрепят ислямистите.
661
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на руснаците и сирийците, че са изпържили малко турски суджук!
660
25
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Както ти казах русофилите водите война срещу нас, българите още от свалянето на княз Александър Батенберг от власт. Следват бунтове във войската при които има жертви. Така наречените Владайско и Септемрийски въстания пак се правят от вас и пак се избиват българи. Атентата в Света Неделя, кой го направи? АТЕНТАТ С НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ В СВЕТА до 11 септември. Кой хранеше прасетата с българи и кой избиваш българите по границата?
659
25
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Комунист.... нация и държава, да продадат децата ни в Норвегия и в Европейски.. Отново тиражираш фалшивите руско-позитански вкиснали манджи. И не говори от името на народа защото сте една шепа звездички от типа на Костя Копейкин.
658
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 887"Не скачай на човека който те спаси от преврата ефенди той вече съжалява за това"Ей тази вечна русофилска тема за покорството и благодарността към Русия. Сега изкархте че Турция е крайно неблагодарна на "освободителя" си от гюленистко робство Русия. Тва русофила няма акъл за 2 стотинки и цял живот повтаря едно и също. Абе защо не се поучихте от италианците и те са освободени от Наполеон от Австрия, но никой италианец не се прекланя и не раболепничи като вас пред Франция.
657
18
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До КомунистРусофилите избивати българи още от времето на преврата срещу княз Александър Батенберг. Не ми пробутвай присъдите от народния съд. Преди него сте избили над 40 000 без съд и присъда. Да не забравяме избитите по лагерите след това както и избитите горяни.
656
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След революцията в Китай отношенията се изглаждат----***, революцията в Китай е още от преди Втората световна, тьпчо.
655
5
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Комунист... затова се боря срещу либерализма.. Същества като теб се борят срещу свободата и демокрацията. И в защита на робството и тиранията.
654
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не скачай на човека който те спаси от преврата ефенди той вече съжалява за това
653
14
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Анонимен... За войната между маоискиКитай и СССР сте много малки... Знаем само, че в Пекин има пленен руски танк Т-62, остров Дамански се казва Жен бао дао и има музей на китайските граничари дали отпор на врага. Това са Факти, другото е пропаганда.
652
4
 
7
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
МЕЖДУ "СОЦИАЛИЗЪМ" И "НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ" - - - РАЗЛИКАТА Е НИКАКВА.САМО БОРБАТА Е ЗА ПАРИТЕ НА ХОРАТА!
651
16
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До КомунистА знаеш ли, че по заповед на Москва сте избили повече българи отколкото са загинали през войните?
650
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП не е българска партия, а само политическа организация на русофилите. Това е партия, защитаваща руския интерес и се е задържала на власт само по вееме на руската окупация.
649
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До антизападопоклонникМного добре са направили турците че са свалили руски самолет и са убили руски пилот във въздуха който е отишъл да сее смърт в Сирия. Въпросът е защо не продължиха в същия дух ами се уплашиха че ще им се скапят доматите.
648
5
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До SharkМантрата е за хленченето бе ***. А за затъването сам ще се убедиш.
647
9
 
5
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
РУСИЯ САМА ЛИКВИДИРА КОМУНИЗМА И ПРЕМИНА КЪМ "ОТКРИТА ДИКТАТУРА", НА ПУТИН!ТОВА Е "ВЯРАТА НА КОМУНИСТА"... ХАХАХАААСЪЩО КАТО НА ФАШИСТА!!!!
646
2
 
10
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До обективно 882,То Русия се оказа некоректен партньор, ами Пуйкия какво се оказа- свалиха руски самолет и убиха пилота във въздуха му, убиха и руски посланик! Какво от това, че турците се насъбрали пред руското посолство и искат да се саморазправят с руските дипломати? Има една приказка "Кой каквото прави, на себе си го прави" Да не би вследствие на тези събития, руските власти да обявят Турция пак за опасна за посещение страна да спрат чартърите и турците пак да реват, че нямало руски туристи
645
11
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Комунист.... Партията ни съществува от 130 Тогава трябва да знаеш какво е казал Дядото:"Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите.