Кои са най-добрите автомобилни марки в света

Германски бранд е начело в класацията на Consumer Reports
29 фев 2020 11:36, Елка Василева
24
Кои са най-добрите автомобилни марки в света
Снимка: Automedia.bg

Според доклада на изследователската агенция Consumer Reports германската марка Porsche заема първото място в класацията на най-добрите автомобилни брандове за 2019 година, като изпреварва японската Subaru и корейската Genesis.

Специалистите направиха тези заключения въз основа на ексклузивни тестове и проучване на собствениците на автомобили. Най-добрите марки в този списък обикновено имат много предложения в моделната си гама, които винаги показват добри резултати, пише Automedia.bg.

В класацията на марките Porsche се изкачи с две позиции спрямо предишната година. Зад него са Genesis, Subaru и Mazda. Subaru се смъкна с 2 места до голяма степен благодарение на това, че прогнозираната надеждност на WRX седана се оказа под средното ниво. Най-добрия напредък пък показа Tesla, която се изкачи с 8 места поради повишената надеждност на седаните Model 3 и Model S.

Сред аутсайдерите промени няма. За най-лоши марки експертите определиха Fiat, Mitsubishi, Jeep, Land Rover, Cadillac, Jaguar, Alfa Romeo и GMC. От целия списък само Jeep Grand Cherokee бе включен в списъка на препоръчителните за закупуване автомобили от тези марки.

Класирането се извършва според общия резултат за всеки тестван модел. Една марка трябва да има поне два тествани модела, за да бъде включена в ранглистата. Общият резултат се основава на четири ключови фактора: тест на пътя, надеждност, удовлетвореност на собственика и безопасност.

Вижте подробности за всяка от 12-те автомобилни марки на Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: автомобилни марки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации