Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!

Не сме ги провокирали, заявиха те по адрес на НСО
Обновена: 7 мар 2020 18:11 | 7 мар 2020 18:09, Веселина Йорданова
191

Протестите на медицинските сестри продължават след края на барикадата в бившия партиен дом, продължила повече от денонощие.
Още по темата
"Искаме да има диалог и преговори, излязохме, защото бяхме изтощени. Притиснаха ни и се опитаха насилствено да ни изведат. Спаси ни, че предавахме онлайн", каза за Bulgaria ON AIR Мая Илиева.

Част от исканията касаят премахването на търговските дружества в здравеопазването, нощният труд да се заплаща по 3 лева на час, минималната заплата за длъжността да се уеднакви и да се равнява на две минимални заплати, както и връщане на медицинските стандарти.

"Това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо. Не сме ги провокирали по никакъв начин. Всеки има право да даде своята оценка, ако вие преценявате, че съм нестабилна психически - това е ваша преценка. Ние не сме камикадзета, нямам причина да се притеснявам за психическото си здраве. На нас ни трябва ново изграждане на закони", коментира от своя страна медицинската сестра Бойка Анастасова ситуацията.

Вчера тя беше една от барикадиралите се на парапет на прозорец в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговско дружество означава строг финансов контрол, но господа-другарите плачат за безстопанствеността при соца,когато един директор,като разсипе едно предприятие, го пращаха да ,,ръководи,, друго.Сега такива,,екстри,, вече няма
173
3
 
5
 
! Отговори
Корумпирани са,ясно преди 4 години
Срам за съсловието са тези самозванки.Заради тях хората няма да оценят героизма на работещите медициКак може/във Ф.Б./протестираха Мая да пише,че ,,сега било времето да искат повече пари,защото хората били уплашени,,Тия са от онези ,,Mърши в стадото,,, които се раздвижват да правят инжекция,само ако някой пациент им даде пари.Затова отвсякъде ги уволняватИскат соца,защото там можеше да виреят такива ...
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са и ,,мозъчен тръст,,
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пoдло е да призовават за неподчинение в условия на пандемияПетте мед.специалистки/вкл.маникюристката-рехабилитаторка/ няма да са на предния фронт в условията на пандемия.Затова никой от съсловието им не ги подкрепя
170
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте камикадзета, *** сте!Голямо геройство е да нарушаваш реда, да се барикадираш и да се чепиш по первазите.Просто не ви взимат на сериозно , иначе да са ви наритали и окошарили.Крайно време е да се научите да протестирате .Да, може би исканията да са ви справедливи, но не е това начина да ги изразявате, така само отблъсквате хората. С анархияне се постига ред .
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимендо 167Тия са платени от шайката. Няма как нормален човек да мисли така.
168
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 172Кой те кара да четеш. Никой не те занимава персонално тебе. Има хора, които са съпричастни.
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маймуни , които се правят на интетесни!Изхвърляйте ги на улицата и не ни занимавайте повече с простотиите им.Всеки има право да е недоволен и да протестира, но не това е начина. Събрали се пет олигофренки и ще , ще се барикадират, ще се разхождат по балконите, а службите ще им тичат по гъзовете.Не мога да приема подобна форма на протест.Обединете се цялото съсловие и предявете исканията си, иначе е диктатура на малцинството.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простата Тиква сигурно утре отново ще се срещне с тях и отново ще ги излъже. Той е изпечен крадец и лъжец, а сестрите ще си останат с надеждата за по високи заплати.
165
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте камикадзета. Актриси сте, bTV са сценаристите, а режисьорите са от Бесни Страшни Пенсии и Мая Манолова
164
6
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
''...това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо.''Лъжеш се,толкова сте омръзнали на хората,че никой нямаше да ви съжали,дори и тези които са ви пратили там!
163
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко бедни медицински сестри срещу едни оядени и крадливи герберастки мутри. Отврат.
162
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много разбирачи тука,бре!!ВИЕ негативно настроените против медицинските сестри бихте ли обслужвали на 12-часова работна смяна болни,да сменяте *** и да чистите о...рани и о...кани чаршафи за 500-600 лева работна заплата на месец,а?
161
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много зли хора коментират сестрите! Никой не се досеща че края на живота му преминава покрай тези женици! Респект за действията им!
160
0
 
11
 
! Отговори
Впечатление преди 4 години
До Лански 147:Абсолютно сте прав Господине!Един път в седмицата с мой познат пием кафе.И от 10 години насам,слушам от него само това:"Те крадът....",ама там на село,тук в града,от ГЕРБ,от БСП,всички наред и безчет!?!?Станало ми е твърде тегаво,банално и досадно?!?!Но,това е чалгата,алкохола,селенията,лакомията и простотията на народа!?!?Да не говорим,че въпросният познат,за едно лято.като полски пазач,беше овършал,като комбайн всичко,което му беше попаднало пред очите и в ръцете?!?!
159
10
 
3
 
! Отговори
олд преди 4 години
Всяка жена има право на 15 минути слава.
158
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите искат увеличение на заплатите, а Борисов си вози задните части на държавен хеликоптер и харчи народни пари на вятъра. Разходите само за един такъв полет, изяждат заплатите на персонала от една голяма болница, а ние пращаме SMS-и за болни деца.
157
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само сте агенти провокатори на триадата Мая/***/Румен
156
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия са за разстрел
155
4
 
24
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Реален случай майка ми бе в интензивното всяка сутрин устата и бе суха , сестрите нощна смяна не са и давали вода , после разбрах че трябвало да им бутнеш 50 лева за да и дават вода нощем , абсолютно арогантни бяха

Спонсорирани публикации