Ангелкова: Обмисляме въвеждане на ваучери за провалените почивки

Те могат да са с презаверка до 24 месеца
21 мар 2020 19:34, Александър Попов
76
Ангелкова: Обмисляме въвеждане на ваучери за провалените почивки
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на всички в отрасъла - туроператори, ресторантьори, хотелиери, екскурзоводи, които работят отговорно в условията на тежката криза, свързана с разпространението на COVID-19. Имало и такива, които с действията си вредят на имиджа на целия бранш.

Обмислят се различни варианти след края на извънредното положение, сега на първо място стои въпросът за живота и здравето на хората, заяви Ангелкова пред Дарик радио.

Още по темата
Един от тези варианти е да се предлагат ваучери, за да се презавери провалена почивка в рамките на 24 месеца - обективна и изключително важна мярка, за да може да се съхрани секторът.

Сега, за да могат туроператорите да върнат парите на своите клиенти, трябва да си възстановят сумите, които са платили на  хотели, авиокомпании, доставчици на услуги, и така става един омагьосан кръг.

Тя се обърна и към туристите да проявят разбиране и да отсрочат планираните си ваканции за по-късно. Ако не въведем тези ваучери, много компании в сектора може да фалират, смята министърът.

Ангелкова заяви, че нейният екип е в постоянен диалог със сектора и допълни, че всички министри работят за прилагане на социално-икономически мерки за изход от тежката ситуация.

Имаме голям потенциал и с вътрешния туризъм, за да съхраним отрасъла, допълни тя.

Николина Ангелкова каза, че трудно може да се прогнозира летния сезон, но се подготвя стратегия за насочена реклама като част от мерките, която ще стартират веднага след кризата. Към момента не се отменят резервации за юни и юли, но спират плащанията.

Тя съобщи, че с министър Караниколов се обсъждат възможностите през Фонда на фондовете и ОП „Иновации и конкурентоспособност“ да се използват в туризма неусвоени средства, което също ще го подкрепи.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
ДА преди 3 месеца
Какви ваучери,бе госпожа!?Искам си парите обратно!Не може да ми кажете,че сте поръчали билети или ангажирали хотел,когато пътуването ми е в края на юли!Хич не ме интересува,че бранша ще фалира-това не е мой проблем.Аз си искам парите обратно,достатъчно рано,за да ми ги върнете,преди да сте ги изхарчили!
64
0
 
6
 
! Отговори
разликата преди 3 месеца
Десислава Банова - с лице на ангел
Ангелакова - с лице на кобила!!!! конски сурат. липсват и джуките на Миглена Кунева!
63
1
 
2
 
! Отговори
библията преди 3 месеца
Жените само да изпълняват заповедите на мъжете а не да ръководят с емоциите си!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До секретарка

Масово влизаха под кожата на шефовете и после те назначаваха и уволняваха.....
Нещо повече - приемха ги в БКП по техна препоръка, понеже повече тайни от тях знаеха
61
0
 
2
 
! Отговори
истински случки преди 3 месеца
На рест. _9-ти километър Пловдив изгониха компаньонките и оборота падна с 10%
Това наложи Стопанския съвет да ги върне обратно и работата се нормализира.
На паркинга проститутките работеха и милиционера ги чакаше да си получи дялът.
Арабин даде пакетче с тоалетна хартия вместо пари и момичето вдигна скандал.
60
0
 
2
 
! Отговори
келнер преди 3 месеца
До Анонимен 62

Балкантурист си беше чиста проба конкурс за красота пред чужденците! Ами Мис-ките?
59
0
 
2
 
! Отговори
секретарка преди 3 месеца
Шефовете сменята работното си место за да си сменят секретарки и любовниците!
58
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 3 месеца
До Анонимен

За сведение през соца в Балкантурист приемаха жени на работа с конкурс за красота!
Имаше регламент - стойка А стойка Б стойка С. Също степенуваха външен вид.....
Предпочитаха красавици а грозотиите бяха като Ангелакова с партиен билет...
57
0
 
2
 
! Отговори
министерствонатъпизм преди 3 месеца
Ако ваучерите са меки и трипластови, може да се помисли по въпроса.
56
1
 
7
 
! Отговори
хайаха преди 3 месеца
ако ми трябват пари за лекарства и здравни и ми дадът валчер и после умра след 6 месеца, защото не съм имал пари за лекарства, как да си ползвам валчера. Всяка почивка е застрахована. Да си вземат парите от застрахователите. Ако и те фалират, вече няма да плащам никакви застраховки дори и гражданска.
55
1
 
6
 
! Отговори
дърта кранта преди 3 месеца
Колкото е хубостта и - толкова и работата................
54
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 3 месеца
Има си ясни правила в Европа какво се случва при откази от резервации. Правилата са справедливи и за клиенти и за хотелиери .Обикновенно се възстановяват 80% от сумата при отказ.В някои случаи 100% ,ако откажеш резервация няколко дни преди почивка може и нищо да не получиш.Това с ваучарите първо е в разрез с европейските закони и няма как да го приложеш на чужденци
.Второ- Българите които ги прецака Ангелкова с ваучари ще вземат един тиган и ще и сплескат изключително НЕ умната и тиква !!!
53
0
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 3 месеца
А ти защо си мислиш ,че Имаш по голям капацитет от Ромите с които си работил .Само поради факта ,че продаваш твоя труд на безценица говори изключително много за теб !
52
0
 
6
 
! Отговори
апропо преди 3 месеца
тъкмо ще се изчисти пазара от комисионери и хората ще получават по-добри цени за почивките си. За тези които не знаят средната комисионна, която искат тези кръвопийци ТА/ТО, онлайн платформи, като Експедия и букинг и прочие е 18% минимум. Сметнете сега, ако тази бръмка се махне и започнете да резервирате директно след като сте си избрали мястото където искате да почивате колко пари ще спестите.
51
1
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 3 месеца
Съгласен съм с теб тази година направих грешката да работя в сл. бряг, работих 4 м., а взех 3 заплати от по 809 лв. чисто. За мизерията в която бяхме настанени и за порцията ядене която ни се полагаше по - добре да премълча, за да не се унижавам. От целия персонал българи бяхме 2 ма човека, другите бяха неграмотни роми и мързеливи украйнци дошли с мисълта да си уредят някакви документи и да бягат на запад. Собственика кара кола за над половин милион, синовете му за по над 300000лв.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
90 процента от хотелиерите няма толкова да обеднеят, че всеки ден да ни занимавате с тях. Просто тази година ще пропуснат само някои от тях да си сменят колите и най - много да се лишат от една от няколкото си почивки в годината! Заплатите които дават са едни от най - ниските в страната и масово се дават по 3 или 4 месеца в годината, за условията на труд и за измамените работници няма да споменавам мисля, че всички са чували. Плюс това основно по курортите работят хора от малцинствата и чужденци
49
0
 
15
 
! Отговори
Златка преди 3 месеца
Алоу министърката, какви ваучери ма? Аз да не съм платила с ваучери, че да ми връщате ваучери? И от кога тая министърка ще казва кой на кого какво ще връща? Като плащаш в договора си пише, да вземат неустойка ( да се задавят с тая нейстойка ) но останалата сума се връща, връщат се пари , а не ваучери! Ми утре може ябълки и круши да решат да върнат! Що за простотия!!!
48
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Не ме интересува сектора, искам си парите обратно ! Имам платено капаро за пътуване през м.август , значи нищо на никого още не е платено и ангажирано! Не ми трабва ваучер, искам си капарото!!
47
3
 
6
 
! Отговори
Еййй преди 3 месеца
Не е само проблема затворените хотели а по веригата фалират много други предприятия и фирми и хората остават без работа. Защо министерството не помага на туризма и хотелите?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Aaaa ne poznahte...do 7 dena parite obratno na potrebitelite ....ili jiviota vi?!