Рецептата Dnes: Смути с джинджифил

Антиоксидантна напитка срещу вируси
3 апр 2020 15:56, Иванка Гъркова
6
Рецептата Dnes: Смути с джинджифил
Pixabay

За да бъдем здрави по време на изолацията вкъщи, трябва да приемаме здравословна и разнообразна храна. Освен плодове, зеленчуци, месо от пасищни животни, яйца, ядки, е хубаво да си купим и корен от джинджифил, който има силно антиоксидантно действие.

 
Много хора настъргват джинджифил, добавят няколко лъжички мед и сока от 1 лимон, за да подсилят имунната си система. Освен този народен лек обаче, може да приемате и смутита, които съдържат пиперливия корен.
 
Всяка напитка, в която има джинджифил, ще намали риска от инфекции, ще подобри вашето храносмилане и ще облекчи главоболието. Овкусена с мед, тя има още по-силни противовъзпалителни свойства.
 
Днешната ни рецепта е именно за смути с джинджифил, което успокоява гърлото и държи вирусите надалеч.
 
Ето какво ви е необходимо:
 
– 1 малко парче джинджифил;
– 1 банан;
– половин чаена чаша кисело мляко;
– 1 супена лъжица мед.
 
Как да приготвите смутито четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
Един преди 4 години
Смути с джинджифил, ама цената на джинджифила ударила тавана, чувам.Кога ***-политици ще въведат фиксирани цени, за да не цъфтят спекулантите за сметка на бедния народ?!Кога,бе, Боко и компания!?
5
2
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Това което се случва в света аз го преживях лятото на 2016 година. Нямах температура, нито треска но не можех да дишам, суха кашлица, при всяко вдишване се закашлях. При рентен показа хроничен бронхит. През лято в горещо време. Абсурд. дОСТА ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖИ И ИМА ПОСЛЕДИЦИ. пОСТОЯННИ БОЛКИ В ГЪРБА суха кашлица, жилав секрет.Единственото спасение бе вечер преди лягане ч.лъжичка куркума + 1/2 лъжичка джинджифил на прах. Така след месец всичко се нормализира и сега спокойно дишам.
4
2
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Напълно съм съгласен, пълна тъпота!
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре с коприва. Копривата пречиства кръвта.Отговарящият за подобни материали да се запише в някоя библиотека. Има достатъчно сериозни книги за храни и подправки като лекарство, както и за родни билки. Излагате се. Отваряме ви публикацията, само за да си получите стотинките. сигурно и вие трябва да храните семейство.
2
1
 
34
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Не звучи лошо, мисля че съм пил такъв на улица Козяк в София, само че беше и с ябълка вътре? Напоследък джинджифила става много популярен. Явно култивиране му е хубава идея, пък и са много красиви растения!
1
2
 
37
 
! Отговори
Чеф някой си преди 4 години
Голяма глупост!Както винаги

Спонсорирани публикации