Незадоволителен секс - как да говорите с половинката?

Ето какво да направите, за да запазите отношенията си
18 апр 2020 18:30, Екип на Tialoto.bg
28
Незадоволителен секс - как да говорите с половинката?
Pixabay

Липсата на секс или неудовлетвореността от него могат сериозно да разклатят една връзка. Когато единият смята, че всичко е наред, а другият е разочарован от представянето му в леглото, доверието между двамата започва да се губи. В един момент човек се чуди дали да признае какво мисли или да премълчи, за да запази отношенията си.

 
Има неща, които е по-добре да не споделяте с половинката си, но разговорите за качеството на секса не бива да бъдат отлагани. Ако поговорите нормално, заедно може да разрешите проблема, смятат специалисти.
 
Какво да направите, когато сексът не върви?
 
#Потърсете медицински причини
 
Вие или вашият партньор може да имате проблеми с либидото, за които не знаете, коментира пред „Womansday“ секс терапевтът Алисия Пинкстън. Тя съветва да потърсите дали има медицински причини за липсата на желание за секс или незадоволително представяне всеки път.
 
„Първото нещо, което винаги правим, е да се уверим, че медицински не се случва нищо. Ако приемате антидепресант или лекарство за кръвно налягане или диабет, например, това влияе на либидото“, казва тя.
 
#Говорете открито с партньора си
 
Според Пинкстън, най-доброто нещо, което може да направите, е да повдигнете темата пред своя партньор. Не трябва да го обвинявате, а да изложите открито фактите и да обясните, че се притеснявате за вашия сексуален живот.
 
Терапевтът посочва, че част от терапията се гради на общуването в двойката. И изтъква, че понякога има различия, които могат да бъдат изгладени само чрез разговори. Така например единият може да иска да прави секс всеки ден, докато другият да вижда това за прекалено.

#Приемете го за предизвикателство, с което ще се справите
 
Много често във взаимоотношенията има проблем, с който мъжът и жената се справят, ако са заедно и взимат правилните решения. Проблемите в секса са поредното предизвикателство, което трябва да приемете и да не драматизирате излишно.
 
„Само защото партньорът ви няма голямо желание за секс, не означава непременно, че не е привлечен от вас и вече не ви желае“, коментира още секс терапевтът.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 25 санта да ти е, всяка жена би го поела. Освен ако не е болна или има някакви операции. Смятам, 80% от жените ще поемат и 30 санта без проблем.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако жената е неспособна да постигне вагинален оргазъм - няма нужда да говорите. Търсете друга. Иначе сте обречени.
20
2
 
6
 
! Отговори
Ако някоя... преди 4 години
Има проблеми със секса , да ми се обади !
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Независимо от това дали е била плитка или дълбока и дали мъжът й е бил с нормален размер, ти си постъпил дипломатично и пичовски. Не си направил интрига, не си дал повод за семейно охладняване на жената спрямо съпруга й.Постъпил си правилно.
18
4
 
18
 
! Отговори
Роки преди 4 години
Съвременната българка на 25 е преспала с поне 25 мъже. Пробвала е с чужденци, някои с ***. Това ми го споделят лично те. После на 30, ако се сети да се ожени, тя долу е като катерича хралупа вече. Как да я задоволиш? Тя е видяла и 2 и 200. Затова хората навремето са се пазили. За да изпитат сладостта от брака и секса. Сега още не са подписали и почват изневери и приказки за разводи.
17
4
 
4
 
! Отговори
Генчо Ватманчето преди 4 години
Мен винаги сериозно си ме разклащат!
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 Моля? Че ти намираш ли го изобщо,за да се изпикаеш бре? -:) Напомняш ми на времетоедна моя забежка. Беше около 30 годишна с 2 деца.И в момента в който исках да съм в нея.И до половината не можах да вляза.Усети комфузната ситуация и каза.А аз мислех че на мъжа ми е "нормален". От къде да знае жената? Казах и.Не знам за него.Но ти определено си плитка! Та и ти бре сега! -:)
15
3
 
6
 
! Отговори
Евлоги преди 4 години
С 8 см съм не ме искат тея жени , смени ме с конгоанец
14
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
до 3 "чалгаря". Аз пък ще ти кажа следното. Една жена загуби ли интерес към Теб.Това което казваш за "езика". Ама ще е последното за което ще се сети Щом вече Не е с теб! Схващаш ли? Що ли питам.... И още нещо..Има жени които нямат "ерогенни точки"! Тя просто е решила да прави с..с. Хората сме различни! Особено жените! Нищо лично към тях. Просто споделям!
13
2
 
11
 
! Отговори
Въх! преди 4 години
Как да кажеш на любимата (на възлюбения) "Много държа на теб, но имам някои физиологични нужди, които съвместно не можем да удовлетворим. Затова не обръщай внимание как ги удовлетворявам странично. Ти и само ти си жената (или мъжът) на живота ми!"
12
7
 
24
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Има ли пари ,има и секс . Няма ли ,все главата е боли , спи ,и не готви !
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се стресирай и бъди предприемчив. Ако не можеш да задоволиш половинката си с член, опитай с крак.
10
8
 
9
 
! Отговори
кога стана 23ч? преди 4 години
Как ни въи срам да отваряте дума за мискинлъци по това време, още децата не са заспали,
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
моят само отбива номера,ще сменя жребеца
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом сексът е незадоволителен, както и да говорите с половинката, каквито и звезди да й сваляте от небето, с каквито и подаръци да я отрупвате, тя ще се оглежда за подходящо чесало.
7
9
 
9
 
! Отговори
Осеменител преди 4 години
Благодаря за препоръките, поговорих с половинката ми, че не се чувствам добре и какво бих искал. Сега само, като я погледна и ми се мята отгоре и започва да се върти, като пръскачка на лозе, дупка не пропуска.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди разговорите, трябва съгласие да се говори на тази тема, а когато такова съгласие няма, какво правим? Всичките съвети отиват на кино.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако идеш на чуждо и самолета литва, кви доктори. Просто ти е омръзнала таз дупка. и вдичко около нея.
4
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да не ви разочаровам.Но с приказки едва ли ще има ефект! Един мъж или си го може или Не! Важно е и как тръгват нещата от самото начало.Една двойка както свикне в началото.Така и си отиват нещата до края! Разнообразието е важно там.И да се отпуснеш и бъдеш себе си! Важни са и гледните точки! Че ще си за "малко" с тази жена или за "дълго"! Една жена намери ли си "размера" И грабне ли я мъжа.Търси начин да се променят нещата! А бе сложни са си тези проблеми! -:) Опита също не е без значение!
3
11
 
18
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 4 години
ЕДНА ЖЕНА НЕ Я ЛИ РАЗЧОВЬРКАШ С ЕЗИК СЕКСА ЩЕ КАТО МАНДЖА БЕЗ ПОДПРАВКИ...И ПРИ ЗАВЬРШЕКА МАГАРЕШКИ ВОЙ.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКЬВ ТИ Е РАЗМЕРА

Спонсорирани публикации