Българка разказва: Втора вълна от коронавирус удари Сингапур

През последните дни случаите на COVID-19 там са се удвоили
21 апр 2020 23:30, Анисия Иванова
62

Втора вълна на заразата COVID-19 удари Сингапур. През последните дни случаите на коронавирус в града-държава почти са се удвоили, само месец след като страната беше дадена за пример за потискането на заразата без налагането на строги мерки. Само за последните три дни случаите са около 3000.

След първия случай на болен на 23 януари властите в Сингапур педантично проследяват близките контакти на всеки заразен, като същевременно се поддържа усещането за нормален живот по улиците на града-държава. Границите бяха затворени за вероятни преносители на заразата, а тестването и лечението са безплатни.

Мария Павлевска живее от 7 години в Сингапур. Преподава английски език в японско училище и е преводач към посолството на България в Джакарта. Разказва, че с разрастването на заразата мерките стават все по-строги.

"Всеки ден всеки си мери температурата по два пъти и се подписва, ако ходи на работа. При влизане в сгради също се мери температурата и се слага лепенка, че си проверен", сподели Мария пред Bulgaria ON AIR.

От 7 април до 4 май е в сила нова вълна от мерки, може да се излиза само ако е наложително. Според Мария причината за новата вълна от заболели се крие в мигрантите и подценяването на скоростта на разпространението на инфекцията именно оттам. На тези места случаите на заразени с COVID-19 всеки ден са стотици.

"Има строителни работници от чужбина, те живеят в общежития, тези работници са хиляди и тези общежития са изолирани и никой няма право да излиза оттам. Главно случаите са оттам. Има финансова помощ за гражданите, които са загубили работата си. Някои получават по 600 долара за април, други по 800 за три месеца, трети 1000 наведнъж, зависи от схемата за която кандидатстват", разказа още Мария.

"Стойте си вкъщи, мийте си ръцете за поне 20 секунди, спазвайте дистанция, спасете живот, бъдете здрави!", апелира сънародничката ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се окаже,че безсимптомните го носят и не боледуват докато не им отслабне имунитета.Тогава ще има много вълни на вируса.Още нищо не се знае и не е доказано за този нов вирус.
29
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се лъжем,всички ще се заразим и въпроса не е дали,а кога.Прав е Мангъров,че трябва масово да се зарази населението.Няма как да се крием вечно като мишоци,защото ще дойде момент да свърши всичко,а дилемата да се мре от глад или от вирус е една и съща все ще се мре от нещо.Какво като пазим здравната система?Ами ще започнат масови обири,убийства за парче хляб и ще се претовари и МВР и всичко!Държавите ще се разпаднат,парите няма да са нужни само храната ще е важна да я има,или край!!!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!70 % си го измисли. При СПИН няма имунитет та и при корона не е ясно дали няма човек да е цял живот заразоносител и може да се разболее и умре.
27
14
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Чудесна статия целяща да ни убеди колко страшен е вируса и колко дълго трябва да стоим затворени заради него.За втората вълна на вируса в Сингапур разбрахме, ама не разбрахме какви са били мерките по време на първата и как е била спряна тя.А, отговорът е, че мерките бяха драконовски и затвориха хората по домовете им !Така ограничиха заразата и затова вдигнаха мерките мислейки, че вече са преборили вируса.Втора вълна ще има навсякъде, където не са преболедували поне 70% от хората !
26
16
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Статията е силно манипулативна !Истината е, че Сингапур е диктаторска държава и мерките, които взе още през януари бха силно ограничителни. Вирусът там не се беше разпространил много, а властите избързаха и затвориха хората.Когато вдигнаха ограниченията вирусът логично се завърна.Така ще стане и в България !С КПП-та и затваряне по домовете вирус не се бори !Вирус се преборва с имунитет !Така че примерът със Сингапур доказва колко безсмислено е това, което се прави в момента в България.
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оплешивех от страх!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следователно София правилно беше затворена за пришълци и остават само ако има квартири както и софиянци не могат да напускат София за да купонясват. Борисов сутрин каже едно а вечер се върти.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На местопрестъплението. Труп, целият оплескан с кръв.Следователят към полицая:- Полицай, извадете ножа от гърба му и брадвата от главата и направете бърз тест. Тоя коронавирус съвсем озверя.
22
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разни селски тупани и гайди повече от месец се опитват да ни заблуждават как коронавирусната пандемия била измислица с цел да се отнемат правата на хората, как болестта ковид била най-обикновено грипче и как само в България имало карантина, а навсякъде по света в напредналите страни хората си ходели свободно, работели си кафани и ресторанти и т.н. Пълни глупости, като че ли световите медии не отразяват постоянно какво става в САЩ, Англия, Италия, Испания, а там трагедията е голяма
21
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е втора вълна. просто пак пуснаха 5Г антените.
20
13
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 4 години
Баце, явно си нямаш на представа Циганпур какъв сбирщайн от всякаква *** е. А за "великата" им икономика моля ти се не ми споменавай. Цялата им пишман икономика е вързана с корабоплаването и най-вече в сферата на услугите. Дори и банките им и офис сградите, са повечето свързани пряко, или коствено с корабоплаването. Ако затворят всичко като нас ще фалират много по-бързо от нас.
19
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 4 години
Една жена на пазара каза... и мисирките написаха статия.
18
5
 
17
 
! Отговори
ЕЖК интернешънъл преди 4 години
Какво е общото между камила и крокодил - нищо. Така е и между Сингапур и тикволандия.Като задължаваш някого да си стои вкъщи, чрез което причиняваш определени щети, си ги плащаш.А в бг ще теглите кредити и то при при определени условия от наш'та банка.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднокнижник ***, прочел "Бай Гано", щот му се присмивали, че знае само *** от вицовете, и се получило "*** чел Бай ***" и сега е институция ***. Тъй де саморъкоположен си за *** Еднокнижний от институцията "***". Честито!
16
0
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Това май е плесенясала новина? Мисля че четох за това преди около две седмици в Дейли мейл или нещо подобно. Между другото в провинция Гуандун, Китай изловиха всички nеgри и ги затвориха в нещо като концлагер, защото в Гуанджоу 11 заразили още 100. Колегите не смеят да излязат от комплексите дето живеят (така наречените гардъни), щото може да не ги пуснат обратно. Полицаите спират и проверяват всички с фанелки, щото китайците ходят само с ризи. От около седмица не пускат чужденци в магазините.
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде стига брътвежи и пропаганда ....генералчетата само и това чакат...да ви затворят до 2050 година ...
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемия има, това което липсва е стратегия за справяне.Ако си мислите, че заключване на народа за вечни времена е стратегия, лъжете се, другарки и другари от Герб, защото не всички са на държавна заплата като вас.
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** отново е прецакан...Въпреки денощните си усилия да компрометира работата на щаба иПравителството... Бай *** вече е безсилен да измисля нови лъжи залипсата на епидемия по Света и у нас...Sorry...
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилНо има 9000 заразени и едва 900 излекувани...
11
2
 
3
 
! Отговори
До Васил преди 4 години
Е нали ти каза, сред такива гастърбайтери и черноработници. И имат малко починали защото са напреднала икономика - отлични здравеопазване, силна икономика, работлив народ, отлично образование и така. Ти не можеш да сравняваш изостаналите европейски държави с япония, южна корея и сингапур.

Спонсорирани публикации