Гешев: Трима са с повдигнати обвинения за побоя над Слави Ангелов

Според главния прокурор поръчителите се крият в чужбина
Обновена: 24 апр 2020 12:36 | 24 апр 2020 12:20, Нели Христова
85
Гешев: Трима са с повдигнати обвинения за побоя над Слави Ангелов
Снимка: БГНЕС

"От ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с колегите от СДВР, вчера бяха проведени множество действия по разследването. След обобщаване на събраните до момента доказателства, в качеството си на обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, престъпление по член 321, алинея 6-та от наказателния кодекс, за причиняване на тежка телесна повреда на вашия колега Слави Ангелов и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест, срещу тях има три различни обвинения",  това обяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

"Това, което ще кажа е, че въпрки извънредното положение, колегите от Министерство на Вътрешните работи, заедно с разследващите прокурори, работиха активно. Смятам, че в изключително разумен срок са събрали достатъчен обем от доказателства и се надяваме той да бъде оценен правилно от Специализирания наказателен съд, защото през уикенда предстои внасяне в Специализирания наказателен съд искане за мярка задържане под стража на посочените от мен три лица", допълни още Гешев.

"Още на първата седмица имаше заподозрени лица за извършеното престъпление, но беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем на доказателства, които да издържат в хода на една съдебна процедура и да се стигне до осъдителни присъди за престъпленията, които описах", каза главният прокурор.

Той бе категоричен, че случаят с побоя на Слави Ангелов е представлявал приоритет за разследващите.

"Ще повторя - за мен този случай е директна атака към българската държава и продължава да се работи по него, за да се разкрият поръчителите и редовните посредници, като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на Слави Ангелов и е извършено от лица, които искат да дестабилизират държавата. Те са обект на наказателно преследване, намират се извън границите на страната и в момента се укриват от други досъдебни производства", допълни още Гешев.

Главният прокурор обяви, че мъжете са криминално проявени и са били осъждани и преди. Изготвени са ДНК експертизи. В едно от лицата е намерена "Моята борба" на Адолф Хитлер, знамена със свастики, множество чукове и палки, белезници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ако беше намерен някой от томовете на Ленин, знамена с петолъчки, сърп и чук и името на официално обявената за престъпна БКП, тогава какво?
62
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и тях ги е срам да подкрепят ЯВНО едно такова НЕДОРАЗУМЕНИЕ в българския "политически живот",каквото е Еднокнижника от село Банкя..Ти само са моли ония отвъд Океана да не отворят досието му!..Че тогава ще видиш какво означава "Плачъ и скърцане съсъ зъби"..
61
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ТонкатаТонке,за каква "лъжа" бръщолевиш?!Та депесето се основа и организира ,както те сами твърдят с гордост,"да "Бъде балансьор".Което на обикновен език ще рече:-НИКАКВА ПЛАТФОРМА,НИКАКВИ ПРИНЦИПИ,САМО "надушване на ситуацията" и залепване на тоя,който има реален шанс да узурпира властта.За това до сега и занапред ще се обръщат на 180 градуса.И ДА,бяха със Станишев,бяха със Симеон,но СЕГА СА с Б.Тиквата и неговата Хунта!Но тоя път го правят "скришно",защото и тях ги е срам да подкрепят
60
0
 
2
 
! Отговори
Прайд преди 3 години
Каскетче , нали щеше да се занимаваш лично с Милен , ама май Лъчо Мозъкът и над него ти свиха юздите ....
59
0
 
1
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
Тримата арестувани са по...съмнения,подозрения и...нищо доказано,но браво,Гешев е бърз,точен,акуратен.Ще има и много следващи,нали това е целта на занаятието от 13.03.да му мислят истинските и неудобните за държавата!
58
0
 
3
 
! Отговори
Бензин преди 3 години
Гешев, има ли картел при горивата?
57
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До ТонкатаОплакваш ли се? *** нал Боко е велик, всите му биле приятели?!? Ясно че БСП са ви врагът, т едно котилооо и делите наследство на БКП, *** що ДПС не са ви дружки? Въбще имате ли приятели / н способни и кадърни такива/? Забрави, че началниците ви са приятели, не сте с тях съмишленици!!!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но в момента е с ГЕРБ. Даже един от основателите на ДПС заяви, че трябва да се откажем от свободата на словото. Така че ГЕРБ и ДПС заедно работят за установяване на фашистка диктатура.
55
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Това не са ли същите, които участваха в контрапротеста в подкрепа на Гешев? Голям цирк е тази държава.
54
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо лъжеш по нагло и от Корнелия Нинова бе:):):):)Депесето като направихте Костинбродската измама с ГЕРБ и Бойко ли бяха бе?:):):)Оня Бисеров искаше зъби да ни вади,Станишев се целуваше с Местан,а Мая Манолова ходеше често на гости на Доган:):):):)Депесето винаги е било в коалиция с Бесепето и никога с ГЕРБ:):):):)
53
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Няма да се учуда ако и тези преки извършители са наркомани!МВР уж контролира мрежата, но наркозамисимите трябва да са под медицинско наблюдение и без право да сядат зад волана /ако не се лъжа така е в Израел/ Не е случайно, че средата в БГ е силно агресивна
52
5
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТоНе се филмирай Просо:):):)Бавно и мъчително ще гледаш как кабинет Борисов4 кара пълен мандат:):):)Ще видиш на живо и Американските Ф16:):):)Само да не вземе да си посегнеш,че тегаво ше ти бъде и то много:):):)Ше има да пишеш тука под новините колко си искаш.Матрял:):):)за писане бол:):):)Ептян ше изперкаш:):):):):)
51
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Тонката-Първо:-"И дпс Е С ВАС"...е изпуснат метан..АЗ НЕ съм от никои,колко пъти да ти го набивам във фризирана гаванка?!и Второ:-ДПС ВИНАГИ Е БИЛО СЪС бориссоф и ВИНАГИ ГО Е ПОДКРЕПЯЛО в "трудни моменти"!..грешката ти е че смяташ другите за микроумни и можеш да им пробутваш секакви лъжи и манипулации..
50
2
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТоИ Депесето са с вас:):):):)И пак нищо няма да излезе от такава нечистоплътна коалиция:):):)Ептян ше ни амбицирате и ше ви схрускаме и Перник барабар пак ше си вземеме:):):):)Борисов4 почуква на вратата Просо,не се филмирай много:):):):)
49
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ако това не се разбере и се легне на старата мантра :-"Разделяй и владей!",..то НИКОГА няма да направим и крачка в пътя си към Цивилизованото Общество!..И игнорирайте свинаря "Гергов"!..-Той просто е ОТ...ПАДЪКА на "социалистите"...такъв има във ВСДИЧКИ формирования..
48
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и съвсем м/у другото...а може би не?..:-ВСИЧКИ антиграбарски движения и настроения ТРЯБВА да се обединят,ако искаме НАИСТИНА да се отървем от ТУМОРА "герп"!!!...макар че ще бъде трудничко,защото МЕТАСТАЗИТЕ му са налазили ЦЯЛОТО ни общество...Та:..-БЕЗ НИКАКВА "партийна пристрастност":..--"Възраждане","Спаси София","Боец" и ДРУГИТЕ,които не познавам,СА ДЛЪЖНИ да се обединят В ОБЩА ПЛАТФОРМА с бсп!Защото колкото и да не ни се иска,бсп са "Втората по влияние и численост" партийна организация
47
0
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
НИЕ деистваме така ...и затова имаме успех !!! .1 - за побой ..със тежки последствия ...документирано ..се плащало на биячите 1 000 - 1 500 лв. 2 - За информация за ПОРЪЧИТЕЛИТЕ ...обявяваме награда - 10 000 - 15 000 лв.....ако до дни няма обаждаме ВДИГАМЕ НАГРАДАТА .от 100 000 - 150 000 лв.../ ще си върне парите държавата ...от конфискаций на поръчителя . .Е колко ще устоят ??????? 1-2 на 1 000
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не наклонят везните в друга посока..ако присъдата е лека.Народа ще излезе на протест
45
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
тоя е отличника!Не случайно го набутаха на тая длъжност....А за Милен кога ше са произнесеш,"Светило на Правото"?..или викаш:...-"Приземяване,приземяване,СНИШАВАНЕ ,докато бурята отмине"?........а "тонката/странжата/манжата и Сие,..ами просто заработва завалийката....Е какво?..На магистралата ли да са върне?!
44
0
 
4
 
! Отговори
Имайте търпение! преди 3 години
Това, което Гешев не успее да направи, ще го направи Военният трибунал, нека само NASA да си свърши работата...

Спонсорирани публикации