Запушен нос - кои са най-честите причини?

Дишането през устата я изсушава, обяснява д-р Дан Нго
27 апр 2020 23:00, Дарена Найденова
3
Запушен нос - кои са най-честите причини?
Снимка: IStockphoto

Ако сте болни, сънят е една от най-важните стъпки по пътя на възстановяването. Достатъчното часове спане позволяват на тялото по-бързо да се справи с инфекциите и да подсили имунната система. Но в състояние на грип, един от симптомите е запушен нос, който понякога ни пречи на здравия сън.

Грипоподобните симптоми могат да се проявяват от 7 до 10 дни, ако е обикновена настинка или до две седмици, ако сте заразени с грип. Независимо от какво страдате, запушеният нос винаги е едно от най-неприятните неща, с които трябва да се борите.
 
"Дишането през носа е естествен процес и затова, когато той е запушен, дишаме по-често през устата, което сериозно я изсушава", казва д-р Дан Нго пред "Insider". Той добавя, че е много важно да знаем как и в каква среда трябва да спим, за да може по-лесно да дишаме нормално.
 
Защо се запушва носът?
 
Най-често носът ви е запушен, защото кръвоносните съдове в него се подуват, което кара излишна течност да навлиза в носните тъкани. "Това натрупване обикновено води до запушване на носа, поради което усещаме и липсата на кислород", казва д-р Нго.
 
Обикновено това запушване на носа идва с други симптоми, които могат да направят заспиването още по-трудно. Те включват налягане в синусите, главоболие, кашлица и болка в ушите. Запушеният нос се причинява от инфекции като грип или настинка, но може да бъде резултат и от алергии.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
,,, преди 4 години
Че слагат гадна мешилка
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дишането през устата я изсушава, обяснява д-р Дан Нго------------------------------------------------------------------------------------ Изсушава какво - лигавицата на матката?
1
0
 
9
 
! Отговори
fff преди 4 години
Има си хас. Всеки първокласник знае, че е короната почти винаги!