По-бели зъби по време на изолация - ето как!

Някои вредни навици променят цвета им
30 апр 2020 15:04, Дарена Найденова
11
По-бели зъби по време на изолация - ето как!
Pexels

Емайлът е външният слой на зъбите. За да бъде здрав и издръжлив той се нуждае от калций. Тъй като калцият е естествено бял на външен вид, здравите зъби също имат бял цвят. Когато емайлът ви се износва или става на петна, зъбите ви могат да станат жълти.

Това обаче не трябва да ви притеснява, защото много лесно може да ги избелите и то докато си стоите вкъщи. Не ви трябват препарати или лентички, само естествени продукти, които със сигурност имате в дома си.
 
Защо пожълтяват зъбите?
 
Дентинът е вещество между емайла и пулпената кухина. Той е покрит от одонтобластите на зъбната пулпа. Веществото е с жълт оттенък и е съставено от 70% неорганични материали – хидроксиапатит, 20% органични вещества и 10% вода. Именно излагането на дентина причинява жълтеникавината на зъбите.
 
Например, киселите храни и напитки като цитрусови плодове, сокове или газирани напитки могат да разрушат зъбния емайл и да доведат до по-голяма видимост на дентина. Кафето, черните чайове и виното също могат да доведат до ерозия на външния зъбен слой. Освен това те съдържат и танини – съединения, които могат да променят цвета на зъбите.
 
Катранът и никотинът също бързо причиняват промяна в цвета на зъбите, така че пушенето на цигари ще доведе до поява на петна, които трудно могат да бъдат премахнати.
 
Редовното миене и почистване с конец заедно с посещение при зъболекар на всеки 6 месеца, ще ви помогнат да се отървете от повърхностните петна. Когато обаче имате упорити петна или пожълтяване заради износване на емайла, може да се нуждаете от нещо по-силно. Тук експертите съветват да внимавате с търговските продукти и подробно да се информирате за всеки от тях.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грозна работа
9
0
 
0
 
! Отговори
Баба Вуна преди 3 години
Какво е това момиче, което сте изтъпаниле бе?!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Не е по темата, но ще кажа, че мацката на снимката е уникална сладурана, това матраче, на което се е излегнала, си плаче за известно разчагъркване.
7
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
целият смисъл от статията е в края: "Още по темата четете в Tialoto.bg". просто реклама и въдица някой да кликне на линка и да донесе още един цент. То 99% от "статиите" в интернет са същите - да цъкате по линковете и рекламите.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл. Не се виждат от маската.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за безсмислената статия :)
4
0
 
11
 
! Отговори
+++ преди 3 години
По бели зъби- ето как! 5 мин. четеш пълни глупости и накрая вече идва уникалния съвета,-мий си редовно зъбите и посещавай често зъболекар. Евала на тоя дето е публикувал тая статия. Време ти е да си намериш нова работа...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По американския начин-с гаргара с белина, естествено.
2
1
 
4
 
! Отговори
Бели-на преди 3 години
За по-бели зъби рецептата е на д-р Доналд Тръмп.Мийте ги с CLOROX американския tooth bleaching
1
0
 
6
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Използване на качествена паста за зъби и сменяне, както на четката на 3 месеца, така и на пастата за зъби. Разбира се, и ходене на зъболекар на 6 месеца поне.

Спонсорирани публикации