Кои са най-големите митове за кардио тренировките?

Само с тях не се отслабва
11 май 2020 19:12, Екип на Tialoto.bg
12
Кои са най-големите митове за кардио тренировките?
Pixabay

 Вече сте решили, че искате да отслабнете и една от първите мисли, които ви минават през главата е да посетите фитнеса за усилена кардио тренировка.

Този тип активности, повишаващи сърдечния ритъм, са наистина задължителни ако желаете да намалите теглото си, но не трябва да разчитате само на тях за постигане на целите си. Ето и няколко мита, свързани с кардиото, които трябва да имате предвид:
 
Отслабвате само с кардио
 
Няма да отслабнете, ако просто започнете да правите кардио тренировки. Това е процес, който изисква не само подходящото движение, а и сериозен режим на хранене. Все пак спортът помага едва с 30% за задоволителен краен резултат, останалите 70 % са свързани с това, което поглъщате.
 
Ефективното кардио е на високи обороти
 
Друг популярен мит е обвързан с темпото. А именно – кардиото работи, ако е на високи обороти. Всяко кардио „работи“. По-интензивното изгаря повече калории за по-кратко време, умереното кардио може да изгори същото количество, но ще трябва да потренирате по-дълго време.
 
Кардио под 60 минути е безсмислено
 
Всяко едно движение гори калории. В зависимост от това каква е крайната ви цел (100-200-300 калории) можете да изчислите колко време да правите съответната активност.
 
Още по темата и видео тренировки вижте в Tialoto.bg 
 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
УЕФА-МАФИЯ преди 3 години
Майка ми е 1,75, баща ми е 1,83. Най-много 69 кг. съм бил, след седмица в болница заради операция на палеца и китката на ръката. Излязох и след пет дни си паднах на моите килограми.
11
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
Само един глyпaк може да яде това количество на ден и да си мисли, че ще отслабне. Явно майката на този човек е пълен кpeтеноид, абсолютно невежа и престъпник към тялото си.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв режим не спазвам, имам плочки по корема и 9-месечно бебе. Е, гледам какво ям. Риба, телешко, свежи зеленчуци и плодове, варива. Какви ли не десерти, но без да се прекалява. Когато искам да изчистя тялото си, намалявам въглехидратите. Толкова. Simple as that. Казвам го като дългогодишен трениращ. Жена на 30 съм. Само с кардио не става нищо. Мразя кардио, тренирам силово предимно. Кардио по не повече от 30 мин седмично. Мразя дебелани и запуснати скелети със зaдници меки като козунак.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майка ми яде по една салата на ден с две ръжени филийки и една ябълка - за 2 месеца качи 6 кг2 филии ръжен хляб - около 160 калории. 1 ябълка - 50 калории. 100 грама шопска салата - пак около 50. В зависимост колко салата и какво има в нея, едва ли общо над 1000. За да качи с такава диета тегло, човек направо е разбил законите на термодинамиката, освен ако няма здравословен проблем.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф ,при жените е трудно без диета,особенно ,след време ,когато метаболизма се забави и хормоните си кажат думата.Но всеки ден препотяване със физическа активност и диета-и може да се чака резултат.И не килограмите са важни в случая,а стягането на тялото.Мускулите тежат повече от сланинката.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости. Пия много бира(ама много)На 33 съм 95 кг за 80 Мин правя 160 набирания(широк хват 120). Рекорда ми за лицеви е 667. Трябват упражнения4-5 пъти в сесмицата, но важното е да започнеш пред 20те.Не може да си на 35 , да не си се събличал по физическо и да искаш да си"машина". Спорта не е мода, а начин на живот.Да диетата е важна-месо,бобени култури,ориз картофи,зеленчуци...Абе хубава храна. Но само със седене,диети и хапчета нищо не става. Трябва постоянство.Айде наздраве!
6
0
 
2
 
! Отговори
До Математик преди 3 години
Общо взето всички ,които бягат дълги разстояния-маратон или полумаратон са слаби и със издължени мускули-факт.Изключенията са малко.И е вярно ,че гена е също определящ .Ако използвам метафора то-малкото хипопотамче ,трудно ще постигне фигурата на расов кон -бегач ,най-много ,ако започне от рано да тренира ,ще стигне до осанката на набита зебричка,което пак си е постижение.И все пак диетата си казва думата ,особенно за повечето хора,които спортуват чат ,пат и като спортуват ,броят минутите.:)
5
0
 
1
 
! Отговори
УЕФА-МАФИЯ преди 3 години
Спортувам - до девети клас играех футбол - нападател, ама тогава стигнах 1,93 и ме сложиха вратар. Волейбол играя от 4 години, баскетбол за удоволствие два пъти месечно. Майка ми яде по една салата на ден с две ръжени филийки и една ябълка - за 2 месеца качи 6 кг. Аз за ден и половина един хляб спокойно го изяждам и се чувствам все едно не съм ял като стана от масата. Иначе ябълки, моркови, диня, праскови обичам и често ям.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"1,99 съм, 61 кг. Ям като вол, що не качвам?"Преброй си калориите, ще видиш че не съответстват на качване при начина ти на живот. Брой си калориите 1-2 седмици, после ги увеличи с 10%(яж каквото си ял и преди + 2 филии хляб с 2 варени яйца сутрин или вечер, като за 61кг... евтино и лесно). Изчакай два месеца - ще си качил(не става от днес за утре). Ако не спортуваш обаче едва ли ще качиш мускулна маса...
3
0
 
2
 
! Отговори
УЕФА-МАФИЯ преди 3 години
1,99 съм, 61 кг. Ям като вол, що не качвам??? И майка ми е пълна, и баща ми прреди години беше 115 кг. (сега е 85).
2
0
 
3
 
! Отговори
Математик преди 3 години
До 1:Прав си донякъде. Изгорените калории при мен лично за полумаратона са около 1800, а ако се напраскам с една торта или няколко шоколада след това ще премина изгорените 1800 калории :)От друга страна, има хора които имат високо ниво на метаболизъм и на 40 и на 50 години ядат здраво, а си стоят тънки, а на други хора дори една филия хляб се слага отгоре.Като цяло, правилно хранене + тренировки е оптималния вариант
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В манджатааа, в манджата е разковничето.Питайте гимнастичките,питайте балерините,питайта боксъорите, изобщо всички спортисти при които килограмите са важни,как може да се скъсаш от тренировки,ама ако папкаш добре-забрави за отслабване.И накрая-питайте и сумистите.

Спонсорирани публикации