Рецептата Dnes: Шоколадова глазура за всеки сладкиш

Невероятно лесен, но много вкусен
12 май 2020 08:33, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Шоколадова глазура за всеки сладкиш
Снимка: iStock

Продукти:

350 г черен шоколад
100 г масло
200 мл заквасена сметана
2 с.л. коняк или вишнев, бадемов ликьор
 
Приготвяне:
 
Начупете шоколада и го сложете в купа, която е подходяща за термична обработка. Добавете към него маслото и ги разтопете на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, премахнете от котлона (не бива сместа да е вряла) и прибавете сметаната и коняка. Разбъркайте добре и глазирайте вашата торта. По желание може да добавите малко натрошени ядки, настъргана портокалова кора или захаросан портокал нарязан на малки парченца. Тези добавки зависят от вашите предпочитания и това каква торта ще украсявате.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
оп преди 8 месеца
за шоколадова глазура и при работа с шоколад изобщо се използва обикновена течна, а не заквасена сметана