Протест на медици, обърнаха гръб на премиера на Белгия

Лекари и сестри се обърнаха при посещението на Софи Вилмес
18 май 2020 06:30, Александър Попов
44
Протест на медици, обърнаха гръб на премиера на Белгия

Лекари обърнаха гръб и посрещнаха студено визитата на белгийския премиер Софи Вилмес в болницата "Св. Петър" в Брюксел.

45-годишната министър-председателка слезе от автомобила, само погледна обърналите й гръб хора от персонала и влезе в болницата.

Протестът е срещу отношението на правителството към здравеопазването в условията на пандемията на COVID-19.

Медиците са разочаровани от решението за орязване на бюджета, недостатъчното си заплащане, както и срещу опитите на правителството да "привлече неквалифициран персонал в помощ на медицинските сестри".

"Трябва да се вслушаме, когато нещо се обърка", заяви по-късно в интервю Вилмес и допълни, че целта на правителството е да облекчи ситуцията и да оцени по достойнство професията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
3
 
! Отговори
Чичо 1 преди 3 години
"привлече неквалифициран персонал в помощ на медицинските сестри" >> медицинската индустрия е семи-монуполистична индустрия. Това от което се оплакват е че ще има конкуренция, която ще може да покаже колко неефективна и лесна е работата. Страшно неефективна работна среда. Ако медиците искат медицинската практика да бъде разбирани като професионална дейност, щеше да е полезна да се отнасят към нея като професионална дейност. Без избирателни елементи. (1)
11
5
 
24
 
! Отговори
Cojones преди 3 години
В България 3-*** ще се обърнат, а останалите ще се надупят
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше в България, щяха да се обърнат двама, а другите щяха да паднат в краката на премиера да му доменстрират колко са му верни и как с лекота топят колегите си в негова чест, даже щяха да направят и пресконференция, на която да подчертаят, че се разграничават от колегите си и ги е срам от тях.
9
5
 
42
 
! Отговори
За 80 процента преди 3 години
Никога не може да се случи нещо подобно в България! Ние сме народ от ***, тарикати на дребно, крадци, лъжци и ***. Народ без съвест и мнение. Последните 10г го доказват категорично...
8
7
 
39
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Имат морал и достойнство. А в Бг-то професори станаха пудели на Тиквата за постове ......
7
4
 
27
 
! Отговори
уникум преди 3 години
A тук посрещат боко с хляб и сол !
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не излязоха данни каква е връзката на заболеваемостта и на смъртността на новия вирус с вземането на наркотици и с полово предаваните болести, също с алкохола. Белгия, Нидерландия, САЩ са все страни с много голям процент наркомания. За Германия чух наскоро в едно специализирано предаване, че 30% от населението са вземали някога в живота си непозволени наркотици, а 2 милиона са с цироза.
5
37
 
11
 
! Отговори
nexussss преди 3 години
До МанжьровДа, има вирус и той се казва ПАРИ! А иначе коронавируса е абсолютна измислица и вече много хора се усетиха за какво иде реч.
4
7
 
41
 
! Отговори
Манжьров преди 3 години
А Бай *** - Тулупа все още твърди, че този вирус е измислица...
3
4
 
19
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тук ще ги запишат и като отмиме ще ги уволнят.... бизнес..
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и у нас частните болници са обърнали гръб на Премиера.С Ковид19 се борят само общинските и държавните.И не камо с Ковид.Прехвалената Токуда не прие и Милен Цветков ,Бог да го прости,макар че пострада на 100 метра от портала на болницата.Ама подали искане за субсидия от общината. Много били помагали.Помагат, ама хората си доплащат, иначе-чао.
1
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние тука сме ***, които сами сме си виновни, че сме се заразили.

Спонсорирани публикации