VenZy с нова песен в памет на убития Джордж Флойд

Музикантът сподели, че напоследък забелязва повече толерантност в България
2 юни 2020 11:23, Ния Христова
63

 

Хора с униформи и револвери отнеха правото на глътка въздух на един невъоръжен американски гражданин. Неговият предсмъртен зов да диша обиколиха земното кълбо и станаха нарицателно на онази недовършена битка срещу расовата дискриминация. Музикънтът VenZy не успя да остане безразличен със случващото се в Щатите и посвети песен в памет на Джордж Флойд, както и на всички жертви на полицуйско насилие по света. 

 
"Много хора не спяха, след като видяха това нещо. Всички бяха потресени. Баща ми е афроамериканец, за миг си представих, ако този човек беше той. Няма как да останеш безразличен", каза в ефира на Bulgaria ON AIR певецът Венцислав Роланд – Venzy.
 
Той сподели, че е усещал дискриминация и у нас, но все повече хора в България се отварят към света. 
 
"В последните години все повече толерантност виждам в българското общество. Песента е на английски, за да може да достигне до повече хора. Писаха ми много хора от чужбина, които ми казаха "Благодаря", обясни музикантът.
 
VenZy е категоричен, че целта на песента не е комерсиална и е искал да бъде пусната възможно най-бързо. 
 
"Това не е песен срещу полицията, познавам страшно много доблестни полицаи със смели сърца. В момента  в хилядите мирни протести в САЩ виждаш ръка за ръка всички хора, в песента дори не говорим за расизъм", допълни VenZy.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем нормално е да не те харесват всички венци.Това не е расизъм!
41
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Mммм, браво, следващата песен на тоз кафен убавец за кой ще е? Може би за Йоан Матев - убиецът, който закла момчето в Борисовата градина?
40
3
 
11
 
! Отговори
Кирчо Хикса преди 3 години
Кой па е тоя? Със сигурно не бих си оставил колелото близо до него!
39
5
 
6
 
! Отговори
от 45 преди 3 години
.....мешана скара-латиноси,азиатци ...Така,че на никого не е необходимо да се заиграваме с расизъм,особенно,ако не си на ясно що е то.Пълен провал на демокрацияте е това което се случва в САЩ.няма такъв неоправдан вандализъм!Дали убитите,ранените,в т.нар. бунтове си заслужават!?Плюс материалните щети..
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вензи ли си,венци ли си не те знам.Но знам със сигурност,че убийството за което рониш крокодилски сълзи не е на расова основа!*** ченгета убиха човек.....ако всяко престъпление се разглежда на расова основа става наистина лошо.В Щатите ченгета не са по-умни от българските.С нашите поне можеш да говориш нормално,за сега.Но като ги гледам как реагират по протести не е далеч времето от американизирането им.Просто един *** уби човек(невинен?).В полицейския екип ,който се вижда на снимките са яко
37
4
 
12
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Да довърша: полицейски произвол и расизъм не могат да бъдат преборени с грабежи/насилие и расизъм, това е като да гасиш огън с бензин. Черните да вземат пример от Ганди - мирен протест без насилие. Даже заживява с жена си като със сестра, за да пречисти менталната си енергия. Висок морал, високи цели.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Тръмп!Оставиш ли ги тези по света,край на цивилизацията!!!!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък кой беше???
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя баклук дава ли си сметка че защитава един престъпник, грабил и убивал десетки невинни хора?
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВензитУ защо не си ходи твори у САЩ ???? Нито той,нито Прея и още един имаше /не си спомням името му/имат музикален талант.Само слугинажни медии ги толерират.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този за първи път го чувам че съществува. Изслушах 10 секунди от песента - повече не изтраях - дразнещ акцент, плоска лирика тип офти-мофти, семпла музика. Не става.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"револвери"??? не са ли ятагани? Чук.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пъ!?
29
4
 
23
 
! Отговори
Pfff преди 3 години
За този дребен мошеник, който се е занимавал с пробутване на фалшиви пари, порно филми и всякакви дребни престъпления??? Доста тъпо...
28
2
 
27
 
! Отговори
мхм преди 3 години
"Venzy" много ми падна в очите. Прави се на релевантен, колко много му е гадно, че песен направил. И защо сега? Защото му е изгодно и да печели пари. Малко ли хора и убийства има по света, най-малкото в Сащ в колко училища избиха деца, защо не направи песни за това. Ами защото онова е трагедия, а Флойд се превърна протест/кауза и всички надигат глас уж в негова подкрепа. Няма такова нещо, нито на тях, нито на Венци им пука за Флойд. Затова крадат от магазините. Кражбата не е начин да се изразиш.
27
0
 
33
 
! Отговори
Аре стига преди 3 години
Пак се натегаме....Тоя Венцислав що не направи песен за убийството на Милен Цветков ?
26
2
 
34
 
! Отговори
gres_day преди 3 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...
25
0
 
31
 
! Отговори
Saki преди 3 години
И къде ще я изпълнява по моловете ли ?
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а да палиш цели квартали и да унищожаваш и плячкосваш чужда собственост, не е ли престъпление ?
23
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Басий излагацията!А що не направите и памятник нерукотворний на американоафриканския макак с широк нос)))Направихте герой един обикновен престъпник бе! Излагате се!

Спонсорирани публикации