Правят нова операция на Михаел Шумахер, има ли надежда за шампиона?

Задачата е да се възстанови нервната му система
10 юни 2020 18:00, Елка Василева
30
Правят нова операция на Михаел Шумахер, има ли надежда за шампиона?
Михаел Шумахер. Снимка: архив, БГНЕС

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер (Германия) ще се подложи на нова операция за присаждане на стволови клетки, съобщи кардиохирургът Филип Менаше.

51-годишният Шумахер лекува тежки травми на главата и мозъка от декември 2013 година, когато пострада при падане по време на ски.

Още по темата
"Нашата задача е да възстановим нервната система на Михаел", заяви Менаше, който преди време се занимаваше с възстановяването на германеца.

Неврохирургът Никола Акяри пък отбеляза, че е трудно да се правят прогнози за резултатите от интервенцията, предаде БНР. Медикът добави, че седемкратният световен шампион във Формула 1 страда и от мускулна атрофия и остеопороза.

"За последните 20 години науката направи огромна крачка напред в областта на лечението със стволови клетки. Въпреки това фактът, че все още знаем малко за човешкия мозък, не се променя. На този етап не можем да прогнозираме до какви резултатите ще доведе тази операция", призна Акяри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
25
 
11
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Да ме прости Бог, но Съдбата го наказа мръcния шофиор - Пилето.Удряше се в гумите на другите ...
7
7
 
30
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Легендата на F1!!! Дано да се възстанови напълно!!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната дебне с косата.
5
27
 
13
 
! Отговори
f преди 3 години
Шумахер си има двойници. Тоя който можеше да кара на дъжд беше италиянец, защото може ли едно просто немско мага-ре да кара болид.. Явно не. И кара най-добрата кола за дъжд. От Фолксваген направиха Шумахер шампион, неме да е шампионът, защото и Ферари е тяхна собственост, немските военни убиха съвсем умишлено Сена. Помним как на Баричело му беше заповядвано от бокса от собствениците от фолксваген да пуска шумахер.
4
4
 
7
 
! Отговори
Бъдещето преди 3 години
Рядко пиша коментар...Но това е доста време,незнам в случая ,кое по добре ,жив или ...
3
39
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Най-големия мошеник във Формула 1. Той получи това което заслужаваше на 29 декември 2013 г. Това беше неговата истинска награда.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 7 години в кома?!?Той вече се е свил в ембрионална форма,сухожилията и мускулите се свиват,атрофията се е развихрила поне от 4 години!Човекът от 7 години е маруля!Ако не беше милионер,да са изключили машините още преди 6 години!!Ей,за последно да изкарат някой лев белите престилки!
1
3
 
12
 
! Отговори
събуждане преди 3 години
Поне да го извадят от кома - толкова години.