Климатът не може да ни спаси от коронавируса, трябва да се пазим

Отпуснахме се, затова има повече болни, смята експерт
12 юни 2020 10:53,
31

"Наблюдава се повишение на общия брой болни, но това е тенденция не само у нас, а и в други страни. Епидемията се развива по нормален начин. Тези епидемични взривове са свързани с разхлабването на мерките. Те, ако се спазват, макар и разхлабени, са съобразени научно със ситуацията".

Това каза за "България сутрин" зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова и допълни: "Трябва затягане на мерките по огнища, най-трудният баланс е да се ограничи заразата и икономическите последствия".

Още по темата
По думите ѝ хората, които не се чувстват добре, трябва да спазват дистанция, да носят маски, да си останат у дома, за да не стига до масова зараза.

"При различните хора е различно - някои не заразяват, а има и други, които заразяват огромен брой хора. Все още науката изяснява точния принцип, по който това се случва. Имунната система е тази, която определя дали ще допуснем вирус в тялото си или не", допълни проф. Христова.

"Няма как да разчитаме климатът да ни спаси, трябва ние да се пазим.
Последните заболели са доказателство, че се отпуснахме, решихме, че вирусът ще си отиде сам, но не е така, той е сред нас и с малко отпускане се завръща.

Моята прогноза е, че плавно ще намаляват случаите, но с вълнообразна крива и единични повишавания. Есента и зимата е много вероятно да се очаква покачване. Очаква се втора вълна от типа на първата, която наблюдавахме", обясни Христова за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
hahahaha преди 3 години
Лъжа след лъжа как не ви е срам бе!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да допълня мнението на колегата по-долу - озонова дупка вече няма. Естествено се е затворила,затова и вече не се говори за нея,като преди години,което е доста хубаво от една страна,а от друга показва колко нищо не знаем за заобикалящият ни свят (спомняте си колко негативни бяха прогнозите за нея). В момента се говори за глобалното затопляне,за очевидно разтапящите се ледници... и токувиж всичко се нормализирало от самосебе си след години,без промяна на отделяните от човека количества СО2
21
0
 
2
 
! Отговори
инженер преди 3 години
До: номер 21И докторите не са прави, ама и ти бъркаш.Наивно е да твърдиш, че "всяко дете го знае това", след като изобщо не знаеш за какво став въпрос.Основно ултравиолетовите лъчи се разделят на 3 вида: UVA; UVB и UVC.Убиващата бактерии и вируси ултравиолетова светлина е от типа UVC, с дължина на вълната от 280nm до 100nm, но тя (Слава Богу!) почти напълно се блокира от озоновия слой. За какво мислиш, че ни предупреждават за опасност от озоновата дупка?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Абе стига ни занимавахте с ваще глупости ..."Oще си на първи етап, брато.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънцето е естествен дезинфектант и това се знае от всяко дете,само тази с оранжевата коса не го знае,а с някаква титла отпред се е уредила.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18За разлика от теб, дето нямаш дипломи които да ядеш....
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази косата и е като от пластмаса.
16
0
 
3
 
! Отговори
4444 преди 3 години
10 дървени философа, 1100 различни мнения. Аман
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като коронавируса е в околната среда както твърдят точно къде ще да е да заразява някои хора,а други не както твърдят,че някои не го прихващали,други го прихващали,но не били разбрали за туй и били как преносители,трети пък набързо го прихващали осезаемо и лягали на легло да го прекарат кой,как,до къде,на кого да го предадат до краен изход,но като твърдят че начално винаги се открива как намира в организма на човек значи вируса как нисш е с изскуствен интелект за приспособяване за местообитаване
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвай на Румен Радев. Той е виден интелектуалец
13
0
 
7
 
! Отговори
пациент преди 3 години
От десет доктора двайсет мнения чувам!На кое да вярвам???
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стига ни занимавахте с ваще глупости, стари са вече. Като ви е страх толкова много от болести изолирайте де в сфера и стойте там до края на живота си. Пуууу. И на всичкото от горе това е изкуствено създадена болест, какво сте хукнали да ни нарушавате правата, вие я разпространихте!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама разбира се, нищо не може да ни спаси от този ужасяващ вирус заради който напълнихме всички чували и хладилници с трупове.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса трябва да мине през 70 процента от населението или да се измисли ваксина и да се спазва социална дистанция че той българина нарочно се вози в препълнени автобуси за да може да си завира оная работа в дупетата на младите жени.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и синоптиците са вирусолози. Яко експерти има Винаги. По всичко.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да ни спаси климата като щом стане 20 градуса на вън някой си решава да пусне климатика да изхлажда в някоя сграда.
7
2
 
17
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Знайни и незнайни, специалисти и гурута намериха поле за изява,с пустия му вирус!!!Ами съберете се,разберете се и излезте с единодушие по въпроса!!!Така само побърквате народа...После видиш ли,конспиративните теории били, на почит в България!Ми то на ден, по 10 различни мнения и то от уж професори,специалисти...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Някакъв шанш, да преведеш казаното на български?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Предлагам ти, да се преместишв. Лаос или нещо подобно дето няма професори :)
4
3
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
Естенствено че не може. Всеки дето погледне какво става по Бразилия и Мексико може да го разбере това. Същото важи и за гени и БЦЖ-та, стига ти да погледнеш колко от заразените са лекири да ти стена ясно и това.

Спонсорирани публикации