Грета се завърна, подкрепя протестите срещу расизма

Хората се пробуждат, категорична е екоактивистката
20 юни 2020 19:00,
269
Грета се завърна, подкрепя протестите срещу расизма
Снимка: БГНЕС

Грета Тунберг заяви, че протестите на движението Black Lives Matter (BLM, „Животът на черните има значение“) показват, че обществото е достигнало повратна точка, при която несправедливостта вече не може да бъде пренебрегвана, но тя вярва, че „зелен план за възстановяване“ от пандемията няма да бъде достатъчен за решаването на климатичната криза, цитира думите й британският вестник The Guardian.

Още по темата

Размишлявайки върху протестите, които завладяха земното кълбо през последните седмици, шведската активистка заяви пред ВВС: „Усеща се, че сме преминали някакъв вид повратна точка, когато хората започват да осъзнават, че не можем да продължим да гледаме отдалече на тези неща. Не можем да продължим да метем тези неща под килима, тези несправедливости“.

„Хората започват да намират своя глас, за да разбират, че всъщност могат да окажат влияние.“

Пандемията от коронавируса й даде надежда, като показа, че властите са в състояние да действат, когато са изправени пред извънредни ситуации, но климатичната криза трябва да се третира със същата спешност, каза тя.

„Това показва, че в криза действате и то действате с необходима сила“, каза тя. „Изведнъж хората на власт казаха, че ще направят всичко необходимо, тъй като не могат да сложат цена на човешкия живот, допълва „Фокус“.

„Основното послание, което подчертава всичко, което ние (като активисти за климата) правим, е:„ Слушайте науката, слушайте експертите “и изведнъж чувате всички навсякъде да казват това. Усеща се, че коронавирусната криза е променила ролята на науката в нашето общество. "

17-годишната активистка използва времето си за изолация, за да учи, въпреки че си е взела почивка от училище за една година, за да може да се бори с климатичната криза. .

„Мислех, че така или иначе съм вкъщи, така че бих могъл просто да уча… в свободното си време, като бонус. Всъщност не се брои, но обичам да уча толкова много “, каза тя. "Аз наистина съм последният, който се оплаква, защото не съм бил засегнат от това."

Тя също е използвала времето си за създаване на радиопрограма „Човечеството все още не се е провалило“, размишлявайки върху някои от своите преживявания и срещи през последната година и разглеждайки някои от предизвикателствата, пред които е изправен светът при справянето с кризата в околната среда.

„Климатичната и екологичната криза не могат да бъдат решени в рамките на днешните политически и икономически системи“, каза тя. „Това не е мнение. Това е факт," обобщава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това болно дете пак ли почнахте да ни го натрапвате.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нормално 17 годишно момиче да се занимава с климатичните проблеми на света. Би трябвало да я интересуват други неща на тази възраст. Камо ли да се интересува от расизъм и да подкрепя черните хора.
18
1
 
27
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Има си хас...Ей това е физиономията на либерастите дет задушават света от над 50 години... Дано бай дончо им види сметката, че нещо хептен изтрещяха напоследък... Либерастията създаде ковид кризата!!
17
3
 
30
 
! Отговори
Ало,Грета говори преди 3 години
Това повреденото защо не го пуснат в някое цветнокожо гето да се запознае с животните там! Цял живот ще сънува черната крива телефонна слушалка, на едни устни разстояние.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен съжаление нищо друго не виждам в това момиче.Да се научи да работи нещо полезно!
15
2
 
26
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Тази откъде пак се излюпи?Чудесен инструмент, именно поради това, че е дете. Ползва се за неолиберално оръжие и именно защото е непълнолетна да не смее да каже нещо човек.Напомня ми на маниера на "бежанците", които извеждаха по няколко жени и деца отпред, за пред камерите!
14
2
 
32
 
! Отговори
Василев преди 3 години
В САЩ имаше чернокож президент, държавен секретар, министри , космонавти и т.н.!!!Ако наистина имаше расизъм, никога нямаше да бъдат на тези постове!!!Да не говорим за спорта и музиката, където никой не слага забрани на черните!!!Агент Норман Касиди!
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грета говорила, говорила и... не казала нищо. Но това не е нещо ново, просто винаги е била така. Но пък яхнала вълната срещу расизма, че хората позабравиха за нея, имат истински проблеми и не им е до някаква пикла.
12
1
 
41
 
! Отговори
мак преди 3 години
Използват това дете с любезното съдействие на мама и тате. Какво разбира тя от расизма? На всяка манджа мерудия.
11
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ве ли е срам да се присмивате на това дете бе вие нормални ли сте
10
2
 
27
 
! Отговори
Лудата Крета преди 3 години
за пореден път доказа, че е Лудата Крета!
9
1
 
27
 
! Отговори
Отработва парите преди 3 години
Търговската марка за климатични измами "Ал Гор" взе доста от финансовите спекуланти, за да дресира ощетеното от природата същество. И ще си употребяват Гретето до пълен абсурд. Каквито ще нелепости да плещи, винаги ще има хапльовци, които я слушат в захлас. Защото - хайде да бъдем грубо откровени - поне половината хора са с интелект и знания, които не превишават нейните. За съжаление. Иначе нямаше да има масови "ало измами" и вярващи в честността на политиците.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се опитвало да размишлява мола ви се...
7
3
 
12
 
! Отговори
завърнал се преди 3 години
що бе , до сега къде е била ?!
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Климатичната и екологичната криза не могат да бъдат решени в рамките на днешните политически и икономически системиГрета защо ползва благата на тази икономическа система, а не отиде да живее в гората?
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли туй веееее!!!
4
3
 
35
 
! Отговори
92126 преди 3 години
Тя завърши ли учебната година или ще повтаря по болест?
3
3
 
45
 
! Отговори
Той преди 3 години
Малоумното същество пак изпълзя. Това сбъркано дете трябва да ходи на училище, а не да се изказва неподготвена по всяка тема.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега я втасахме, и последната цигулка се включи
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен игнор

Спонсорирани публикации