На почивка на остров Тасос - ето какво да разгледате

Ще ви плени със своя мраморен плаж
26 юни 2020 20:35, Дарена Найденова
22
На почивка на остров Тасос - ето какво да разгледате
IStockphoto

Освен с красивите си плажове, Тасос е известен и с множеството малки магазинчета, от които да си купите сувенири за дома. Морските деликатеси там са на ниво, тъй като водата е много чиста и подходяща за живот на много риби и други морски животни. За да стигнете до острова, трябва да се качите на ферибот от Керамоти и по пътя ще може да нахраните чайките, които следват кораба.

Пристанището, на което ще пристигнете, носи две наименования – Тасос и Лименас. Стъпвайки на твърда земя, веднага ще усетите приемствеността на острова и настроението ви ще се подобри. Плажовете и таверните са задължителни, но има и няколко забележителности, които не трябва да изпускате докато сте на почивка на остров Тасос.

1. Гьола
 
Всеки един турист знае за Гьола още преди да е отишъл до самото място. Естественият басейн сред скалите е приятна дестинация, на която можете да се забавлявате с приятели, скачайки във водата. Обикновено мястото е претъпкано с хора, което прави преживяването още по-хубаво. До Гьола се стига през гориста местност, която носи прохлада в топлите дни.
 
Естественият басейн се пълни от водите на Бяло море, а заобикалящите го скали са перфектни за скачане. Трябва обаче да внимавате, защото понякога морето е бурно и може да крие опасности. Преценете внимателно дали времето е спокойно, за да се гмурнете във водата. Заради високата ѝ соленост, бързо ще покажете главата си над повърхността.
 
2. Мраморният плаж
 
Изцяло посипан с мраморни камъчета, плажът може да те заслепи още докато слизаш от колата. Пригответе се автомобилите ви да побелеят, но ви уверяваме, че си заслужава. Там може да си направите прекрасна снимка за спомен или да се потопите в кристално чистата вода.
 
Добре е да си вземете обувки за плаж, тъй като има вероятност да се нараните от камъните. Интересното е, че във водата се крият малки рибки, които атакуват ранички по тялото и се опитват да „изядат“ инфекцията. Чувството е малко странно, но лечебното действие си заслужава.
 
Важно е да запомните, че е забранено взимането на камъни от плажа.
 
Още известни забележителности на остров Тасос ще откриете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
Гьола и мраморният плаж са фейк. Едното го пълнят с помпа от морето, а другото е мраморна мина и са се чудели къде да хвърлят мраморния пясък и айде за балъкусите на плажа. Опасно е и на двете места, на едното да си счупиш главата, а на другото колата.......
20
0
 
5
 
! Отговори
И на ме ми писва преди 3 години
Е тия нашенци с провизиите и нахални на всичкото отгоре!!! Мият си доматите и краставиците на душовете на плажа да си правели салатка - и хората ги чакат.... Алооооо има си ресторантчета за салатки и рибки!!!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Срам голям нашенски - опънали одеало на плажа, наредили каквото си носят от Бг - пириско, филета, майонези, лютеници. Като ги видя тия и продължавам до следващия плаж.
18
1
 
11
 
! Отговори
До 15! преди 3 години
и аз не ги понасям тия с торбите с хранителни провизии. ами като като си мляскате русенското варено айде да не е на плажа, МОЛЯ!
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що за човек и нервак трябва даьси, за да те дразнят хранещи се на плаж хора?
16
5
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Е какъв си им ти, че да им правиш забележка? Яденето на сандвич или домати не е забранено. Не само в Гърция, а и навсякъде. Както в планината хората си носят храна, така го правят и на морето. Плажовете и морето са за всички. Един е решил така, друг иначе. А това, че тук пишещите главно от криво разбиране се срамуват да го направят е техен проблем. Като седнеш на пейка не те питам ядеш ли или пиеш бира. Не се интересувам от теб, стой си на ресторант. Почивката всеки я разбира различно.
15
7
 
14
 
! Отговори
Не преди 3 години
Да, хубаво е! Но аз се отказах да ходя в Гърция именно заради "нашенците" които мъкнат на плажа била торбички пълни с хляб, домати и кроасани.... Сакън да не си купят един гирос или фрапе. На такива два пъти им направих забележка, че се излагат ама стана голяма разправия.
14
4
 
2
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Няма нищо интересно там ,поне аз не бях впечатлен идвайки там от Монако
13
0
 
5
 
! Отговори
z-rock преди 3 години
Хитлер единствен уважи българските претенции и ни го даде, човека, и него и Македония, ама нали "победихме" във ВСВ, и те ти сега!!
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kef cena nema...video s praznite sokachki iz betonnata bg muhliva jungla na sunny beach...:-))) muhlivia casino royal...:-))) karnobatska...stolichnaya...:-)))...bum...bum...
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На почивка на Боково море - ето какво да разгледате:1. Железобетонните съоражения-хотели2. *** извори край Варна3. Томболата с касови бележки "Поръчваш нещо, начисляват ти 10 други неща!...
10
3
 
1
 
! Отговори
Робинзон преди 3 години
На гугълърт няма ли го тоз остроф, че от фериботи може да ти стане лошо.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стария български остров.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не може да се види на Тасос. Островът е най-зле от всички острови в Гърция. Там има само българи и сърби.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1991година в казармата бях Планшетист и колко пъти съм бил на Тасос!!!!!!!!Не ми се говори
6
3
 
10
 
! Отговори
Вальо Пича преди 3 години
На Тасос най ми харесва, че говорят български навсякъде. Имат баничарници, където сутрин да си купиш баничка с боза. Дори приемат левове. А в дюнарджинацата работят същите пичове, който зимата са на Банско. Знаят как го обичам дюнера
5
5
 
9
 
! Отговори
Не ,бе бедняк съм преди 3 години
Ама немам пари за харччене по тъ.пи курорти от бетон и кичозни пейзажи!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ujas, palno e s vulgari...
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЩАСТЛИВ СЪМ ДА ГИ ПРАТЯ НА ТАКОВА КРАСИВО МЯСТО!НИКОГА ВЕЧЕ НА БЕТОНОМОРИЕТО!!!!!!!ГОРД СЪМ , ЧЕ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ!"Леле, вЕрно ли? Ти сигурно си много як бизнесмен!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз преди 5 години си купих къща на Тасос. Сега се оказва, че всичките имоти около моя също са собственост на Българи. То там си стана новия Слънчак направо.

Спонсорирани публикации