Кремъл: Заплахата от САЩ е нелоялна конкуренция!

Вашингтон се опитвал да обезсърчи Европа за руския газ
182
Кремъл: Заплахата от САЩ е нелоялна конкуренция!
Снимка: БГНЕС

Кремъл определи днес като нелоялна конкуренция заплахата на САЩ да наложат санкции срещу два руски проекта за газопроводи, предадоха Ройтерс и ТАСС. Става дума за "Турски поток" и "Северен поток 2".

Според руските власти Вашингтон използва заплахата като средство за обезсърчаване на Европа от закупуването на руски природен газ.

Още по темата
Американският държавен секретар Майк Помпейо предупреди вчера, че инвеститорите в двата проекта може да станат обект на санкциите на Вашингтон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заплахата на САЩ със санкции срещу руските газопроводи в Европа е пример за "брутален натиск", който Вашингтон оказва върху европейските страни и компании.

САЩ се опитват да "принудят" Европа да придобие газ на по-високи цени и "при по-неблагоприятни условия", подчерта той.

Повод за изявлението е вчерашното решение на Държавният департамент на САЩ да включи "Турски поток" и "Северен поток-2" сред проектите, попадащи под санкциите на закона „За противодействие на противниците на Америка с помощта на санкции“ (CAATSA).

Дмитрий Песков също така посочи, че в момента няма твърди планове по отношение на среща между руския президент Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп.

По време на ежедневен брифинг Песков коментира статия, публикувана в сряда от вестник The Times, в която се отбелязва, че двамата президенти могат да се срещнат в Ню Йорк на Общото събрание на Организацията на обединените нации на 15-и септември, подчертавайки, че подобна среща не е потвърдена, тъй като все още няма окончателни планове за нея, предаде БНР.

Преди дни Песков отбеляза, че отношенията между САЩ и Русия са "в най-ниската си историческа точка", визирайки проблемни въпроси като контрола на ядрените оръжия и глобалната стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Афериканофилите са черно любци, демек харесват мъже !
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти у ред ли си? Скъпата руска газ идваща в Турция по директна тръба и евтината американка втечнена... Ама наистина не си у ред ;)))
111
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втечнения газ е 3пъти по скъп, само платените твърдят друго
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 108 Дали няма лицемерие ?Налагат санкции на Венецуела , няма откъде да си вземат "тежък нефт ", емииии да си затварят рафинериите нали САЩ са наложили санкции на русия ? Защо подпомагат икономиката им . Това им е основният коз за СП2 и санкциите срещу него Гледат си бизнеса САЩ , а на васалите и марионетките си - налагат санкции . А последните досега чинно изпълняваха То направо е *** работа
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са в историята. С Тея афро американски щати :)
108
11
 
4
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Това въобще не е темата. Темата, е че американският втечнен газ НЕ е по-скъп от руския, както са опорките на Позитано.
107
10
 
3
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
А от Русия преди 30 години какво видяхме? Тодор Живков с три фалита. И бяхме толкова богати, че човек убивахме за шоколад и уиски от кореком.
106
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия не се бият за тоалетна хартия.Не се бият, разбира се. Все едно ти и баща ти да се биете за ферарита.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 103 както виждаме това е една доста голяма игра Ако наистина не се съдят , те си знаят ,защо го правят Все пак не е много лесно на втората по големина армия в НАТО да продаваш руски зенитни комплекси , оръжие и т.н Гледат много ходове напред , кой ги знае , какво им е в главата
104
5
 
4
 
! Отговори
104 преди 3 години
Пазарна икономика. За разлика от Русия на американците никой не им определя с кого да търгуват. Руският нефт толкова поевтиня, че на американците им е изгоден. Освен това ако разбираше малко от материята щеше да знаеш, че руският нефт е тежък и замества венецуелския в рафинериите в САЩ, които работят с тежък нефт. Та няма лицемерие в САЩ има неграмотност в теб.
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От САЩ българите видяхме само мизерия, вече над 30 години САЩ ограбват България.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На гости у баце." е сниман от жена! Вижда се в отражение на огледалото на 22 секунда, гледайте кадър по кадър или на скорост 0.25x
101
0
 
3
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Ти неграмотен ли си? Не знаеш ли какво е Гугъл? Що аз трябва да ти попълвам дупките в общота култура. Като си взел да коментираш отвори си и прочети. Така и така тук цитати и линкове не могат да се пращат. Ама и това не знаеш. От всякъде неподготвен, ама на амбразурата
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това е американското лицемерие . Това е от юни "Aмeрикaнcкитe зaвoди oчaквaт гoлямa прaткa пeтрoл oт Руcия, cъoбщи Mаrinеtrаfiс.Към брeгoвeтe нa CAЩ вeчe ca ce нacoчили дeceт тaнкeрa. Прeвoзвaт тeжък руcки нeфт Очаква се внос на двойно повече количество руски нефт, от колкото е било внесено през март"------Няма ли да си самоналожат санкции. Значи те си въртят бизнеса , а на нас ни забраняват да търгуваме , с когото решим
99
4
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
Толкоз си бос, ама напираш. Русия няма какво санкции да им налага, пък и няма явно възможности за това. Газпром има договор вземи или плащай. И въпреки това турците не взимат. А Русия баш великата сила гледа, мига и нищо не предприема да ги принуди да изпълнят договора.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98 дай, покажи една цифра , едно число колко струва американския, колко руския , колко катарския
97
4
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Путинистите мого почнахте да разбирате от свободен пазар откакто ЕС ви разби монопола. Къде беше когато десетилетия плащахме най-скъпия газ в Европа.
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93 Като им е по -евтино да купуват , Русия да им е наложила санкции ,задето купуват друг газ?Защо САЩ ще ни изнудват нас , Европа да им купуваме скъпия газ ?Оповестено ли е някъде на каква цена купихме американски втечнен газ ? Ако не - защо се крие ? Да не би защото е по-скъп от руския
95
5
 
3
 
! Отговори
до 97 преди 3 години
Ние българите не сме славяни!
94
5
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Сменета опорките. Понастоящем американският, катарският и др. втечнен газ е ПО-ЕВТИН от руския. Ето това е свободен пазар.