Хранене преди тренировка - какво трябва да знаете?

Ето кои неща е добре да консумирате
31 авг 2020 21:00, Дарена Найденова
0
Хранене преди тренировка - какво трябва да знаете?
IStockphoto

Що се отнася до здравословния начин на живот, упражненита и храненето вървят ръка за ръка. Но може да е доста трудно да разберете как точно да планирате тренировките, храненията и междинните похапвания, за да постигнете желаните резултати. Затова е важно да знаете какво точно трябва да ядете преди тренировка, за да имате нужната енергия, за да завършите сериите си.

 
Въпреки че тренировките на гладно набраха огромна популярност, повечето експерти са съгласни, че закуската преди физическа активност е от особено значение. Получаването на въглехидрати от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни е изключително важно за повечето трениращи. 
 
Това е така, защото въглехидратите осигуряват необходимата енергия, доставена ви под формата на повишена кръвна захар. "Ако мислите за тялото си като кола, въглехидратите са горивото ви", казва диетологът Ая Гимах пред Insider. Тя допълва, че без нужната енергия, тялото ви само се тормози и ще пропилеете тренировката си. 
 
Доклад от 2018 година установява, че протеините също са важни преди силови тренировки, като вдигане на тежести. Мазнините пък могат да помогнат за осигуряване на енергия за тренировки с по-ниска интензивност. Авторите на изследването посочват, че основната група хранителни вещества, която е задължителна преди физическа активност, е въглехидрати.
 
Ето кои храни за най-полезни преди тренировка: 
 
Банани
 
Ако бързате и нямате много време преди тренировката, трябва да изядете един банан. "Това е нещото, което винаги препоръчвам на клиентите си, когато бягат от работа към фитнеса", казва Гимах. Тя добавя, че бананите се усвояват бързо от тялото и осигуряват нужната доза въглехидрати за упражненията. 
 
Бананите съдържат около два пъти по-голямо количество въглехидрати в сравнение с ябълките и портокалите. Според треньорката Андреа Марцелус, похапването на половин банан с фъстъчено масло е добър начин да включите малко протеини и мазнини в закуската си преди тренировка, което ще помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар.
 
Още за храните, които да ядете преди тренировка четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации