Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци

Хората спят върху кашони и импровизирани матраци
1 сеп 2020 22:00, Петя Славова
183
Най-скъпите улици в Лондон се напълниха с бездомни източноевропейци
Снимка: БГНЕС

Бездомни източноевропейци наводниха най-скъпите лондонски улици, като спят върху картон и импровизирани матраци и се завиват с каквото намерят, между най-скъпите петзвездни хотели в града и на фона на едни от най-скъпите магазини в света, предава Daily Mail.

Такава е картинката от няколко седмици на фона на пандемията от коронавирус, която не стихва в страната.

С дюшеци и картони на бездомници е пълно и пред официалния шоурум на Мерцедес в Парк Лейн. Бездомниците биват изгонени от евтините хотели заради страха на собствениците от коронавируса.

Пред изданието магазинер, който настоява да остане анонимен, разказва, че групата клошари е "предимно от Румъния", и всяка вечер в 20.30 ч. луксозните улици се превръщат в катун-спалня за източноевропейците. Човекът се притеснява, че макар и неконфликтна, групата бездомници непрекъснато се увеличава.

"Виждам ги само през нощта, не познавам много от тях, но вчера имаше много, а и много нови дойдоха. И на сутринта ставам по-рано преди работа и идвам, за да чистя боклука след тях", разказва мъжът, цитиран от БГНЕС.

Почти 15 хиляди души бяха настанени в хотели по време на карантината, когато правителството предприе схемата “Всички вътре”, при която местните власти на Острова трябваше да прберат хората с 3.2 милиона британски лири бюджет, отпуснати от централния бюджет. Мярката хотелиери да приютят бездомни, траеше до юни, но властите се опасяват, че въпреки финансирането от правителството, множество хотелиери са изхвърлили на улицата бедните източноевропейци.

Миналата седмица благотворителни организации предупредиха, че огромна част британски граждани може да останат без дом, след като правителството по-рано оповести данни, че над 75 хиляди домакинства вече са останали без дом, а множество други са в такъв риск.

Според официалните британски статистики от януари до март тази година 36 690 домакинства са останали без дом, а още 38 450 домакинства са оценени като застрашени да останат на улицата.

Благотворителни организации се опасяват, че нарастващите загуби на работни места, причинени от коронакризата, както и все още действащите ограничителни мерки в страната ще доведат до рязък скок на бездомните във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Няма разлика между фашизъм и национал-социализъм и двете са убийствени идеологии, освен кръв,масови убийства,глад и терор,друго не са донесли на хората!
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бож.Октомврийскта революция е дело на запада ,те убиват руското царско семейство, ограбват до Русия и избиват руското население,взривяват дори църкви,това не е организирана от руснаците революция,а от западаРуснаците са жертви,извършва се геноцид над руското население.След това руснаците гонят комуниста Троцки и той бяга в Америка
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бож.Погледни историята,бе "умник" ,комунизма и дори СССР е създаден от НЕМЦИ, участвали са и немски и американска банка,виж, че Троцки бяга в Америка,а останалите подбудители на Октомврийската революция се връщат е немско! Тя не е създадена от руснаци,руснаците са били само марионетки.Който не учи история,приказва глупо/сти,като тебе!
95
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бож.Партизаните са се борили срещу фашизма,те са били подпомагани и от англичани и от руснаци и от евреи и от други националности,защото Коминтерна е била световна организация,на всички народи в Европа и извън Европа,дори и хора от САЩ също са участвали в Коминтерна.
94
2
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Вашето Сесере няма да се върне червенуци понеже ту ограбваше,ту фалираше България през няколко години! С неговите шункари е приключено,понеже крадяха от народа и му върнаха руски тояги,докато немеца всичко си плащаше! Вие ни докарахте фашизъм и протестът иска да го върне- не мерси,народът не ви иска!
93
3
 
7
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Един и същ червеняга е написал над 50 коментара в цялата статия и продължава да пише- явно се е напил и още не може да заспи. Утре ще протестира пиян- сещайте се какви ще ги върши,включително като кучето на нивата!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е гати и платените Тъпни. Фес. БГ васал на рушия новости. *** off commi cunts.
91
5
 
1
 
! Отговори
сеньор Пабло Ескобар преди 3 години
Понеже тук Ескобар се ползва с ОГРОМНА почит, бих искал да ви информирам, че Пабло Емилио Ескобар Гавирия е най-мразената личност в Колумбия към настоящия момент.Дори синът му е сменил името си по този повод.Не го пожелавам на Бойко Борисов, но той върви по същия път, само че е доста по-безславно.
90
2
 
5
 
! Отговори
КонгречлешунБългерия преди 3 години
Спрете с фразите "те са едни и същи", "няма да гласувам" или "няма смисъл"... Това е ВАШИЯТ живот. Говорите така за вашето бъдеще. ФАКТ
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Нацистите са обирали всички животни,дори и конете,житото,храната на населението,хората са криели в дупки в земята със страх малко зърно ,за да имат за посев и са гладували,нямали са какво да ядат,не заради партизаните,а заради нацистите!Няма да променяте историята на България и да я манипулирате,нацизма,фашизма е било голямо и страшно зло,не се опитвайте да го реабилитирате!
88
2
 
5
 
! Отговори
Кольомбия преди 3 години
Народа на Мехико... добре... как да е...Вижте народа на Колумбия обаче. Вижте народа на Италия.Там процеса на изчистването на мафията тече откакто, когато ние си избирахме най-големия мафиот за управник.Интересувайте се! Четете. Международните отношения са важни. МВР е важно. Икономиката е важна. Здравеопазването е важно. Правосъдието е МНОГО важно.... Изобщо.. държавата е ВАЖНА! Не може да кажем неща от рода на "те са едни и същи" или "не ми дреме"...Това е живота ви.. нямате право!
87
2
 
5
 
! Отговори
Мехико преди 3 години
Послепис: Народа на Мексико е повреден от нарко-бизнеса. Така сме и ние. България винаги е била кръстопът. България е Мексикото на Европа. А цялата тази крими-среда се използва удобно от американци, руснаци и турци, за да ни се налага политически контрол (който за мафията няма значение) и да ни се заграбват ресурсите (нефт, газ, злато, хора).. Ами трябва да ги бием тези мафиоти на лягане и на ставане. Италианците го сториха. Ние кога?
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Земеделците винаги са били срещу фашистите,след жестокия деветоюнски преврат,Септемврийското възстание през 1923 година го вдигат именно земеделците,а не комунистите,комунистите даже не искат да участват,но по време на възстанието се вдига целия народ,в цяла България срещу фашистите от деветоюнския преврат и тяхната жестокост!
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Изинявай,но не шумкарите са обирали мандрите както говорите непрекъснато,а нацистите са обикаляли по българските села и градове ,за да обират продукцията и да я пращят на немските войски - храна и одеала,партизаните са правили точно обратното,връщали са продукцията(храната) на селяните и хората,за да не отиде за нацистите!А българите са били обирани и са гладували,заради нацистите,нямали са какво да ядат,защото са били обирани от нацистите!
84
0
 
3
 
! Отговори
Мехико преди 3 години
Понеже сравнявам картели, ще ви разкажа още интересни неща.Лос Зетас се смятат за НАЙ-СТРАХОВИТИТЕ престъпници, живели в нашето време. Те са съставени от барети. Те се опитаха да завземат нарко-бизнеса в Мексико с грамотност и подготовка, а към днешна дата те вече не съществуват.Защо, ще се запитате?Ами бяха унищожени от един НАРОДЕН картел, какъвто е Синалоа. Омазаха ги. Както изглеждаха, като невзрачни, така ги смазаха.Урока?Срещу народа не се скача.
83
0
 
5
 
! Отговори
Щ. Младши преди 3 години
Както сами обяснявате, напълнили са се с бездомни румънски роми т.е. с евразийци - не с източноевропейци, между които влизат и Българите! Затова махнете тая хула срещу България в заглавието и го поправете, за да изглежда както си е!
82
0
 
3
 
! Отговори
Престъпност преди 3 години
Ако ме питате дали намирам паралели между южноамериканските нарко-бандити и балканските.... О, да! Безспорно! Особено с мексиканските, защото принципите на успеха им са идентични.И все пак.. Ако вземем най-големия мексикански картел, ще видим как той работи С народа, а не против него. А картелите, които дерибействат, се изпаряват за няколко години, както стана с картела Лос Зетас и много други, за разлика от Синалоа (80-те).Така че... просто си знайте мярката и бъдете човечни. НЯМА ДРУГ ПЪТ!
81
0
 
3
 
! Отговори
Заплашван преди 3 години
Един път ме заплашиха с "авторитета" на някакви нарко-босове. Реакцията ми бе.. присмех.Това е истина. И така реагирам на заплахи от когото и да било. Така ще реагирам и за напред.Аз знам, че е пълно с престъпници, които нямат скруполи. Има обаче нещо много важно.Дори престъпниците пазят кодекс за лоялност и някакъв (дори минимален) морал. И това важи дори за престъпниците в Мексико, които са най-зловещи в нашето време.Така че, знайте си мярката. Бъдете разумни,силни. Силата е в истината
80
1
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
До ...(Продължение) Те, шумкарите, нарекли се по-късно партизани, имаха земеделците като истинска, единствена и голяма опозиция, но вашето време, шумкари- превратаджии, нарекли се комунисти, си отиде!!!
79
1
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
До АнонименИнтересни са ми селянчетата===А мен панелните плъхове изобщо не ме интересуват. Шумкарите, които слязоха на Девети от дръмките, създадоха грешната представа, че хората от селата са диваци и прости и че ползват външни тоалетни. А техните тоалетни в техните панелки са в непосредствена близост с кухнята-една стена ги дели. Те, шумкарите, нарекли се по-късно партизани, имаха земеделците като истинска, единствена и голяма опозиция, но вашето време, шумкари- превратаджии, нарекли се ...

Спонсорирани публикации