България падна от Уелс в 94-ата минута

Срещата започна с приспивно темпо
Обновена: 6 сеп 2020 18:06 | 6 сеп 2020 18:06, Петя Славова
63
България падна от Уелс в 94-ата минута
Снимка: БГНЕС

България изигра страхотен тактически мач, но допусна нелепа загуба с 0:1 от Уелс на стадион "Кардиф Сити" в среща от Лига на нациите.

Единственото попадение в мача заби резервата Уилямс в 94-ата минута на срещата. Така "лъвовете" за втори пореден мач изпускат точки в допълнителното време на двубоя, след като преди дни допуснахме Ирландия да ни изравни в София за 1:1 в 93-ата минута.

Домакините, които стартираха с победа над Финландия в нашата група, почти с нищо не ни затрудниха, но в крайна сметка вкараха в края и си взеха победата, предава Gol.bg.

Срещата започна с приспивно темпо и многоходови разигравания и от двата отбора, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения.

Първото по-сериозно положение в мача дойде чак в 25-ата минута, когато Неделев намери Галин Иванов по лявото крило, последва финт и удар на Иванов, но топката премина до лявата греда на домакините. Последваха претенции за дузпа от страна на Кристиян Димитров, но такава не бе отсъдена.

Отговорът на Уелс бе силен удар на Гарет Бейл, но без проблеми за Георгиев. Към края на полувремето над "Кардиф Сити" се изля страховит порой, който още повече наруши темпото на игра.

Секунди преди почивката Гарет Бейл се опита да вкара от пряк свободен удар, но Георгиев без проблеми улови.

Второто полувреме започна с лек натиск на "драконите", но "лъвовете" много правилно затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на домакините.

Националите ни залагаха в тези минути на контраатаки, но на няколко пъти Галин Иванов и Карагарен не успяха да се възползват от шансовете си. След час игра Уелс усили натиска си, но разчиташе на еднообразни центрирания, които не бяха проблем за "лъвовете".

В 69-ата минута Тодор Неделев даде страхотен пас към Галин Иванов, който за момент се озова сам срещу вратаря, но това положение бе спряно с доста спорна засада.

Шест минути по-късно дойде и най-чистото положение за Уелс, при което Брукс нацели гредата. До края България спокойно се защитаваше, но допусна груба грешка в 94-ата минута, когато Спас Делев изпусна Уилямс и той с глава вкара за 1:0 и донесе победата на отбора си.

Вижте още новини за спорта в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: БългарияфутболУелс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останах приятно изненадан от резултата. Очаквах да отнесат нашите марули с 4-5 гола, но скоро и това ще стане. Истината е, че в групата всички отбори са отчайващо слаби и така някак се губи колко зле е нашият отбор. Не можаха да издържат и 75 минути, при това на не много високо темпо. Последните 10 мин, буквално лазеха. Мога само да си прадставя какво ще стане ако играят с Белгия или Швеция, да не говорим Испания или Германия. Жалки пикльовци
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И предната среща казах , че са за спортен психолог, ама не ми вярват. Не е шега. А и както казват други от форума, явно краката не ги държат в последните минути. Не съм специалист, но част от играта е, да си разпределяш силите и да ги пестиш. Не може да тичаш като кон 90 минути. Така играят руснаците яко тичане 90 минути, но ние така не можем и би трябвало треньорския щаб да помисли върху това. Последните минути като не можеш да победиш трябва да разбиваш играта още от центъра. И това се учи.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като само в края им вкарват означава че са зле физически и накрая се влачат като черва. Повече бягане - всеки ден по 10 км и тези голове е края ще спрат!
44
1
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
Стига бе , я стани ти като си специалист. от куци коне толкова.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50 Защо оставка бе ,преди да не би да играехме по-добре?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на Дерменжиев и БФС!
41
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Пенев преди 3 години
Добра загуба
40
0
 
6
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Последния път когато се вълнувах много от футбол беше '94 САЩ. Малко гледах и' 98. От тогава досега не гледам футбол. Тия са пълни аматьори. Толкова слаби играчи, не им прави чест да се включват въобще в отбора. Пълни аматьори, неспособни и мързеливи. Стават само за планета и инстаграм. Някои вестници, сайтове и коментатори, в пристъп на лудо умопомрачение, ги наричат футболисти!? Wtf?
39
0
 
17
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Ще паднете ами как няма да паднете като всички сте некадърници футболисти!Това е игра която се играе със сърце и душа а не за пари!Освен това и трябва и физика, а не каки цигари и алкохол.*** и пульо тръгнал да става футболист, ами като за друго не става.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финландия би Ейре и България испада. Уелс се класира.
37
0
 
9
 
! Отговори
Бай Гуньо преди 3 години
Пак ли ва,въй !!
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пичове, футбола струва много пари. Който нема пари, нема и футбол, това е истината. В Англия, Испания, Италия, Германия влизат и излизат милиарди и затова са с километри пред нас и разни други. То само с искане не става. Чест да носиш фланелката, дрън дрън. Бейл може да купи целия отбор на България само със заплатата си за една година и дори ще му останат парици за джобни, около няколко милиона.
35
0
 
6
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
България изигра страхотен мач, НООО........ Пълни не.... стници.
34
1
 
13
 
! Отговори
до ЦСКА преди 3 години
То не е само деда ти Гошо. В мача се видяха едни здрави момчета в червено и едни недохранени, приличащи на дечица от гимназия в бяло. Проблема е, че футбола за последните 30 години се разви изключително много, а България си остана на едно място. В големите първенства се изпълняват програми, хранителни режими, модерни анализи и т.н. Тукашните треньори са същите чобани като преди 50 години, само карат момчетата да тичат и после ги обвиняват, че не се раздавали, е как да стане.
33
2
 
7
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
С дедо Гошо толкоз
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито
31
0
 
18
 
! Отговори
бай Кольо преди 3 години
За кои/какви "лъвове" иде реч?? В зоопарка ли?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България изигра страхотен тактически мач, но допусна нелепа загуба с 0:1 от Уелс на стадион "Кардиф Сити" --------Малей, за тия заглавия директно с Бокаса ли се консултирате? Недейте, че ставате смешни. И доколкото разбирам, резълтатът е 1:0, а не 0:1
29
1
 
7
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Ама къде го видяхте този "страхотен",та даже и тактически мач???
28
1
 
9
 
! Отговори
Маръдоня преди 3 години
Тези още ли продължават с жалките си напъни да играят футбол??? Толкова нелепо - гротескна е цялата работа, че не си заслужава коментар.

Спонсорирани публикации