Хотелиери в Гърция благодарят на българите за пълните хотели

Нашенци спасиха сезона в съседката ни
7 сеп 2020 19:54, Нели Христова
64
Хотелиери в Гърция благодарят на българите за пълните хотели
Снимка: БГНЕС

Гръцки хотелиери благодарят на българските туристи, че са напълнили хотелите на Халкидики. Но от българските хотелиери така и не се чуха думи на благодарност към българските туристи, спасили летния сезон у нас. Това лято те бяха най-честите гости в черноморските курорти, особено на юг. За удължения през септември и началото на октомври сезон отново се разчита на български туристи.

Хиляди български туристи, системно пренебрегвани от местния туристически бизнес, отдавна са избрали други дестинации - например съседна Гърция и отчасти Турция. Дори и да останат за някой и друг уикенд в България, за лятната ваканция със сигурност ще пресекат границата. Потвърждението са опашките на "Кулата" - въпреки изискваните от Гърция PCR-тестове и формуляри за QR-кодове, съобщава "Дойче веле".

Над 550 хиляди българи са посетили това лято различни обекти в страната, главно по Черноморието, заяви в края на август председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него именно българите, останали да почиват в родината си, са помогнали на бизнеса поне да избие разходите си. За близо 30% спад на българските туристи по Черноморието спрямо над 70% при чуждестранните съобщи през август и новият министър на туризма Марияна Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
11
 
! Отговори
42 преди 3 години
Историята не прощава на слабите, а българите сме дупедавци и чуждопоклонници, винаги и по манталитет без национално самочувствие. Ние сме недостойни хора живеещи в последните дни на вече привидната ни независимост. Не сме си научили нито един исторически урок.
32
1
 
17
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Хубава страна имаме. Но това което се случва през последните 25-30 години по черноморието ни е под всякаква критика. Затова избягаха хората. На всеки му е мъчно че трябва да отиде другаде. Българите милеем за нашето си, но само от нас, туристите, няма как да се получи. Вината е на тези, които искат да заграбват. Всички политици, без изключения. Всички мутри, без изключения. Гладни за пари - и гладни си останаха....
31
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Събота Рилските езера:):):)
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма Нужда постоянно да противопоставяте всичко ... и нашето е хубаво, и гръцкото е хубаво ... безспорно нашите имат доста да учат, но какво очаквате след 70 години комунизъм.
29
2
 
15
 
! Отговори
Мутра бг преди 3 години
Хотелиери в Гърция благодарят на българите за пълните хотели---------------Предателиии.......Шъ нъ умурите от глад, бре!!!!Ми и ний имаме жени, деца и любовници да храним, бе! "Майбаха" не върви с вода, бе!
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тази година, 5 поредни ходим със семейството в Гърция- тази, заради опашки, тестове, маски по плажовете посетихме нашето море. Няма да влизам в детайли, но накратко- от другата, пак само Гърция.
27
11
 
9
 
! Отговори
Доволен преди 3 години
За 1000 кинта общо с горивото бяхме 7 нощувки в 4-звезден хотел на Слънчев бряг с гаджето, първа линия, ол инклузив. Имаше минуси, но в интерес на истината останахме доволни. По принцип ходим в Гърция, но и у нас не е зле. Различен тип почивка, но си изкарахме добре.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Толкозми толкоз ти акъла , имал си дал си толкоз мислиш и можешш !
25
1
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До 62110Верно Созополсия Лидъл това Лято изби рибата:):):)Денонощни атаки:):):)Тези направиха оборот и за 2021 година:):):)
24
28
 
5
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
За какво да ви благодаря бе ***? Че ми плюскате лютеница и сирене по стаите ли? Или че като слезете в ресторанта цъкате с език над менюто? Моят сезон го направиха джентълмените от Острова (както винаги) , без да правят на въпрос 2 - 3 или 5 лева !!
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тъкмо се връщам от Александрия - Тасос - 5000 Евро дадох, ще се замисля за догодина !
22
2
 
2
 
! Отговори
попа преди 3 години
хехе, затова ще си беден винаги, толкова можеш
21
17
 
7
 
! Отговори
62110 преди 3 години
На ЮГ всички казват че толкова силен сезон не е имало до сега. Да не говорим че сезона продължава... Времето е страхотно, водата перфектна не като гръцката саламура, плажовете ситен гъзарски пясък, скалите скали, кренвиршите от Лидъл са същите квито ги ядете и в гръцко ахаха..
20
6
 
29
 
! Отговори
Толкоз преди 3 години
Тамън разтоварвам багажа от морето. Седем дена на Албена ми струваха 2700лв. + 300 лв за гориво. НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да си го причиня. Догодина и клизма да ми правят на границата, пак ще съм в Гърция !
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей само програмисти тука..
18
10
 
11
 
! Отговори
до 11 програмистО преди 3 години
Че какво произвеждаш ти ?- виртуални шменки - много сте надценени и скоро ще ви приземят и как ще плащаш лизинга за 170 000 лв ? Света може и без софтуера ти ,даже ще е по-добре !
17
3
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Тонката-ЛАДАТА Е С ВСИЧКИ ЕКСТРИ-ТА ДОРИ И СПОДСКАЧАЩИ АМОРТИСЬОРИ-ПРЕДНИ.
16
2
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До SHEFAКлиматроник?:):):)
15
3
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ЗНАЧИ ПЛАЖНАТА ИВИЦА Е ЗАТВОРЕНА И ПРОКУРАТУРА-М.ПРЕДСЕДАТЕЛЯ МЪЛЧИ?-ВЕРНО ЛИ Е?
14
5
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Тонката-ТОНКААА ИМАМ ЛАДА 7-ЦА ЗА 78 000$ В ГАРАЖА-ДВИГАТЕЛ ШЕЛБИ-ДВОЙНИ ДИСКОВЕ-ХИДРАВЛИКАНЕМА ДА ИЗБРОЯВАМ ПОВЕЧЕ.-А! И ВЪТРЕ МУЗИКАТА Е СТРАШНА-МИЛЕЕЕЕ КИТИИИЧ.-НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ЛАДАТА?

Спонсорирани публикации