Рецептата Dnes: Сладко от дюли

Плодът подобрява храносмилането
Обновена: 16 окт 2020 12:37 | 15 окт 2020 14:55, Иванка Гъркова
4
Рецептата Dnes: Сладко от дюли
IStockphoto

„Баба ми даде цяла чанта с дюли. Какво да ги правя?“, „Имам доста дюли, как да ги съхраня?“. На тези и подобни въпроси ще попаднете, ако влезете в някоя кулинарна група. Тъй като плодът узрява в златната есен, сега е времето за консервирането му. Но дали заради това, че е по-сух и трудно се преглъща или поради факта, че се реже и почиства с доста усилия, повечето от нас избягват да правят желе или сладко от него. Е, време е да променим това – с днешната ни рецепта. 

 
Дюлите са пълни с ценни за организма витамини като С, В1, В2, В6, както и минералите желязо, мед, фосфор, калий и калций. Съединенията в тях имат противовъзпалителен характер и се грижат за здравето на гърлото в сезона на грипа. От друга страна пектинът, който съдържа плода, подобрява храносмилането и успокоява стомаха при раздразнение. 
 
Сладкото от дюли – настъргани или на парченца, е идеално за сладкиши и десерти през есента и зимата. Дори една лъжичка от него, топяща се в устата, ще успокои раздразненото ви гърло. Затова, ако сте си купили или някой ви е дал пресни дюли, не чакайте да се развалят, а си го пригответе у дома.

Ето какви продукти са ви необходими: 
 
– 1 кг дюли; 
– 500 г захар; 
– 1 л вода; 
– 1 ч. л. лимонтузу. 
 
Всичко необходимо за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg  

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тази захар!
Има начини за запазване на плодовете по друг начин.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дюлята е един от най-полезните плодове,факт!
И ухае чудесно ако си наредите дюли из дома.
Или просто ги хвърлете цели във фурната и ги опечете,мммммм,вкусно!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най обичам сладко от рози
1
2
 
2
 
! Отговори
Най-хубаво сладко преди 1 месец
става през лятото от праскови, а през зимата от портокали.

Спонсорирани публикации