Тотнъм разгроми Лудогорец с 3:1 в Разград

Успехът за англичаните можеше да е много по-изразителен
5 ное 2020 22:00, Петя Славова
72

Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи безпроблемно Лудогорец с 3:1 в мач от група "J" на Лига Европа, игран в Разград.

Успехът за англичаните можеше да е много по-изразителен, но Пламен Илиев се отчете с няколко добри намеси, а Хари Кейн не успя да вкара от чисти позиции, предаде Gol.bg.

Именно звездата на "шпорите" откри резултата в 13-ата минута, а в 33-ата Лукаш Моура покачи на 2:0. 5 минути след подновяването на играта Клаудиу Кешеру беше точен за Лудогорец, но след малко повече от час игра Джовани Ло Селсо сложи точка на спора.

През целия двубой Тотнъм беше пълен господар на терена и нито за миг не остави съмнение в превъзходството си. От своя страна Лудогорец игра много плахо, особено през първото полувреме, и логично остава с 0 точки в класирането.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо са с 6 т., колкото има и Антверпен, който от 22.00 часа посреща ЛАСК Линц (3 т.) в другия мач от групата.

Тотнъм наложи тотална доминация още от самото начало на сблъсъка, докато разградчани започнаха много плахо, което се отрази във всяка една фаза на играта им.

Още до 6-ата минута пред Хари Кейн се откриха две великолепни възможности да откри резултата. 120 секунди след първия съдийски сигнал английският национал беше изведен зад защитата с прехвърлящо подаване. Той засече от движение, но над вратата. После Кейн стреля от дистанция и едва не счупи дясната греда на Пламен Илиев.

Гостите продължиха да са пълни господари на терена и вратарят на Лудогорец спаси удар от фаул на Гарет Бейл. От последвалия корнер Ерик Дайър засече с глава на близката греда, но в аут.

Така се стигна до 13-ата минута, когато логичното се случи и Тотнъм поведе. Лукаш Моура центрира от ъглов удар, Кейн надскочи защитата в малкото наказателно поле и с глава отбеляза своя гол №200 за "шпорите".

После гостите малко намалиха темпото, но в средата на полувремето бяха близо до второ попадение. Отбита топка стигна до Мат Дохърти, който шутира без забавяне, но Илиев спаси. До този момент статистиката показваше 8 удара за Тотнъм, 3 от които точни, при нула за Лудогорец.

В 33-ата минута англичаните удвоиха преднината си. Кейн пусна успореден пас на голлинията, Моура се измъкна от Джордан Икоко и нямаше как да сбърка пред опразнената врата за 2:0! "Орлите" застрашиха вратата на Джо Харт чак след това. Клаудиу Кешеру стреля, получи се рикошет и топката излезе в корнер, след който не последва нищо интересно. До края на полувремето Илиев улови удар с глава на Кейн, а после спаси нов изстрел на английската звезда с блестяща намеса.

5 минути след подновяването на играта Лудогорец за първи път заигра по-смело в предни позиции и това се ознаменува с успех. Появилият се на почивката Бернард Текпетей шутира, получи се рикошет и Клаудиу Кешеру се озова сам срещу Харт. Румънският стрелец засече без забавяне и намали на 1:2! Това беше негов гол №16 за разградчани в Европа, с което задмина рекордьора по този показател Марселиньо.

Попадението не смути Тотнъм и веднага след това Карлуш Винисиус прати топката в аут от удобна позиция, а малко след това Джовани Ло Селсо стреля покрай лявата греда. В 62-ата минута лондончани възстановиха аванса си от два гола. Хьон-Мин Сон, който се появи в игра 10 секунди преди гола, намери Ло Селсо с пас успоредно на голлинията и аржентинецът нямаше как да сбърка за 3:1!

В 66-ата минута Стивън Бергвайн получи подаване на границата на наказателното поле, но прати топката в аут. После Доминик Янков напредна и стреля по земя, но Харт улови без особени проблеми. До края не падна нов гол и гостите спечелиха напълно заслужено.

Вижте подробности за мача в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: футболЛудогорецТотнъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 3 години
Не съм разбирач на футбола , защото съм играл в селски отбор на времето .На нивото на масовия спорт съм . Но не мога да си обясня как при националния отбор и при клубните , когато играят навън , не се вижда една главна слабост - на отбраната ! 99% от головете станаха по вина на обраната . Момчета , твоята врата е като твоя дом , твоята Родина и се брани с кръв и пот !Ще изгризеш противника ,но нямада го допуснеш да стреля към нея !Много спадна нивото на футбола ни .А тук си се перчим като домашн
39
0
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Частен...футбол,частни...страсти.Сериялите по Боссфорските сериали и те...същите.Съвет- не съпреживявайте...чатните страсти,пазете си енергията за много по...важни неща;например да походите всред...природата и да подишате свеж въздух.
38
0
 
3
 
! Отговори
Айдеееее... преди 3 години
...отборчено още една цяла година на издръжка на гела. Тя Европа дава пари на хора, играещи истински футбол, на хора където вкарват голове. Нищо де, той гела е богат, ще плаща. Майка му междувпрочем на кой голям завод в кай областен град беше главен касиер, че не помня?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах мача с интерес. Лудогорец играха без идея, без стратегия. Имах чувството, че играчите не знаят какво да правят. Всякаш Пенев им е обяснявал преди мача.
36
2
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СТРАНИЧНИТЕ СА ВИНОВНИ АКО БЯХА ВДИГАЛИ ЗАСАДИ ТОТЪМ НЯМАШЕ ДА ПРЕПАРИ ДО ВРАТАТАНА ЛУНОХОДЕЦ АМА СИ ЗАТВОРИХА ОЧИТЕ ТРИ ПЪТИ И НА ТОТНЪМ ТОЛКОВА ИМ ТРЯБВАШЕ
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път се доказа че българският футбол е в клоаката.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лудогорец наи после ги разкриха че са въздух под налягане каквото беше беше дотук с много късмет и да не кажа и други приоми успяваха по някакъв начин да ни залъгват че са голяма работа. Голяма голяма ама колко голяма. Колкото две малки
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най българския от българи отбор,се окъкаха)зализания време за дарения,но чакат първо Борисов да им направи дарения от нашите пари ,
32
2
 
0
 
! Отговори
Дулин Митьо преди 3 години
Аха
31
0
 
2
 
! Отговори
Данко Кольо преди 3 години
Знаех че тва ща стане
30
0
 
1
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Аман от п р о с т и журналисти! 3-1 не е разгром П Ж П!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чак пък разгроми?!КАТО ИГРА!
28
7
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
УЕФА иска да направи един мач между Анадолец и Афроармеец на неутрален терен в Истамбул, за да се установи кой е най слабия отбор в Европа. Но Бойко Борисоф е казал пред изтамбулската телевизия, че ако стане това, ще национализире Златното находище)
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид съсипа трафика на дрога и амфетамини,наложи се да съкратят бюджета
26
2
 
17
 
! Отговори
kiko преди 3 години
Гел тва не ти е ефбетт лига уе
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее ...Пак имат гол.
24
5
 
20
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Изключително много сме щастливи че африканския НЕбългарски отбор Лудогорец изгуби. Страхотна новина
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ви един шедьовър на примитивизма: Дано скор всеки действащ български футболист намери любовта на живота си под формата на дебел, мазен, космат анадолски, четвъртит, венест, дъълъг...
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 13Лудогорец си е отбор от България,само неграмотници като тебе твърдят обратното!
21
9
 
4
 
! Отговори
До “Нашите???” преди 3 години
Ами футболистите, които играят за нашия-български отбор Лудогорец в този мач са нашите , независимо от коя държава произхождат - то и в Барселона е пълно с чужденци, но на никой не му пречи, Меси или някой друг чужденец !

Спонсорирани публикации