Рецептата Dnes: Тиквен сос за паста

Италианска кухня през есента
16 ное 2020 11:04, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Тиквен сос за паста
Снимка: istock

Продукти:

2 чаени лъжици олио
1 глава шалот, нарязан
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
250 мл сметана
1 щипка сол
1 щипка канела
250 г тиквено пюре
250 мл пилешки бульон
1 супена лъжица пресен градински чай
1 и ½ чаени лъжици прясна мащерка
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете шалота за 10 минути, докато омекне. Добавете масло и оставете да се разтопи, като разбърквате. Добавете брашното към маслото и разбърквайте до пълното му разтваряне. Добавете сметаната, солта, канелата и разбъркайте. 
 
Смесете тиквеното пюре с бульона и го добавете към сместа със сметаната. Ако се налага добавете още бульон. Прибавете и подправките. Намалете котлона и оставете да къкри 10 минути с разбъркване, докато сосът се сгъсти. Сервирайте с паста.
 

2
Още от СФФ 2020
У-лицата с Богомил Калинов: Лесно поставяме диагнози!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Г.Т. преди 1 седмица
Щрудел ли ще парим или паста?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки ден нещо с ТИКВА :DD
Вече съм сигурен че е нарочно!
ОСТАВКА НА ТИКВАТА!!!!

Спонсорирани публикации