25 години по-късно BBC разследва интервюто на принцеса Даяна за "Панорама"

Измамил ли е Мартин Башир кралската особа?
18 ное 2020 20:32, Нели Христова
10
25 години по-късно BBC разследва интервюто на принцеса Даяна за "Панорама"
Снимка: Flickr

Би Би Си обяви, че незабавно започва разследване как е било направено "експлозивното" интервю с принцеса Даяна през 1995 г., което разкри проблеми в брака ѝ с принц Чарлз, предаде АФП.

Медийната корпорация съобщи, че е одобрила назначаването на бившия съдия от Върховния съд Джон Дайсън за ръководител на разследването, което бе предизвикано от призив на Чарлз Спенсър – брат на покойната принцеса.

Спенсър твърди, че репортерът на популярното предаване „Панорама“, който взе интервюто - Мартин Башир, му е показал фалшиви документи, за да убеди сестра си да се съгласи.

В интервюто през ноември 1995 г., което бе наблюдавано от рекордните 22,8 милиона души, Даяна разкри детайли за разпадащия ѝ се брак с престолонаследника на британския трон..

Тя каза, че „има трима души“ в брака им – тя, Чарлз и неговата дългогодишна любовница Камила Паркър-Боулс, като разкри още, че тя също е изневерявала.

Даяна и Чарлз официално се разведоха през 1996 г., Тя загина в автомобилна катастрофа в Париж следващата година.

Новопоявили се съобщения твърдят, че Башир използвал непочтени методи, за да убеди Даяна да говори, включително плащал на членове на персонала ѝ да я шпионират.

Разследването ще проучи и твърденията на Спенсър, че репортерът използвал фалшифицирани банкови документи, за да покаже, че службите за сигурност плащали на двама куриери на принцесата, за да дават информация за нея. Както и че правил „сензационни твърдения“ за кралица Елизабет Втора, Чарлз и други членове на кралското семейство.

Башир още не е реагирал на тези обвинения. Би Би Си съобщи, че той е с доста разклатено здраве, след като се заразил с коронавируса.

Би Би Си бе обвинявана, че е провалила предишното разследване, когато за първи път се появиха слухове за методите на Мартин Башир.

Тим Дейви, сегашният генерален директор на медийната корпорация, обаче каза, че „Би Би Си е решена да разкрие истината за тези събития“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Арабско, Арменски нос! Къде и е била красотата?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интервюто е автентично на 100%,а сега искат то да бъде ,,неавтентично''.Документи-мокументи..... ала-бала, нямат никакво значение за откровенията на Даяна.След като една истина е казана,то тя си остава завинаги истина.Кралското семейство се опитва всячески да покрие следите на историята,и всичко да бъде забравено за винаги.Но хората помнят колко снимки и статии са се побликували по тази тема.
7
0
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Никой не може да накара един човек да говори пред камера, освен ако той самият не желае това. Даяна беше доста интелигентна и не вярвам да не усети двуличие или форма на изнудване. Тя просто искаше да каже ИСТИНАТА, ЗАЩОТО В Англия никой не се интересуваше и не уважаваше нейното мнение. Сега искат да искарат нашия журналист изнудвач, защото искат да лъскат имиджа на кралството. Да. И скоро Камила ще е Новата Кралица. С тоя имидж не ще да е долюбвана.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахах, колко мило а ще изхарчат за таьи простотия?!?
5
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А след 25г Гешев може да почне разследване срещу боко тиквата...
4
3
 
13
 
! Отговори
z-rock преди 3 години
Ката му гледам името на тоя Башир, се сещам старата поговорка "Убава работа, ама "индийска"!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унищожиха принцесата на британския народ. Жалко.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Царицата умре... Да живее царицата. Крале. Ами да крали са от цял свят каде е машината за рязане на пури?
1
1
 
4
 
! Отговори
Преди 25 години преди 3 години
Мисирките наистина наричаха ексклузивните интервюта експлозивни.

Спонсорирани публикации