Черен петък 2020: Какво трябва да знаят начинаещите в пазаруването?

Някои търговци примамват с неизгодни оферти
19 ное 2020 21:54, Иванка Гъркова
8
Черен петък 2020: Какво трябва да знаят начинаещите в пазаруването?
Снимка: Pixabay

Както всяка година, тази също няма да мине без така дългоочаквания Черен петък. Стартирал за първи път в САЩ, той винаги се провежда след Деня на благодарността. И тъй като през 2020-а той се пада на 26 ноември, то мнозина ще си освободят 27-и, за да се възползват максимално от най-големите намаления.

Тази година "Black Friday" или казано на български "Черния петък", ще бъде доста по-различен не само за нас, а и за хората по целия свят. Заради пандемията, много търговски обекти ще останат затворени или пък ще допускат само определен брой клиенти за даден период от време (при строга дистанция), за да няма струпване. Предполага се, че основните покупки на хората ще се осъществят онлайн – не само заради социалното дистанциране, а и поради факта, че този начин е най-предпочитан от март насам, защото намалява риска от заразяване с коронавирус. Но като познаваме манталитета на някои хора, едва ли ще се избегнат тълпите пред и в магазините, образували се поради някоя супероферта.
 
Всяка година любимите ни магазини за дрехи, обувки, хранителни стоки, техника и други, пускат какви ли не намаления. Някои вече започнаха още преди да дойде Черният петък и ще продължат поне седмица след него. Колко изгодни са обаче, това е друг въпрос. Под широко разпространената реклама, че артикулите са с 20, 30, 50 и повече процента по-евтини, човек може да се излъже и да вземе нещо доста по-скъпо. Това се случва най-вече, когато човек няма предварителна подготовка и вярва „сляпо“ на етикетите. Така например нещо, което в продължение на няколко месеца е било 10 лв., изведнъж се предлага за 15, 20 и нагоре. И ако потребителят не е запознат с това, ще си мисли, че е направил най-изгодната си сделка.
 
Черен петък 2020: Наръчник на начинаещите в пазаруването
 
Всеки може да се възползва от намаленията по време на Черния петък и да си тръгне от магазините или да закупи онлайн неща, които си струват инвестицията. Това може да се получи, ако следва няколко основни правила като начинаещ: 

1. Разгледайте рекламите и приложенията
 
Пощата ви пред дома сигурно се пълни със списания всеки ден. Обичайно всички ние ги хвърляме и ги разлистваме само ако следим по-изкъсо промоциите в отделните вериги или ни трябва нещо конкретно.
 
Сега, дни преди Черния петък, запазете повечето списания и отделете малко време, за да им обърнете внимание. Може с химикалка или маркер да оградите каната за пречистване на вода, от която имате нужда или някаква техника, от която се интересувате. При разглеждането на следващото списание може да видите дали предлагат същите и да сравните цените. Подобно сравнение ще направите и сдруги продукти, като отворите и популярни приложения с най-търсените брошури.
 
Ще се информирате за специалните отстъпки, ако разполагате с приложенията за Android и iOS, които много вериги започнаха да пускат. Ако ги следите по-отрано, ще добиете и по-голяма представа за цените и дали наистина те ще паднат за идването на Черния петък.
 
Още въвети за пазаруването на Черен петък 2020 вижте в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да занят, че над нормалните цени стоят нереалистични които са задраскани....Намаление няма.
4
2
 
0
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Покрай ковид истерията много паднаха оборотите, респ. цените. Аз доста нещо взех от качествени брандове на цени, които не съм вярвал, че са възможни.
3
0
 
0
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
От няколго години забалязвам, че никой не прави истински намаления.Преди лятото пускат някакво намаление наречено "Спести си ДДС" , после друго "Купи и ти връщаме до 50% "- за да ги харчиш в нашия магазин , сега "Черен петък" , след това "Интернет понеделник" , януари "Разпродажби" , и т.н. и т.н. , питам се кога успяват да продадат нещо с печалба?
2
0
 
2
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Какво ни пробутват всички презокеански простотии. Хелоуин, Блек фрайдей и още куп простотии. А и БГ купира всичко. Пълни тъпотии. Въобще не ни вълнуват тези натрапвани глупости.
1
1
 
9
 
! Отговори
grep преди 3 години
Какво да знаят - че е набутвация. Само *** пазаруват на Black Friday.

Спонсорирани публикации