Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА

Един от тях е в тежко състояние
22 ное 2020 21:30, Нели Христова
146
Случаи на повторно заразяване и в България, 4 от тях са медици във ВМА
Снимка: БГНЕС

Вече има случаи на повторно заразяване с коронавируса и в България. Сигналите за такива случаи се множат, макар да се оказва, че здравните власти у нас не следят за повторно боледуване, съобщи bTV.

Само във ВМА има 4 случая на медици, диагностицирани за втори път - две медицински сестри, хирург и медицински секретар. Те са излекувани от COVID-19 преди месеци - някои преди 3, други преди цели 8. А сега отново дават положителни проби.

Трима от тези четирима медици карат повторното заразяване леко, един е в по-тежко състояние.

От болницата коментираха, че специалистите нямат обяснение на какво се дължи повторното заразяване.

На въпрос колко са пациентите, боледуващи от коронавирус за втори път, от Здравното министерство и РЗИ заявиха, че те не засичат дали даден пациент вече е попадал в системата или не.

Според вирусолози, за да се говори за повторна инфекция трябва да е доказано чрез генетичен анализ, че в двата случая вирусът е различен и става дума за втора независима инфекция. При първичното заразяване вирусът може да се е задържал в организма и след известно време да се развие отново, без това да се води повторно заразяване.

Междувременно беше съобщено, че поредно огнище на коронавирус у нас е в социална институция. 94 от 116 души са позитивни в дома за лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево. Заразени са и 10 души от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Великият Брато преди 3 години
Ще помоля трола с логореята и приказките от криптата да пие една ракия и да си ляга
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, значи кръчмарите ще могат да го изкарат няколко пъти, докато им дойде акъла.
60
2
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Жа мретйи яку
59
4
 
14
 
! Отговори
Вътко преди 3 години
Не знаят на какво се дължи. Ами да им го обясня, организма не развива траен имунитет срещу рино, корона и инфлуенца вируси, защото те са сравнително леки и не е нужно. Рино и корона вирусите предизвикват настинка, след няколко месеца може да се заразиш отново и така цял живот. Затова и тези кьорфишеци с ваксините са за балами. Това са ваксини които трябва да се слагат на всеки 6 месеца и пак не е сигурно, че ще има имунен отговор. Ама става дума и за хиляди милиарди следващите няколко години.
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припмня - Зависи от ЕКСПОЗИЦИЯТА.Лекарите са на 1-ва линия, приемат вируси на МАКС!А вие плампате простотии. И се мислите за интересни.И като идете в кабинета (недай Боже с КОВИД), сте толкова слънчеви калинки...Ама лекарите безпроблемно оценяват про-ста-ци-те..... Бог да Ви е на помощ!
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повторното заразяване предполага, че не е имало първо. Все пак ако са базирсли пк дамо на тестове с до 90% неточност. Имали ли са симптоми изобщо при първото заразяване.
56
0
 
5
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
До бай МилеНай интересното е че точно вредните навици / пушене / може би те предпазва...От лични наблюдения от над 15 познати официално диагностицирани само един е пушач и то нередовен.. Мисля че такава информация се появи още март/април но много бързо беше забравена.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Kакво неверно е казал Мангъров?И като си убеден, че е неверно, не го слушай."Нали вирусът щеше да изчезне най-късно до август. Дипломата си щеше да къса. Нали не можеше да има резаразяване. На това се крепеше теорията за стаден имунитет. Да не продължавам. А ако може всеки да приказва неистини по националните телевизии, айде и аз да ида да поприказвам какво ми каза една жена, пък който не ми вярва да не слуша и да не нося никаква отговорност. Ти съзнаваш ли какво означава това?
54
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген. Мутафчийски и Щаба ви говореха през април и май 2020г.за резаразяване. Тогава се хилеха като зелки едни шарлатани и един друг обеща вируса ако не изчезне през юни да си скъса дипломата. Да, ама не. Направиха го шеф на Ковид отделение на 10.11.2020г. От тогава се скри като маслините през Гладната Луканова зима. Учените ви казват какво следва. Като не вярвате-ще познаваме поне по един починал от Ковид до Коледа.Продължавайте да спорите и да отричате всичко и ще си сърбате попарата.... скоро
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Кое ли е по-логичното?-------Бате, 32% от хората ще ти кажат, че по-логичен е първия вариант и всички, които не вярват в уникалния, безподобен, Коронавайръс, трябва да бъдат изгорени на клада. А после да мием краката на докторите и да пием водата, за да се спасим.
52
3
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
3 вариант: няма конкретен вирус и Ковид19,
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Към много от вирусите не се изгражда имунитет. Най-елементарния от тях е вируса на грипа. За една година можеш да боледуваш 2-3 пъти от грип.
50
1
 
8
 
! Отговори
23791 преди 3 години
Да помислим логично: преди 8 или 3 месеца вилнееха едни щамове, а сега вее официално казват, че са установени 12 щама на корона вируса. Очевидно, тези антитела, доколтото човек си ги изработва, не го защитават от новите щамове. Когато обикновеният грип ни повтори, никой не пищи. Сега се раздухва паника от медиите. Щабът и управляващите се крият и поощряват паниката. Разклатената психика благоприятства еветуално рухване на организма. Извод: пазете си психиката, за да имате защитни сили!
49
1
 
4
 
! Отговори
От Помнещ преди 3 години
До Анонимен 15Помнещ, като няма имунитет след боледуване, ка ще има след ваксина? Като си помнещ, не помни избирателноА някъде да съм твърдял че ще има постоянен ефект от ваксината... Аз лично нямам намерение да си сложа ваксина през следващите 3/4 години... Докато не стане ясно точно от какво предпазват колко време /евентуално предпазват / какви странични проблеми се появяват след време. И като гледам какво готвят в Обединеното кралство /имунизационен паспорт/ може да стане страшно
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей. Куту сте давале клетфи - шъ прайте кфо сакаме.Ниъ сакаме да живейме. Немъ дъ ни угръничавате!.И куту требвъ - шъ ни лекувате оти после кой шъ зима помощите зъ чавтата!Иначе шъ ви трепаме! Ба си дофторете !
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, преди 3 месеца боледували и сега пак? Значи ваксинките ще си ги бучим през 3 месеца, таман 4 пъти годишно. Хубаво.
46
1
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Като отида в Китай ще имам възможност и да се чипосам предполагам. Но не се тревожете, ако става дума за скрит вирус, както казаха корейците, ваксината е окей. Даже и да не е, ако е срещу консервативен участък, пак ще бъде окей.
45
0
 
5
 
! Отговори
3 МАЙ 2020 преди 3 години
Почина лекарка,изписана от болница с две отрицателни проби за Covid-19."В тази връзка от преди няколко дни има едно съобщение на Хонконгски колеги,които правят изследване на голяма група пациенти след като са дали отриц.резултати с бронхоскопия е взето от дълбоки лаважи, при които се установява наличието на вирусни частици.Вчера има съобщение от италиански лекари, чиито наблюдения са в малка група, в които след като са изписани, след като са дали отрицателни проби,са приети наново с РЕЗАРАЗЯВАНЕ
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приказва неверни неща по телевизията (и то по-всяка вероятност съзнателно) и подвежда хората да вършат глупости с риск за тяхното здраве.------Kакво неверно е казал Мангъров?И като си убеден, че е неверно, не го слушай.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристов, ти защо не идеш в Сибир бе да поживееш там като бял човек, ами се мъчиш в тая капиталистическа държава България? Не ти отива нито на акъла, нито на партийното положение да се чанчиш да живееш тук.

Спонсорирани публикации