Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"

Проектът, който е почти завършен, би удвоил руските доставки до Германия
Обновена: 6 дек 2020 21:00 | 6 дек 2020 17:27, Веселина Йорданова
425
Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Русия обвини Съединените щати в незаконно и агресивно поведение във връзка с коментарите за оспорвания газопровод "Северен поток-2", който ще свърже Русия с Германия, предаде ДПА.

Още по темата
Изказването на американски дипломат с призив за спиране на проекта е акт на "политическа агресия и незаконна съпротива" срещу газопровода, написа снощи във Фейсбук говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Робин Куинвил, шарже д'афер в посолството на САЩ в Берлин, заяви следното пред вчерашното издание на в. "Ханделсблат": "Сега е моментът Германия и ЕС да призоват за мораториум върху изграждането на газопровода". По думите й това би изпратило ясен сигнал, че Европа "вече не приема постоянното злонамерено поведение на Русия".

Захарова обвини САЩ, че от десетилетия се опитват да подкопаят руските тръбопроводи въпреки съществуващите договори и прикани Вашингтон да се придържа към международните правила.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на миналата година под натиска на американските санкции, но Русия се ангажира да продължи проекта сама.

Руски строителни кораби са били засечени днес на радарите близо до германско-датската граница, където са планирани довършителни работи по оставащия 2,6-километров участък от "Северен поток-2".

Германските власти разрешиха изграждането до края на годината, припомня ДПА.

"Северен поток-2" е почти завършен. Той би удвоил доставките на руски природен газ през Балтийско море до Германия, най-голямата икономика в Европа.

Противниците на проекта, сред които САЩ, Полша и Украйна, твърдят, че газопроводът ще осигури на Русия икономически контрол над Германия, докато германското правителство казва, че ще създаде преки и сигурни енергийни доставки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
5
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До ВасилевПоредният слабоумен русофоб, русофобството е тежко ментално увреждане. Провери какъв е Коефициентът на Джини за Русия (впрочем ти не знаеш какво е това). Всъщност процентът бедни в Русия е по-нисък от процентът в САЩ !!! Процентът на заместване на трудовите доходи от пенсия е 86%, тук е под 40%, в САЩ е 44% !!! Ама то трябва и да се чете, не само да се бълва !!!
257
1
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Това е много сеиозно нещо! Скед това обвинение на САЩ не остава нищо друго освен... да си го преместят от единия... джоб в другия.(абе възпитаното си е възпитано - ако някой не е разбрал за мен става въпрос).
256
0
 
8
 
! Отговори
Значи глей сега преди 3 години
По действителен случай:Седят си двама в Рата Сум и единия пита другия колко искаш за тая броня. Ония казва 150. Другия: 100. Първия вдига мизата вика 200. Другия:125. Първия:250. Първия: Добре де добре 150. Първия вика:300. Нали така се печели смъртен враг ... Помпейо се пазари неправилно за нещо дето не е тяхна работа - Европа иска тая газ, Руската федерация иска да я продаде??? Ъъъъ къде точно Помпейо е видял нарушение. Това е търговски, а не политически въпрос ...
255
3
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До Анонимен 254Както всеки русофоб, ти си заблуден и пpoст невежа. Запасите на "колосалното" азерско находище се равняват на добивът на Газпром за ОСЕМ МЕСЕЦА !!! Колко ще изкара Европа с него?
254
1
 
3
 
! Отговори
Тегли чертата: преди 3 години
Двете мутри Арабаджиев и Божков 2 милионаДянков и Велчев 2 милиона - единия е хлъзгав ***.да.л много ама ще падне.Ония двамата близнаци на Банев - Швеция и ненаименована тоалетна в Западна Европа - по половин за всеки.Другите да ги пиша ли в сметката ?Ще се дребнавиш ли още?
253
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбирам защо смятате че Русия са комунисти! Те са сто пъти по-десни от САЩ, които даже си избраха комунист за президент. Аз не мразя нето руснаци, нито американци. Не ми пука за тях. Само искам да не ми се бъркат в държавните дела. Почне ли някой да се бърка, почвам да го мразя. И не ми пука нито от коя държава е, нито от коя партия. Причината ли? Ами обичам само и единствено България.
252
3
 
21
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До мразим Русия.Много сте ми смешни с това вън Русия , вън комунистите. Комунистите бяха на власт 40 години и построиха от едни кирпичени къщи сегашните градове,навсякъде имаше предприятия и заводи. Икономически бяхме добре.От 31 години има демокрация. Управляващите сега само булевардите не мога да преасвалтират за 31 години. Имаме Приятели американци. България се обезлюди. Станахме дебели и болни. И виждам 80% беден народ, такъв какъвто нямаше по премето на комунизма.
251
6
 
15
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
ФАЩ от 30 % дял в световния брутен промишлен продукг през 1999 г, вече са под 20 %. Ние пак сме с губещите. Пак *** български народ.
250
20
 
10
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 3 години
ВЪН РУСКИТЕ НЕГОДНИЦИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСПЛОАТАТОРИ!БЪЛГАРИЯ---НЕ Е МЯСТО ЗА РУСКИТЕ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ"!ТЯХНОТО ВРЕМЕ Е ПРЕБРОЕНО!
249
8
 
12
 
! Отговори
za Russia преди 3 години
Русия е велика............Крим е руски завинаги...................ЕС и САЩ се разпадат......................така е , 100 %!!EС са лицемери и лъжливи гадини..............това е ясно като бял ден!!!!
248
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашия нов Император , господин Байдън , справя ли се със старческата деменция ?
247
12
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
МОЛЯ ,МОЛЯ...АРАБСКИЯ ГАЗ НЕ Е КАТО РУСКИЯ ПО 450$/куб.м ЗА БЪЛГАРИЯ!ЗНАЕМ И ПОМНИМ ЦЕНИТЕ НА Т.Н."БРАТСКА ГАЗ"---ТОЧНО ЗАТОВА МРАЗИМ РУСИЯ!
246
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съвременна Русия" и ЕС възникват на практика едновременно. Русия се развива и върви напред, ЕС се разпада и затъва в политическа и икономическа криза.
245
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво сега? Кланяме се на краварите и се съгласявате на нови войни с арабите, че да може кравичките да ни дават скъп арабски газ. А той не просто ще е скъп ами ще е прескъп, защото с газа ще получим и добра доза емигранти с особена религия, която ще коли учители когато преподават не по свещените правила. Тоя газ направо ще ни излезе през газовата инсталация!Агент Черна Котка. КГБ!
244
4
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Настроението ми наистина се повдига от коментари като този за балканянския поток хахахаха хахахаха хахахаха
243
3
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахахаха хахахаха хахахаха
242
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТДобре ли сте?
241
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полша и Украйна могат да разчитат на сигурни доставки през Балкански поток. Ще помогнем на всяка висока цена за евроколегите ни. Пускаме реверса по обратния път към Украйна. Оставете ги руснаците, ние ще бъдем техен европейски и натовски доставчик.
240
4
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И не е толкова важен въпросът за Северен поток 2, а за Южен поток !!! Защо швабите и българските продажници го провалиха ? А ?
239
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е американците да бъдат изолирани завинаги - всички воини са заради тях.