За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално

Харесван или хулен - той е най-добрият ни боксьор
14 дек 2020 13:30, Александър Попов
512
За ужас на членовете на МЕНСА: Постижението на Кубрат е феноменално
Снимка: LAP.bg

Постижението на Кубрат Пулев да се бие на два пъти за световната титла при най-тежките е феноменално за българския спорт. Точка. И се дължи единствено на неговия труд и екип, който със сигурност е някаква малка частица, в сравнение с този на Антъни Джошуа. Зад англичанина седи цяла империя и то не само спортна. Бизнес ориентирана, която не жали милиони, за да го направи номер едно в бокса. За да спечели още повече милиони. И срещу него се изправи един българин, който бе нокаутиран.

И за пореден път един спортен успех или загуба ни разделиха.

Кубрат загуби, както каза и брат му Тервел, защото не е спазил голяма част от тактическите наставления. Това е индивидуален спорт, при който можеш да спечелиш случайно с един-единствен удар, но в повечето случаи логичното се случва. По-добре подготвеният тактически и физически Джошуа спечели категорично.

Според мен една контузия попречи на Кубрат да има по-добри шансове да изкачи спортния Олимп през 2017 г. Тази битка бе проточена цели 3 години, с вещата намеса на екипа на Антъни Джошуа.

Още по темата
Защото в онзи период англичанинът не беше страшилище, а и със сигурност българският боксьор би изглеждал по-добре на ринга на 36, а е на 39 години.

Много хора се опитват да обезценят постижението на Кобрата, на базата на какво - никой не знае.

Някой запитал ли се е какво му е коствало на Пулев да бъде във форма в края на 2020 г.? Тук най-добре лишенията могат да ги опишат спортистите. Както каза тази сутрин Далаклиев - ако всички критици тръгнат по пътя на Кубрат, бързо-бързо ще се откажат.

Много бил се заигравал с България и патриотизма?

А помните ли какъв хейт се изля по Григор Димитров, когато отказа да играе за България? Димитър Бербатов също отказа да играе за националния отбор и също отнесе много критики. Кога сме искрени - когато хулим някой, че отказва да играе за България или когато хулим някой, който се гордее с този факт?

Представете си, че Пулев бе излязъл например със знамето на Германия? Щеше да има вой какъв родоотстъпник е.

В Лондон се вя българския флаг и за ужас на всички библиотекари и членове на МЕНСА страната ни пак бе популярна благодарение на спорта. Другото, с което ни споменават в момента е голямата смъртност от коронавирус и корупционни практики.

Дали Пулев е простак?

Всеки си има мнение според ценностната си ситема. Същото сме чели и слушали за Стоичков, но той си остава футболна легенда. А и Кубрат е боксьор, не докторант по физика. В този спорт има много "простащина" и закани на личностна основа преди всеки двубой. Някой прочел ли е биографията на Джошуа? Ми неговата е доста по-тъмна от тази на българина.

Повечето боксьори са тръгнали от гетата, наркотиците не са им били чужди, но в един момент стават любимци в страните си.

Кубрат няма да стане в България. Защото сме страната на интелектуалците, вечер си лягаме с Ницше, сутрин ставаме с мислите за щастие на Бъртранд Ръсел. И като чуем някой да псува се обръщаме с отвращение на другата страна.

Далеч съм от мисълта, че Пулев трябва да бъде идолизиран. Все пак той е боксьор, спортист. За него ще е успех, ако едно дете влезе в залата да спортува заради неговите битки на ринга.

Другият успех вече е постигнат. На два пъти се би за световната титла при най-тежките. Нещо, което никой друг българин не е постигнал. Засега. И засега Кубрат е най-добрият ни боксьор, дано някой го задмине.

А битката в Лондон ще си остане като част от историята и статистиката на този спорт. Спорт, а не състезание по етикет или тест на МЕНСА.

Половината българи се радваха на успеха на Кубрат и му стискаха палци в Англия, другите останаха доволни, че "простакът" загуби.

Но поне да уважим труда, който положи Пулев, за да стигне дотук.

След няколко дни мишената на нашите статуси ще е друга. Какво ще кажете - одобрявате ли новото руско гадже на Григор или не ви се струва много начетена? Или ако трябва да се продължи с Кубрат - дайте да обсъдим милионите му и дали ще си купи книги с тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сашко, Сашко, колко си......, Сашко. Никой не обвинява Кубрат, че загуби, даже евала, че стигна до там, независимо, че не спечели, но просташкото му поведение просто....То не рева като ***, не се смя като лунатик...абе нямам думи. А Джошуа освен в бокса, показа класа и в поведението си. Но нормално - достатъчно е да се поровиш в Ютуб, за да видиш, че Джошуа получава респекта на най-големите британски имена в киното, а Кубрав.....в чалгата.
387
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги има победител и победен. И това, че е загубил няма нищо лошо. Но манталитета и поведението му неопределено не ми допадат.
386
5
 
26
 
! Отговори
Много преди 3 години
е тънка границата между това да прославиш нацията и да изложиш нацията с простотията си.
385
11
 
9
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Много добър анализ. Напълно точно изразява и моето мнение. Който мисли че е толкова лесно да си претендент за световната титла в тежка категория бокс, да го направи и съм убеден, че не случайно от както има професионален бокс само един българин го е постигнал. Това е Кобрата. *** или не, той е боксьор и това не най-важното. Да не би да има "кантар" между претенденти, който да е минал без обиди и груби закани, та нашия да е изключение. Това е част от културата на профибокса. Хейтърите да мрът
384
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
недейте, че се разчувствах хахаха абеееее смешни журналета не се излагайте с тия статии. Кубрат Нулев е б.*** като човек преди всичко и там започва и свършва всичко. Няма нито едно ама нито нито нито едно качество на шампион, камо ли световен. Комплексар, който бие жени и по-слаби от него по дискотеките, който не уважава никой и се държи все едно е краля на света. ***!!! Дано загуби всичките си милиони и свърши в кофите!
383
4
 
6
 
! Отговори
Rambo преди 3 години
"Точка. Хейт." Въй, пусти авторе, мани не думай Ницше... Дебела пържола ли ти дадоха да драснеш тоз героизъм за патреота Пулев? Браво, да си изкараш добре празниците с тях!
382
2
 
13
 
! Отговори
Недо преди 3 години
Статията тип махленска защатита! Като направиш забележка на някого и той да ти отвърне - "ти па щото си мноу убав" ! Нямаше нужда да пишеш 2 страници формат А4! Всичко се събира в това изречение!Пропускаш една подробност обаче!Когато някой излиза пред прожекторите,когато прави заявки за успехи,когато има такова поведение, то той трябва да има доблеста да поеме критиките когато не изпълни целите които сам си поставя!Иначе да си седи в Планета Пайнер и да мълчи!!!!!!!
381
2
 
9
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Много плитко!За съжаление на Нулев,вечерта която игра мача беше финала на на Фермата.Ами пич,не може едно ромче,строител от Летница, да има по-шампионско поведение към съперниците си преди,по време и след двубоите!В някакво локално реалите,за някакви 100 000лв,без да пъчи гърди,че се бие за България!Някак си..шампион,най-добрия боксьор в БГ,претендент да е такъв в света .... съпоставен със зидар от Летница ... и изглежда като бай *** пред него!Повод за гордост?!?!
380
3
 
12
 
! Отговори
ha преди 3 години
Поздравления за авторът на статията! Няма перфектни хора на този свят и затова е нужно да се набляга на положителните черти във всеки, когато се правят коментари. Много исках Кобрата да победи, но в спорта е така. Дано да имаме още такива успешни спортисти като него!
379
2
 
16
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Това, че е добър боксьор не го прави добър човек! В студентските ми години живах срещу елитната Марсилия кудето често се събираше пплача на София и Конрата си е показвал магариите там.Уважение като спортист - да. Опита - загуби. Толкова. От тук нататък играе егото.Уважение като човек - виждал съм повече погром и деградация от този човек за да му го дан..
378
5
 
12
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Изглежда да е по-слаб, но самото постижение да ти дадат възможност да се биеш за титлата си е доста голямо. Не съм му фен, не гледах дори мача, само моменти след това, но реално е постигнал повече от колкото трябва и това е достаъчно да не се срамуваш. Иначе в статията са казали много точно, повечето спортисти не членуват в МЕНСА, ако се разходите из страната ни ще останете поразени от интелектуалното ниво, ако вашето е достатъчно високо за да се гордеете с него.
377
22
 
4
 
! Отговори
Чукча преди 3 години
Мисля че Кубрат ако се биеше за себе си щеше да победи.Но тъй като се биеше за България загуби и според мен постъпи правилно.Позволи на цялата злоба, гняв и омраза да се излее върху него и българина да се почуства по-добре.Преставете си че беше станал световен шампион!-----------!!!!!
376
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който разбира поне малко от спорт и физическа подготовка, а и е наред със зрението, е наясно, че няма как този човек да стане световен шампион по бокс. Отделно този "спорт" от доста време е предимно шоу, бизнес и режисирано зрелище.
375
6
 
22
 
! Отговори
Краси преди 3 години
За да си велик, не е важно просто да си добър в това което правиш, трябва на първо място да си човек.Нашия си е топ ***, охранка.Кобра, взимай пример от Джошуа.Много си далеч от нивото му, във всякакъв аспект!
374
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е меко казани аматьорска. Автора не става.
373
6
 
15
 
! Отговори
????? преди 3 години
ТОЗ НАШИЯ ,ДЖОШКАТА КАТО ГО ПОДКАРА В ЪГЪЛА ,МИ СА ПРИРЕВА ,, УБИХА ГО ОТ БОЙ ,ТОЙ СА ЧУВСТВА КЪТ ПОБЕДИТЕЛ, МНОГО РАНО ГО ПОДКАРА КРИТИЧЕСКАТА ЗАВАЛИЯТА , ДАРЕНИЕ КОГА ?????
372
8
 
16
 
! Отговори
Писмо до другарката преди 3 години
Пълен смях е позивчето написписано от автора в стила на пионерче списваще към списание "Славейче". Наплно заслужава презрение тозинадменен *** срамящ страната ни по света с *** си изцепки. Абе като си *** и ограничен, мълчи си бе ***. Били с ате по главата и си *** на гъдулка, ами не говори, действай само. не казвай хоп преди да скочиш. А иначе си заслужава както и шанса да се бори за титлк,а така и това с което ще остане запомен- огромна простащина и ***.
371
2
 
21
 
! Отговори
Бг фен преди 3 години
Част три:Когато нещо не е добре, единственият правилен подход е да се признаят грешките, да се анализират и да се работи за тяхното отстраняване!И не е нужно Детелин да обяснява, как всеки който критикува, щял да се откаже на втория ден!Ако Детелин или Кубрат тръгнат по пътя на един готвач, строител, програмист...., съм сигурен че и до втория ден няма да изкарат!
370
2
 
16
 
! Отговори
Бг фен преди 3 години
Втора част:Не правите добра услуга нито на него, нито на обществото!Не всички българи на обедната си почивка четат Фройд, Ницше или Ошо, но българите не са глупави, нито слепи!Критиката не е хейт, а Кубрат си я заслужи!Дали авторът на статията, щеше да пише тази "Ода за Пулев", ако беше на мястото на британския журналист, на когото по време на интервюто в ефир, Кубрат няколко пъти натърти с вдигнат палец "донт аск стюпид куесчънс" и му обясняваше, че това е "рул намбъ уан" на Пулев?!?
369
1
 
26
 
! Отговори
Бг фен преди 3 години
Господа журналисти,България е в това състояние в момента, защото хора като вас, със статии като тази, вече научиха едно поколение, че достигането до подножието на върха, е огромен подвиг от галактически мащаб! Сега учат и второ...Неотдавна, един зелен къдравелко обясняваше как България трябвало да се гордее, че НЕГО ще го дават по телевизията...Сега, цялата ви гилдия си издра гърлата да величае едно недобро представяне на Кубрат и да хули всички, които не мислят така...