Бързи прически - как да разделите косата си?

Ето няколко примера от визията на известни дами
15 дек 2020 19:51, Дарена Найденова
Бързи прически - как да разделите косата си?
БГНЕС

Къде разделяте косата си? Най-вероятно веднага ще кажете, че избирате средата или встрани. Методът „зигзаг“, познат от началото на новия век не е особено приложим в наши дни. Разделянето е най-лесният и бърз начин да направите прическата ви да изглежда съвсем нова, да не говорим, че по този начин криете корени, които се нуждаят от миене. Интересен факт е, че косата ви обикновено се омазнява там, където първо я разделите.

В наши дни можем спокойно да разгледаме интернет платформите за няколко идеи за разделяне на косата, като най-често се озоваваме в YouTube. Там получаваме не само вербален, но и визуален урок, което прави нещата още по-лесни и приятни. Именно във видеоплатформата се подвизава и фризьорката Силвия Рейс, която има специален клип, в който пита феновете си дали разделят правилно косата си.
 
От InStyle се свързаха с експерта, за да определят дали е по-добре да разделяте косата си по средата или да оставите една страна с повече слоеве от другата. „Мисля, че е добре да използвате различни начини. Много е лесно да се върнете към началото, ако не се харесвате“, казва Рейс. Тя добавя, че най-важното е да се уверите, че стилът ви ще пасне на лицето ви и ще накара чертите ви да изпъкнат.
 
„Цялата процедура отнема около две секунди, но напълно може да промени визията ви“, споделя тя. Ето какво съветва Рейс относно правилното разделяне на косата.

1. На една страна
 
Свържете този стил с актрисата Оливия Мън. Разделянето на косата на една страна пасва на почти всяка лицева форма, като издължава изражението и показва най-добрите ви черти. „Мисля, че този метод е универсален и носи малко разнообразие във външния вид“, казва Рейс. Ако харесвате единия си профил повече от другия, то покажете него пред целия свят.
 
В случай, че това не ви изглежда добре, Рейс препоръчва диагонален вариант. Разделете косата си към гърба в диагонална линия, така че когато достигне до темето, краищата да са горе-долу в центъра. Все още ще имате безгрижния странично изместен ефект отпред, но отзад двете страни на косата ще са равномерно балансирани.
 
2. Бретон
 
Бретонът ви дава право да експериментирате с отмятането настрани, но често косата има тенденция да попадне отново в центъра. Може отново да опитате диагоналния метод за разделяне, но той няма да си личи толкова много, колкото при другите стилове. Две отделни части са по-видими, когато челото ви е свободно. Ако имате бретон, който го покрива, няма да постигнете така желания ефект за разделяне.
 
Още бързи прически за нова визия ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание