След декемврийските празници: Как да си върнете формата?

Ето няколко съвета, с които да продължите режима си
6
След декемврийските празници: Как да си върнете формата?
Снимка: IStockphoto

По време на празниците всеки е склонен да се отпусне повече от обикновено и да забрави за здравословните хранителни навици. Когато масата пред теб е отрупана с питка, сарми, баклава, баница и други изкушения, лесно заглушаваш онзи тих глас в главата ти, който ти напомня, че съвсем скоро лятото пак ще дойде.

Но Коледа и Нова година вече минаха, така че е време да се върнем отново към старите си навици. Пандемията позволи на много от нас да обърнат специално внимание на тялото си, като започнат тренировки у дома, с които хем борят скуката, хем се спасяват от излишните килограми. По празниците може и да сте си починали, което не трябва да ви притеснява. Всеки от нас има нужда от малко релакс и трябва да му се наслади.
 
Все пак лятото наистина ще пристигне преди да сме се усетили, така че трябва сериозно да помислим за промяна в начина си на живот. Да се надяваме, че здравната обстановка дотогава ще се успокои и ще имаме възможност да покажем новите си стегнати тела на плажа. Резултатите обаче няма да дойдат сами, а имат нужда от вашата помощ.

Ето как да влезете във форма след вкусните декемврийски празници:

1. Хидратирайте се
 
Знаете ли, че повечето хора вярват, че са гладни или уморени, когато са просто дехидратирани и жадни? Забравете да пиете по осем чаши на ден. Всеки се нуждае от различни количества в зависимост от размера на тялото си, приема на натрий, нивата на енергия и активност. Започнете деня си с голяма чаша вода и пийте всеки час, ако можете. Също така се стремете да ядете зеленчуци, плодове и богати на вода храни като смутита, супи и дори салати, за да поддържате организма хидратиран. Ако не обичате да пиете чиста вода, просто добавете изстискан лимон или лайм, за да подобрите вкуса и да получите доза витамин С и ензими.
 
2. Направете си здравословна закуска
 
Ако вече ядете само растителни храни, чудесно! Ако не, започнете новата си година като просто замените закуската си на месна или яйчена основа с растителна. Избирайки тази опция, вие ще бъдете на диета, пълна с храни, които ви дават повече енергия. Освен това ще снабдите организма си с повече витамини, минерали и хранителни вещества, които клетките ви да преработят в енергия по-бързо и да ви държат енергични през целия ден.
 
Още съвети за влизане във форма след празниците, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
и преди 3 години
Хапвайте често, малки порцииИзбягвайте сладкото, соленото, мазното - най-добре плодове, зеленчуци, риба, месоХодете дълго време пеша
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите съсипаха България!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, то ако си плюскал като разпран - върви че връщай форма.По-лесно е да не изядеш една вафла, отколкото после да я свалиш.
3
0
 
3
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
Аз изпускам газове от зелето. Това е здравословно, нали?
2
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хидратирам се се с вино и здравословната ми закуска е луканка с пекана сланина с праз!
1
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хидратирам се се с вино и здравословната ми закуска е луканка с пекана сланина с праз!

Спонсорирани публикации